20130317-MH2A5553

Soms heb ik het… zo’n heel erg blond momentje… Niks tegen blond natuurlijk. Ben het zelf al mijn hele leven, al komt het tegenwoordig meer uit een potje als uit mijn hoofd zeg maar. Maar dat even terzijde… Ik heb zojuist Simone’s Kitchen van host veranderd. Je hebt het misschien wel gemerkt de laatste tijd; vaak offline, soms heeel erg traag en ik was er helemaal klaar mee. Problemen met je site kunnen gebeuren, dat voorkom je niet, maar wat voor mij de doorslag geeft in zo’n geval is de service die je krijgt van je host. Hoe wordt je geholpen.

20130317-MH2A5561

En als je dan net even iets te vaak met een kluitje in het riet wordt gestuurd, dan heb ik het wel gehad. Klaar ermee, overstappen en hopla het is weer gebeurd. Maar dat blonde momentje kwam dus doordat ik zomaar spontaan ineens twee sites van To be a blogger had… Ging je naar Simone’s Kitchen kwam je daar uit… En ik heb er mijn hoofd over gebroken; database klopte, alle info klopte, config klopt, wp options klopt…. En dat is dan frustrerend he; dat je weet dat je iets fout doet maar dat het je compleet ontgaat…. Dus liep ik even naar de douche om mijn fles water bij te vullen en voila, een licht moment…. Snel kijken en ja hoor…. Ik zal je de technische details besparen maar het was zo’n typisch stom klein dingetje. Anyway, opgelost. Ik ben over, dus nu maar hopen dat de problemen ook opgelost zijn. Dat is niet gezegd namelijk; het kan heel goed aan mijn template liggen, maar we zullen het zien.

Voor nu heb ik hier dit heerlijke recept van een varkensstoofschotel. Eenvoudig te maken en vervolgens hoef je alleen maar even twee uur te wachten. Budget vriendelijk ook.

Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Varkensstoofschotel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 4 -6 personen

Ingrediënten

 •  
 • 500 gr varkensstoofvlees
 • 1 ui in vieren gesneden
 • 1 prei in stukken gesneden
 • 1 blik tomaten
 • 3 verse tomaten in vieren gesneden
 • 1 chili peper fijn gesneden
 • 2 kaneelstokjes
 • 2 laurier blaadjes
 • zout
 • peper
 • een paar takjes tijm
 • kippenbouillon
 • boter
 • 1 plak wit brood
 • klein beetje maizena
 • 200 gr bimi of broccoli
 • 2 tenen knoflook
 •  

Instructies

 • Snij het vlees in blokken. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten bruin voor je de rest van de ingrediënten toevoegt. Doe de ui, prei, knoflook, chili, kaneelstokjes, laurier blaadjes, tijm, tomaten en blik tomaten erbij en voeg bouillon toe tot het vlees net onder staat. Ik gebruikte ongeveer een halve liter bouillon. Leg de snee brood erop. Dit bind de saus ook al iets in.
 • Breng het geheel aan de kook en laat dit voor 1,5 uur zachtjes pruttelen. Kijk hoe ver het vlees is en zodra bijna gaar doe je de broccoli of bimi erbij en kook dat het laatste half uur mee tot het vlees gaar is en de bimi gekookt.
 • Check of de saus dik genoeg is en zo nodig kun je dit nog wat indikken met maizena.
 • Serveer met rijst of aardappels

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!