Zoete aardappelburgers | simoneskitchen.nl

In het kader van sommige dingen smaken nu eenmaal beter dan ze eruit zien…. vandaag deze lekkere zoete aardappelburgers. Doordat deze burgers in de oven worden bereid en niet in een pan zien ze er aan de buitenkant wat droger uit en zijn ze ook wat droger dan een koekenpan burger. Dat kun je natuurlijk ook doen maar zoals elke vega burger vallen deze ook wat eerder uit elkaar in de ongebakken vorm. Eenmaal uit de oven zijn ze behoorlijk stevig en erg lekker.

Zoete aardappelburgers | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelburgers

Ingredients:

  • 1 blik cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 1 groot ei
  • ¼ cup zonnebloempitjes or pompoenpitten, grof gehakt
  • verse koriander, grote handvol, fijn gehakt
  • 3 lente ui, fijn gehakt
  • ½ tot ¾ cup havermout
  • hamburger broodjes om te serveren

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Doe de bonen in een kom en pureer ze met een vork tot bijna glad. Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Voeg de geraspte zoete aardappel, paprika, oregano, cayenne, zout, ei, zonnebloem pitten, gehakte koriander en gehakte lente ui in de kom met de bonen. Meng goed.
  3. Doe de helft van de havermout erdoor. Als het mengsel nog te nat is voeg je de rest ook toe.
  4. Vorm hiervan ongeveer 8 burgers en leg deze op een bakplaat. Bak voor 15 minuten en draai ze dan met een metalen spatel om en bak nog eens 10-15 minuten.