Simone's Kitchen

Supersnelle en makkelijke gazpacho

Supersnelle gazpacho

Terwijl ik dit zit te tikken zit ik me af te vragen waarom ik het “supersnel” zou moeten noemen. Niet dat het niet supersnel is, maar laten we eerlijk zijn, welke gazpacho is niet snel?

Ok de ajo blanco is misschien iets minder snel, maar dan alsnog duurt het niet veel langer dan 15 minuten. Deze variatie kun je binnen 5 minuten op tafel hebben staan. Nou ja, als je een beetje snel kunt snijden én een goede blender hebt. O ja en als je het niet erg vindt als de gazpacho niet zo heel erg koud is.

Niet zo snel dus

Dus eigenlijk is deze gazpacho helemaal niet zo snel, want je moet wachten. Wachten tot ie koud genoeg is om te eten/drinken. Maar goed, dat is geen actieve kooktijd nietwaar? Dus ik zeg gewoon maken. Zeker nu de temperaturen fors omhoog gaan is dit een heerlijk licht soepje voor een honger gevoel in de middag bijvoorbeeld.

Supersnelle gazpacho

Drinken of eten

Of je deze koude soep moet drinken of eten is geheel afhankelijk van je voorkeur. Ik hou van wat knapperigs op de soep dus eet het met een lepel. Maar drinken kan natuurlijk ook. Dan zou ik daar wel rekening mee houden met de dikte.

Er zijn natuurlijk ontelbare versies van een gazpacho dus nee, die van mij zal vast niet origineel zijn. Maar lekker is ie wel. En dat is alles wat belangrijk is!

Wil je nou een nog gekkere versie van de gazpacho? Probeer dan eens de aardbeien gazpacho!

Supersnelle gazpacho
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gazpacho

Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 geroosterde paprika’s ik gebruik uit pot maar let op toegevoegde suikers
  • ½ komkommer in blokjes
  • ½ tl gerookte paprika
  • peper en zout
  • verse koriander
  • tomaatjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de komkommerblokjes en tomaatjes, in een blender en draai tot het glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de soep tot gebruik in de koelkast en serveer ijskoud.
  • Lekker met nog wat extra tomaatjes, komkommer en verse koriander eroverheen.
Gang: Soep
Keuken: Spaanse keuken
Trefwoord: komkommer, paprika, tomaat

Voedingswaarde

Calorieën: 111kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 5g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 270mg, Kalium: 939mg, Vezels: 7g, Suiker: 15g, Vitamine A: 4333IU, Vitamine C: 173mg, Calcium: 87mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!