Dit makkelijke gazpacho recept is binnen no time klaar en is heerlijk verfrissend voor warme zomerse dagen. Je kunt het naar wens beleggen met nog wat verse groente zoals ik hier deed met de komkommer en verse tomaatjes.

Gazpacho recept

Supersnel gazpacho recept

Terwijl ik dit zit te tikken zit ik me af te vragen waarom ik het “supersnel” zou moeten noemen. Niet dat het niet supersnel is, maar laten we eerlijk zijn, welke gazpacho is niet snel?

Ok de ajo blanco is misschien iets minder snel, maar dan alsnog duurt het niet veel langer dan 15 minuten. Deze variatie kun je binnen 5 minuten op tafel hebben staan. Nou ja, als je een beetje snel kunt snijden én een goede blender hebt. O ja en als je het niet erg vindt als de gazpacho niet zo heel erg koud is. Overigens is de gazpacho sneller klaar als al je ingrediënten uit de koeling komen. Bewaar dus gewoon een blik tomatenblokjes voor dit doel in de koelkast.

Niet zo snel dus

Dus eigenlijk is dit makkelijke gazpacho recept helemaal niet zo snel, want je moet wachten. Wachten tot ie koud genoeg is om te eten/drinken. Maar goed, dat is geen actieve kooktijd nietwaar? Dus ik zeg gewoon maken. Zeker nu de temperaturen fors omhoog gaan is dit een heerlijk licht soepje voor een honger gevoel in de middag bijvoorbeeld.

Supersnelle gazpacho

Drinken of eten

Of je deze koude soep moet drinken of eten is geheel afhankelijk van je voorkeur. Ik hou van wat knapperigs op de soep dus eet het met een lepel. Maar drinken kan natuurlijk ook. Dan zou ik daar wel rekening mee houden met de dikte.

Er zijn natuurlijk ontelbare versies van een gazpacho dus nee, die van mij zal vast niet origineel zijn. Maar lekker is ie wel. En dat is alles wat belangrijk is!

Ik doe er altijd wat geroosterde paprika’s doorheen voor wat extra smaak. Proef vooral ook goed of je gazpacho recept extra peper en zout nodig heeft. Wat ook lekker is, is om er een theelepeltje gerookt paprikapoeder door te doen.

Wil je nou een nog gekkere versie van de gazpacho? Probeer dan eens de aardbeien gazpacho! Of probeer eens deze supersnelle tomatensoep.

Supersnelle gazpacho

Gazpacho

4.50 van 2 stemmen
GangSoep
KeukenSpaanse keuken

Heerlijk snel, lekker en perfect voor warm weer.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 geroosterde paprika’s ik gebruik uit pot maar let op toegevoegde suikers
  • ½ komkommer in blokjes
  • ½ tl gerookte paprika
  • peper en zout
  • verse koriander
  • tomaatjes

  • Doe alle ingrediënten, behalve de komkommerblokjes en tomaatjes, in een blender en draai tot het glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de soep tot gebruik in de koelkast en serveer ijskoud.
  • Lekker met nog wat extra tomaatjes, komkommer en verse koriander eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 270mg | Kalium: 939mg | Vezels: 7g | Suiker: 15g | Vitamine A: 4333IU | Vitamine C: 173mg | Calcium: 87mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.