Zoete aardappelburgers | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelburgers

In het kader van sommige dingen smaken nu eenmaal beter dan ze eruit zien…. vandaag deze lekkere zoete aardappelburgers. Doordat deze burgers in de oven worden bereid en niet in een pan zien ze er aan de buitenkant wat droger uit en zijn ze ook wat droger dan een koekenpan burger. Dat kun je natuurlijk ook doen maar zoals elke vega burger vallen deze ook wat eerder uit elkaar in de ongebakken vorm. Eenmaal uit de oven zijn ze behoorlijk stevig en erg lekker.

Zoete aardappelburgers | simoneskitchen.nl

Hou je van vegetarische burgers probeer dan zeker ook eens mijn kikkererwtenburgers met wortel en sesam!

Zoete aardappelburgers | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelburgers

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

8 burgers

Ingrediënten

  • 1 blik cannellini bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zoete aardappel kleine
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl oregano gedroogde
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 1 ei groot
  • ¼ cup zonnebloempitjes or pompoenpitten grof gehakt
  • verse koriander grote handvol, fijn gehakt
  • 3 lente ui fijn gehakt
  • 1/2 kop havermout of iets meer
  • hamburger broodjes om te serveren

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Doe de bonen in een kom en pureer ze met een vork tot bijna glad. Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Voeg de geraspte zoete aardappel, paprika, oregano, cayenne, zout, ei, zonnebloem pitten, gehakte koriander en gehakte lente ui in de kom met de bonen. Meng goed.
  • Doe de helft van de havermout erdoor. Als het mengsel nog te nat is voeg je de rest ook toe.
  • Vorm hiervan ongeveer 8 burgers en leg deze op een bakplaat. Bak voor 15 minuten en draai ze dan met een metalen spatel om en bak nog eens 10-15 minuten.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.