Lekkere recepten uit de voorraadkast

O jongens…. wat een toestanden… Het is in theorie altijd leuk om getuige te zijn van een historische gebeurtenis. In theorie zeg ik dan want er zijn plenty dingen te bedenken die historisch waren maar niet zo erg leuk. Ik doel in dit opzicht meer op zaken als het ontstaan van de mobiele telefoon, de cd speler, video, computers, internet… Ja ja, als je maar oud genoeg bent heb je dat allemaal meegemaakt.

Pandemie

Waar ik dan liever geen getuige van was geweest is het ontstaan van een pandemie. Nooit gedacht dat ik het nog eens zou meemaken. Wie wel? Nog geen tien minuten geleden kwam ik terug uit de supermarkt en het lijkt wel alsof de hongerwinter aan gaat breken want de schappen waren leeg. Nou ja niet alles. Hele gekke dingen waren er dan weer wel. Ik bedoel; ik zou beginnen met inslaan van dingen als diepvriesgroente, groente in blik, vlees, vis in blik of niet. Maar de schappen van de melk waren leeg en nog meer dingen die ik dan weer niet zo logisch vond. Wel gunstig voor mij want met een beetje moeite kon ik alles voor de shoot van morgen nog vinden.

Eten uit de voorraadkast

Maar stel dat het zover komt en je moet het doen met de dingen die je op voorraad hebt. Wat kun je dan nog maken? Gelukkig is er echt plenty en kun je met voorraadartikelen gerust een gezonde maaltijd op tafel zetten. Ik geef je in ieder geval vast mijn 7 favorieten voor moeilijke tijden die hopelijk niet gaan komen. In sommige gevallen moet je de recepten een tikkeltje aanpassen. Dat staat hieronder vermeld!

Recepten met voorraadartikelen dus!

Pasta met pesto en worst. Dit is een klassieker en altijd lekker. Ik maak het vaak voor Tom om mee te nemen naar de markt. Als er geen verse tomaten voorhanden zijn kun je ook stukjes paprika gebruiken of varieer bijvoorbeeld met wat diepvriesdoperwtjes of blokjes ham in plaats van kip. Mogelijkheden genoeg.

Pasta met kip en pesto uit de voorraadkast

Pasta met walnotensaus en zongedroogde tomaatjes

Ook een must have in de voorraadkast zijn een paar potjes zongedroogde tomaatjes. Daar kun je een heerlijke pate van maken of deze lekkere en makkelijke pasta met walnotensaus. Voeg er wat meer groente aan toe door er bijvoorbeeld wat sugarsnaps doorheen te doen. En flink wat parmezaanse kaas als je die hebt!

Recepten uit de voorraadkast

Rijst met pukka curry

Rijst is natuurlijk ook altijd een goede om in huis te hebben. Denk trouwens ook eens aan quinoa, gierst, spelt en andere graansoorten ter variatie. Rijst heb je ook in meerdere soorten en ook risotto is een topper om te maken uit de voorraadkast. Een goede curry is ook een makkelijk voorraadgerecht. Neem nu deze pukka curry. Er gaan wat verse ingrediënten in maar over het algemeen lang houdbare zoals ui en knoflook. Trouwens ook altijd handig om zo’n klein potje gepureerde knoflook in huis te hebben. Superhandig als vers niet voor handen is.

Pukka yellow curry

Uit de oven

Heb je diverse groentes in de diepvries liggen en wat kip dan zit je al gebeiteld met dit lekkere gerecht van spruitjes, broccoli en kippenvleugels uit de oven!

Makkelijk uit de oven

Pompoenschotel

Nog een makkelijk recept uit de voorraadkast is deze pompoen ovenschotel. Pompoenblokjes zijn goed te krijgen uit de vriezer en als je de bloemkoolrijst vervangt door gewone rijst is het nagenoeg 100% voorraadproof.

Pompoen ovenschotel uit de voorraadkast

Slowcooker

Ook een topper als je afhankelijk bent van je voorraadkast is de slowcooker. Ben ik sowieso al groot fan van en dit heerlijke Grieks geïnspireerde recept kun je goed maken met voorraadartikelen!

Recepten uit de slowcooker

Nog meer inspiratie nodig? Check ook deze blog met 5 x lekkere recepten uit de voorraadkast!

Delen is fijn!