Lekker weekend: Pandan pannenkoekjes met tropische vulling

Pandan pannenkoekjes met mango | simoneskitchen.nl

Even klagen hoor

Laten we eens even heel Nederlands zijn en klagen over de hitte. 😉 Man, man wat was het warm de afgelopen dagen! Het begon al in Duitsland waar ik afgelopen weekend was en eenmaal thuis aangekomen was het alleen maar warmer. Nu heb ik een studio met een plat dak. Dus als de mussen buiten dood van het dak vallen is het binnen nog een graadje of tien meer. Althans voor mijn idee dan wel he.

Nu weet ik natuurlijk niet wat het weer is op het moment dat jullie dit lezen, maar laten we ervan uitgaan dat het nog steeds mooi weer is (want anders moeten we weer klagen over de regen of de kou en dat is dan ook weer zo wat…) Dan zijn deze tropische pannenkoekjes het ideale gerecht voor tropische temperaturen. Maar in geval van nood zijn ze natuurlijk ook hartstikke lekker als het geen tropisch weer is.

Om heel eerlijk te zijn vind ik die temperatuur een tikkie te veel hoor. Van mij mag het gerust een graadje of 25 zijn maar in Nederland is het of te koud of veel te heet. Het onkruid in mijn tuin vind het heerlijk want dat groeit echt als kool. Om gek van te worden. Het is nu zo erg dat ik de hulptroepen maar weer in heb geschakeld voor groot onderhoud.

Elke keer als ik wat onkruid heb verwijderd zie je het gewoon niet. Dan lijkt het net alsof er niks veranderd is. Niks is meer demotiverend dan dat. Stom onkruid. En dan met name stom heermoes. Je schijnt er heerlijke thee van te kunnen zitten. Nou ik kan heel China voorzien van thee dus mocht je nog wat nodig hebben? Kom gerust plukken.

Afijn deze pannenkoekjes dus: lekker als speciale weekend traktatie en makkelijk te maken. De panden smaak komt dit keer uit een flesje inclusief de knalkleur, maar feestelijk ziet het er wel uit toch?

Lekker met verse mango en kokos of banaan. O en slagroom en vanille-ijs!

Pandan pannenkoekjes met zoete kokos

Ingredienten:

  • 150 gr bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml dikke kokosmelk
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olie
  • 1 tl pandansap of 2-3 druppels pandan pasta

Kokosvulling:

  • 100 gr palmsuiker of donker bruine suiker
  • 60 ml water
  • 100 gr kokos
  • 1/4 tl zout
  • 100 gr mango blokjes
  • 1 banaan
  • eventueel extra kokos

Bereiding:

  1. Maak het beslag door de ingrediënten goed met elkaar te mengen tot een soepel beslag.
  2. Bak hier pannenkoekjes van
  3. In een steelpannetje doe je water en de suiker. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost en kook vervolgens voor ongeveer 10 minuten tot het een beetje stroperig wordt. Voeg de 100 gr kokos toe en kook nog even door tot het droog is.
  4. Let op dat het snel een klont wordt als je het laat afkoelen. Dit kun je wel weer losbreken maar is even lastig.
  5. Serveer de pannenkoekjes met een vulling van banaan, kokos of mango en bestrooi met wat van het suiker/kokosmengsel.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.