Slowcooker rundvlees tajine

Thuis komen als het eten al klaar is

Ik had het al eerder gezegd ergens geloof ik maar mijn goede voornemen voor de komende tijd is om de slowcooker vaker te gebruiken. Ten eerste omdat het met die tijden van Tom amper te doen is om daarna nog eten te koken (as we speak is het zondagavond 8 uur en manlief is nog in geen velden of wegen te bekennen. Sundaymarket is laaaaaaat!) en bovendien heb ik dan echt geen zin meer. Om te voorkomen dat we dan vervolgens maar een broodje met een gebakken ei eten of een patatje halen bij de plaatselijke snackbar is de slowcooker een ideaal apparaat. Ik ben er nog wel steeds een beetje mee aan het stoeien, maar deze runderstoofschotel is dan bijvoorbeeld weer een heerlijk gerecht.

Slowcooker marokkaanse rundstoofschotel | simoneskitchen.nl

Ik heb hier pompoen in gebruikt en dat is het enige dat je er niet meteen bij moet doen want dan is er na een paar uur niks meer van te herkennen. Die heb ik er dus het laatste anderhalve uur ongeveer bij gedaan. Goedkoop runderstoofvlees is hier ideaal voor en maak zeker een extra portie, want ten eerste is het de dag erna nog lekkerder en ten tweede is het natuurlijk nog makkelijker om het in te vriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd voor de hand hebt.

Tja en een titel voor dit gerecht vond ik dan weer een beetje moeilijk. Het heeft wat Marokkaanse invloeden maar is het ook niet echt, dus eh… gewoon lekkere stoofschotel met rundvlees?

Fan van de slowcooker? Probeer dan ook eens deze pittige runderschotel met bloemkoolrijst

Slowcooker tajine met rundvlees | simoneskitchen.nl

Runderstoofschotel met Marokkaanse invloeden

4.34 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenSlowcooker

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Slowcooker6 uur

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr stoofvlees
  • 4 wortels
  • 1 pompoen
  • 3 rode uien
  • 2 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 tl honing
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 gram tomaatblokjes uit blik
  • cranberries gedroogd
  • peper
  • zout

  • Snij je rundvlees in blokken. Niet te groot maar ook niet te klein.
  • Snij alle groenten in grove stukken. Maak de pompoen schoon, verwijder de schil en snij in stukken. Zet dit apart.
  • Verhit een koekenpan en bak het rundvlees op hoog vuur even bruin. Doe over in de slowcooker. Voeg alle andere ingredienten behalve de pompoen toe en zet de slowcooker op low.
  • Ongeveer 1 a 2 uur voor dat alles klaar is voeg je de pompoen toe en kookt deze mee. Je kunt de slowcooker eventueel het laatste uurtje even op hoog zetten mocht de pompoen niet snel genoeg garen of doe hem er eerder bij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer met rijst, aardappel of couscous (of eet zo)

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.