Simone's Kitchen

Lekker weekend: Glutenvrije pistachekoekjes

Glutenvrije pistachekoekjes | simoneskitchen.nl

Glutenvrije pistachekoekjes met abrikozen en amandelmeel

Koekjes bak ik eigenlijk veel te weinig. Dat is aan de ene kant natuurlijk simpelweg uit lijfsbehoud want al die koekjes moeten dan vervolgens weer worden opgegeten. En lekkere koekjes; daar blijf je van eten. Aan de andere kant vind ik koekjes niet meteen heel sexy of zo. Ze zijn lekker maar nou ja, het zijn koekjes. Maar toen ik met de pasen aan het koken was had ik op de een of andere manier een glutenvrije dag. Niet eens heel bewust maar de recepten die ik had uitgekozen waren toevallig allemaal glutenvrij. Vorige week deelde ik al die hele lekkere rabarbercake. En nu dus deze koekjes.

Glutenvrije pistachekoekjes | simoneskitchen.nl

Glutenvrij succes

En zo waar alweer een succes. Nou moet ik erbij vertellen dat het recept van heldin Donna Hay is, dat kan de reden zijn dat het recept gelukt is. Haha. O en mocht je dit lezen Lisa, het zijn die hele dure pistachenoten… 😉

Ondanks de flinke hoeveelheid honing die in deze koekjes gaat zijn ze niet echt zoet. Stiekem hadden ze van mij nog wel een tikkie zoeter gemogen. Als je dan toch een koekje eet, dan wil je dat ook wel goed doen, toch? Maar verder zijn ze heerlijk. Het lijkt qua structuur een beetje op een soort kokosmakroon, maar dan met pistache en stukjes abrikoos in plaats van kokos.

Glutenvrije pistache koekjes | simoneskitchen.nl

Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig om te maken en hoeven maar 20 minuutjes in de oven. Hou je niet van pistache dan kun je makkelijk variëren door de pistache te vervangen door andere noten of de abrikozen te vervangen door dadels of ander gedroogd fruit. Keus genoeg. Het enige ‘lastige’ is het draaien van de balletjes. Het plakt nogal. Wrijf je handen voor je begint even in met wat olie dan gaat het een stuk makkelijker.

Ook lekker zijn deze glutenvrije kokosmakronen of de no bake paleo cheesecake

 

Glutenvrije pistachekoekjes met abrikoos
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
20 mins
Totale tijd
30 mins
 
Servings: 10 koekjes
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 70 gr honing
  • 1 ei
  • 90 gr amandelmeel
  • 60 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 35 gr pistache zonder schil en fijn gehakt
  • 60 gr gedroogde abrikozen fijn gehakt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Meng de kokosolie, honing en het ei en klop dit even door.
  3. Voeg het meel, bakpoeder en de pistache en abrikoos toe en mix het goed tot je een stevig beslag hebt.
  4. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Maak nu van je mengsel ongeveer 10 balletjes, leg die op de bakplaat en druk ze met je duim een beetje plat.
  5. Zet in de oven voor 20 minuten of tot goudbruin

3 comments

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zelf alleen niet zo van de abrikoos, een tip waar je dat door kan vervangen?

  2. Pingback: Kokosmakronen met kersen die je geproeft moet hebben! | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos