Lekker weekend: Glutenvrije pistachekoekjes
Glutenvrije pistachekoekjes met abrikozen en amandelmeel
Koekjes bak ik eigenlijk veel te weinig. Dat is aan de ene kant natuurlijk simpelweg uit lijfsbehoud want al die koekjes moeten dan vervolgens weer worden opgegeten. En lekkere koekjes; daar blijf je van eten. Aan de andere kant vind ik koekjes niet meteen heel sexy of zo. Ze zijn lekker maar nou ja, het zijn koekjes. Maar toen ik met de pasen aan het koken was had ik op de een of andere manier een glutenvrije dag. Niet eens heel bewust maar de recepten die ik had uitgekozen waren toevallig allemaal glutenvrij. Vorige week deelde ik al die hele lekkere rabarbercake. En nu dus deze koekjes.
Glutenvrij succes
En zo waar alweer een succes. Nou moet ik erbij vertellen dat het recept van heldin Donna Hay is, dat kan de reden zijn dat het recept gelukt is. Haha. O en mocht je dit lezen Lisa, het zijn die hele dure pistachenoten… 😉
Ondanks de flinke hoeveelheid honing die in deze koekjes gaat zijn ze niet echt zoet. Stiekem hadden ze van mij nog wel een tikkie zoeter gemogen. Als je dan toch een koekje eet, dan wil je dat ook wel goed doen, toch? Maar verder zijn ze heerlijk. Het lijkt qua structuur een beetje op een soort kokosmakroon, maar dan met pistache en stukjes abrikoos in plaats van kokos.
Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig om te maken en hoeven maar 20 minuutjes in de oven. Hou je niet van pistache dan kun je makkelijk variëren door de pistache te vervangen door andere noten of de abrikozen te vervangen door dadels of ander gedroogd fruit. Keus genoeg. Het enige ‘lastige’ is het draaien van de balletjes. Het plakt nogal. Wrijf je handen voor je begint even in met wat olie dan gaat het een stuk makkelijker.
Ook lekker zijn deze glutenvrije kokosmakronen of de no bake paleo cheesecake
Glutenvrije pistachekoekjes met abrikoos
Ingrediënten
- 2 el kokosolie gesmolten
- 1 tl vanille extract
- 70 gr honing
- 1 ei
- 90 gr amandelmeel
- 60 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 35 gr pistache zonder schil en fijn gehakt
- 60 gr gedroogde abrikozen fijn gehakt
Instructies
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Nog een snel paasdessert nodig? Mango surprise! | Simone's Kitchen
Pingback: Roomboter Paashaasjes met vrolijke sprinkels | Simone's Kitchen
Pingback: Kokosmakronen met kersen die je geproeft moet hebben! | Simone's Kitchen
Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zelf alleen niet zo van de abrikoos, een tip waar je dat door kan vervangen?
Dat kan prima vervangen worden door dadels of bijvoorbeeld vijgen.