Simone's Kitchen

Pukka gele curry – budget koken € 2,52

Pukka gele curry door Jamie Oliver | simoneskitchen.nl

Ik kreeg voor de kerst het boek ‘Bespaar met Jamie’. Hartstikke leuk natuurlijk want als echte Jamie fan vind ik alle boeken van hem leuk maar nu met onze budget maand komt het boek nog net even meer van pas als anders. Ik heb er pas een gerecht uit gekookt en daar kijk je nu naar. Echt heel erg onder onze limiet van 3 euro komen de meeste gerechten uit het boek niet maar als uitgangs punt is het wel leuk om ernaar te kijken en hier en daar wat aan te passen…

Ik denk dat ik voor deze curry minder vlees heb gebruikt als ik normaal gesproken zou doen. Vlees is duur en zelfs deze kippendijenfilet (van de Turkse slager) was aan de hoge kant om in een curry te verwerken. Het totale gerecht komt op € 4,84 voor vier porties wat neerkomt op € 2,42 per dag. En erg lekker!

Pukka gele curry door Jamie Oliver | simoneskitchen.nl

Pukka gele curry door Jamie Oliver
Totale tijd
40 mins
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 uien € 0.20
  • 4 tenen knoflook € 0.20
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim € 0 20
  • 2 gele paprika's € 1 00
  • 1 kippenbouillonblokje € 0 11
  • 1-2 verse rode pepers € 0 50
  • 1 tl vloeibare honing € 0.10
  • 1 tl kurkuma € 0 05
  • 2 tl kerriepoeder € 0 05
  • 250 gr kippendij filet € 1 00
  • olijfolie 0 10
  • 400 gr kikkererwten 0 94
  • 1 tl tomatenpuree € 0 07
  • 300 gr basmatirijst € 0 32
Instructies
  1. Pel de uien en de knoflook, schil de gember en verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Doe 1 van de uien en 1 van de paprika's samen met de knoflook, gember en de chili pepers, honing en de specerijen in een bak van een staafmixer of in de blender. Verkruimel het bouillonblokje er door en draai tot alles een fijne pasta is geworden.
  2. In een grote braadpan verhit je de olie op medium vuur en je bakt hierin de - in stukken gesneden - kippendijenfilets aan tot ze goudbruin zijn. Haal nog even uit de pan terwijl je de rest van je groentes aanbakt. Hak je tweede ui en paprika grof en bak ze eerst een paar minuten in de pan, doe dan de (chili) pasta erbij en laat alles nog een minuut of vijf bakken.
  3. Giet er 500 ml kokend water bij. Spoel de kikkererwten af, laat even uitlekken en roer ze erdoor samen met de tomatenpuree en een beetje zout en peper. Doe je kip stukken er ook weer in, leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen of totdat de saus is ingedikt.
  4. Vijftien minuten voor de curry klaar is zet je een pan met gezouten water op en hierin kook je de rijst gaar in ongeveer 12 minuten (afhankelijk van je rijst) Serveer de curry met de rijst en eventueel met wat lepels yoghurt en korianderblaadkes.

12 comments

  1. Hmmm wat ziet het er weer smakelijk uit Simone! Leuke challenge heb je jezelf ook gegeven met dat budgetkoken. Ik heb het boek ook en ik ben fan :-))

  2. Ik blijf toch moeite houden met het goedkope (kippen) vlees 🙁 maar je kunt het prima weglaten en als je groentebouillonblokjes gebruikt is het vegetarisch dus zo ga ik het eens maken want het ziet er verder heel lekker uit!

  3. Lijkt me een heerlijk recept en ideaal zo in ook mijn budgetmaand! Denk ook dat het vriendje hier heel blij van wordt. Misschien maak ik het gerecht ook vegetarisch, omdat ik ook een beetje moeite heb met goedkoop vlees, en (bio) vlees is nou eenmaal rete duur…

  4. Pingback: Wekelijkse roundup budget challenge week 2 - simoneskitchen.nl

  5. Pingback: Weekly roundup budget challenge week 2 - simoneskitchen.nl

  6. Ik heb het gister gemaakt met kabeljauw maar vond het (helaas) geen succes. Het rook bij het bereiden lekkerder dan het smaakte ……

  7. Ik vond de curry heerlijk, had nog een halve zak gesneden groente liggen en die erbij gedaan.
    Deze ga ik zeker vaker maken, misschien wel helemaal vegetarisch. De curry had zo veel smaak dat ik de kip niet echt een toegevoegde waarde vond hebben.

    Dankjewel voor het delen.

  8. Pingback: 10 keer gezond eten met een klein budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos