Runderstoofschotel uit de slowcooker
Thuis komen als het eten al klaar is
Ik had het al eerder gezegd ergens geloof ik maar mijn goede voornemen voor de komende tijd is om de slowcooker vaker te gebruiken. Ten eerste omdat het met die tijden van Tom amper te doen is om daarna nog eten te koken (as we speak is het zondagavond 8 uur en manlief is nog in geen velden of wegen te bekennen. Sundaymarket is laaaaaaat!) en bovendien heb ik dan echt geen zin meer. Om te voorkomen dat we dan vervolgens maar een broodje met een gebakken ei eten of een patatje halen bij de plaatselijke snackbar is de slowcooker een ideaal apparaat. Ik ben er nog wel steeds een beetje mee aan het stoeien, maar deze runderstoofschotel is dan bijvoorbeeld weer een heerlijk gerecht.
Ik heb hier pompoen in gebruikt en dat is het enige dat je er niet meteen bij moet doen want dan is er na een paar uur niks meer van te herkennen. Die heb ik er dus het laatste anderhalve uur ongeveer bij gedaan. Goedkoop runderstoofvlees is hier ideaal voor en maak zeker een extra portie, want ten eerste is het de dag erna nog lekkerder en ten tweede is het natuurlijk nog makkelijker om het in te vriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd voor de hand hebt.
Tja en een titel voor dit gerecht vond ik dan weer een beetje moeilijk. Het heeft wat Marokkaanse invloeden maar is het ook niet echt, dus eh… gewoon lekkere stoofschotel met rundvlees?
Fan van de slowcooker? Probeer dan ook eens deze pittige runderschotel met bloemkoolrijst
Runderstoofschotel met Marokkaanse invloeden
Ingrediënten
Instructies
- Snij je rundvlees in blokken. Niet te groot maar ook niet te klein.
- Snij alle groenten in grove stukken. Maak de pompoen schoon, verwijder de schil en snij in stukken. Zet dit apart.
- Verhit een koekenpan en bak het rundvlees op hoog vuur even bruin. Doe over in de slowcooker. Voeg alle andere ingredienten behalve de pompoen toe en zet de slowcooker op low.
- Ongeveer 1 a 2 uur voor dat alles klaar is voeg je de pompoen toe en kookt deze mee. Je kunt de slowcooker eventueel het laatste uurtje even op hoog zetten mocht de pompoen niet snel genoeg garen of doe hem er eerder bij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer met rijst, aardappel of couscous (of eet zo)
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ontzettend lekker, Simone! Wat een lekkere combinatie van smaken, dit recept gaat in de favorieten. Dank je wel!
Leuk om te horen Lara!
Wat een heerlijk recept! We hebben alleen het pepertje eruit gelaten. Bedankt!
Ah goed om te horen Janneke! Dankjewel!
Zou je dit ook in een tajine kunnen maken? En zo ja hoelang is dan de bereidingstijd?
Hoi Jorina,
Ja dat kan hoor. Ik denk dat je het dan ongeveer 3 uur moet laten pruttelen maar check wanneer het vlees klaar is!
Lijkt me erg lekker, ga het binnenkort zeker maken, maar hoeveel cranberries gaan er eindelijk precies in?
Naar smaak. Denk iets van 50 gr prima is maar als je van wat zoets erbij houdt voeg je wat meer toe!
Hoi Simone,
Hoe kan het dat hier geen zout in moet?
Hartelijke groet,
He Lucie! Moet er wel in hoor. Vergeten erbij te zetten maar peper en zout zeker toevoegen.
Ik ben ook zo dol op mijn slowcooker! Ideaal om ’s ochtends de ingrediënten erin te gooien en tegen etenstijd hoef je alleen nog maar op te scheppen.
Dit stoofpotje lijkt me ook heerlijk!
Hoi Simone,
Weet je toevallig ook welke temperatuur ‘low’ is?
Gegroet,
Martin
Nee sorry. Hij heeft alleen low and high bij mij. Geen idee…