Dit lekkere gerecht uit de slowcooker met kip en cashew is er eentje die je keer op keer wilt maken. Makkelijk en met lekker veel (knol) groentes.

Slowcooker kip en cashew

Slowcooker kip cashew

Cashewnoten zijn toch wel een van mijn favoriete noten. Alhoewel je er niet teveel van moet eten want dat is ook weer niet zo goed, maar in dit heerlijke slowcooker kip cashew gerecht is het een top toevoeging.

Voor het maken van de slowcooker kip cashew gebruikte ik in de mix cashewpasta. Dat is hetzelfde als amandelpasta, maar dan gemaakt van cashewnoten en iets minder bekend. Je vindt het net als de amandelpasta gewoon bij de Albert Heijn of bij de Ekoplaza. Beetje afhankelijk van het formaat van je AH of ze het hebben.

Uiteraard kun je het ook online kopen bij Puur Mieke of andere online webshops.

Voorbereiden voor in de slowcooker

Je kunt hier kipfilet zowel als kipdijfilet gebruiken in de slowcooker. Ik hou van kipdij en omdat het zo lang in de slowcooker zit kan het dat best hebben.

Maar vind jij het echt helemaal niks om kipdij te gebruiken dan kun je het natuurlijk ook vervangen voor kipfilet. Sterker nog; als je het vegetarisch wilt maken laat je de kip gewoon helemaal weg. Dat kan natuurlijk ook nog.

Grappig dat dit al mijn tweede stoofgerecht is van deze week. Afgelopen woensdag deelde ik nog een vega kokoscurry

De smaak is wel totaal anders overigens dan de voorgaande stoofschotel en he, je kunt nooit genoeg recepten hebben voor lekkere stoofschotels toch?

Maar goed, over naar de slowcooker. Het fijne van de slowcooker is dat het een kwestie is van alles snijden en hop de slowcooker in. Voorbakken is niet nodig, dat gaart in die 7 uur echt wel door.

Gewoon ’s morgens in de bak doen en als je thuiskomt is de slowcooker cashew kip hartstikke gaar. Wat wil je nog meer?

Serveren

Hoe je de slowcooker kip cashew stoof serveert is een aan jou. Ik eet het meestal zo zonder iets erbij. Er zit vrij veel knolgroente in, in de vorm van zoete aardappel en knolselderij. De zoete aardappel valt meestal dermate uit elkaar dat je het niet meer terugvindt, maar het zorgt wel voor de binding.

De knolselderij vind je nog wel terug. Je kunt het uiteraard naar wens serveren met bijvoorbeeld rijst, bloemkoolrijst of aardappelpuree.

Slowcooker kip en cashew
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4.20 van 5 stemmen

Slowcooker kip cashew

Heerlijk gerecht uit de slowcooker! het is bovendien glutenvrij, lactosevrij en paleo
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 uur
Totale tijd: 7 uur 10 minuten
Dieetsoort glutenvrij, low carb, paleo
Porties: 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet in blokjes
  • 300 gr zoete aardappelblokjes
  • 300 gr knolselderij in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 jalapeno zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
  • 1 knoflookteentje fijn gesneden
  • 400 gr tomaten in blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 cm verse gember geraspt
  • 2 tl curry poeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 180 gr cashewpasta
  • 500 ml bouillon
  • ½ tl zout
  • Om te serveren: koriander en geroosterde cashewnoten

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer het geheel even goed door. Je kunt – als je dat wilt – de kip eerst even goed aanbakken in een koekenpan. Ik doe dat zelf meestal niet en vind het verschil in smaak te verwaarlozen.
  • Laat het kipgerecht ongeveer 6-7 uur in de slowcooker op de lage stand en serveer met verse koriander en geroosterde cashewnoten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Slowcooker
Trefwoord: cashewpasta, knolselderij
Dieetsoort: glutenvrij, low carb, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 645kcal, Koolhydraten: 48g, Eiwit: 30g, Vet: 40g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 1153mg, Kalium: 1426mg, Vezels: 8g, Suiker: 11g, Vitamine A: 11093IU, Vitamine C: 25mg, Calcium: 141mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!