Pukka gele curry door Jamie Oliver | simoneskitchen.nl

Pukka gele curry

Ik kreeg voor de kerst het boek ‘Bespaar met Jamie’. Hartstikke leuk natuurlijk want als echte Jamie fan vind ik alle boeken van hem leuk maar nu met onze budget maand komt het boek nog net even meer van pas als anders. Ik heb er pas een gerecht uit gekookt en daar kijk je nu naar. Echt heel erg onder onze limiet van 3 euro komen de meeste gerechten uit het boek niet maar als uitgangs punt is het wel leuk om ernaar te kijken en hier en daar wat aan te passen…

Budget vriendelijk

Ik denk dat ik voor deze curry minder vlees heb gebruikt dan ik normaal gesproken zou doen. Vlees is duur en zelfs deze kipdijfilet (van de Turkse slager) was aan de hoge kant om in een curry te verwerken. Het totale gerecht komt op € 4,84 voor vier porties wat neerkomt op € 2,42 per dag. En erg lekker!

Slowcooker

Dit gerecht kun je overigens ook prima maken in een slowcooker. Hou dan een uur of zes aan voor het beste resultaat. Kipdij heeft niet zo heel erg veel tijd nodig, maar voor de smaken van deze pukka gele curry kun je het beste zo lang laten staan. De smaken hebben dan goed de tijd om lekker in te trekken. Het fijne van dit gerecht is bovendien dat je het kunt maken met producten uit de voorraadkast.

Ben je fan van een goede curry? Probeer dan zeker ook eens deze overheerlike vindaloo uit. Ik maakte die net als deze pukka gele curry samen met Esmee. Of althans ook voor een project dat ik samen met Esmee deed. Beide curries zijn heerlijk alhoewel de smaken echt totaal verschillen. Allebei proberen dus!

Voor de variaties kun je makkelijk andere groentes in het recept verwerken. Gebruik wat je voorhanden hebt. Heb je geen verse paprika? Kijk dan of je bijvoorbeeld nog wat sugar snaps of iets dergelijks in de vriezer hebt liggen.

Pukka gele curry door Jamie Oliver | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.38 van 8 stemmen

Pukka gele curry door Jamie Oliver

Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien € 0.20
  • 4 tenen knoflook € 0.20
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim € 0 20
  • 2 gele paprika’s € 1 00
  • 1 kippenbouillonblokje € 0 11
  • 1-2 verse rode pepers € 0 50
  • 1 tl vloeibare honing € 0.10
  • 1 tl kurkuma € 0 05
  • 2 tl kerriepoeder € 0 05
  • 250 gr kippendij filet € 1 00
  • olijfolie 0 10
  • 400 gr kikkererwten 0 94
  • 1 tl tomatenpuree € 0 07
  • 300 gr basmatirijst € 0 32

Instructies

  • Pel de uien en de knoflook, schil de gember en verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Doe 1 van de uien en 1 van de paprika’s samen met de knoflook, gember en de chili pepers, honing en de specerijen in een bak van een staafmixer of in de blender. Verkruimel het bouillonblokje er door en draai tot alles een fijne pasta is geworden.
  • In een grote braadpan verhit je de olie op medium vuur en je bakt hierin de – in stukken gesneden – kippendijenfilets aan tot ze goudbruin zijn. Haal nog even uit de pan terwijl je de rest van je groentes aanbakt. Hak je tweede ui en paprika grof en bak ze eerst een paar minuten in de pan, doe dan de (chili) pasta erbij en laat alles nog een minuut of vijf bakken.
  • Giet er 500 ml kokend water bij. Spoel de kikkererwten af, laat even uitlekken en roer ze erdoor samen met de tomatenpuree en een beetje zout en peper. Doe je kip stukken er ook weer in, leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen of totdat de saus is ingedikt.
  • Vijftien minuten voor de curry klaar is zet je een pan met gezouten water op en hierin kook je de rijst gaar in ongeveer 12 minuten (afhankelijk van je rijst) Serveer de curry met de rijst en eventueel met wat lepels yoghurt en korianderblaadkes.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!