Dit lekkere gerecht uit de slowcooker of uit de instantpot met kip en cashew is er eentje die je keer op keer wilt maken. Makkelijk en met lekker veel (knol) groentes.

Kip cashew uit de slowcooker

Slowcooker kip cashew

Cashewnoten zijn toch wel een van mijn favoriete noten. Alhoewel je er niet teveel van moet eten want dat is ook weer niet zo goed, maar in dit heerlijke slowcooker kip cashew gerecht is het een top toevoeging.

Voor de kip cashew gebruik je – uiteraard – cashewnoten. Voor de noten die in het gerecht zelf gaan gebruik ik liefst rauwe cashewnoten. Die mengen wat lekkerder vind ik qua smaak. Het is ook een goede optie om een paar eetlepels cashewpasta toe te voegen aan de inhoud van de instantpot/slowcooker.

Bereiden

Er zit een verschil tussen het bereiden in de instantpot of het bereiden in de slowcooker. Omdat je met de instantpot ook eerst iets kunt aanbakken, vind ik dat hier heel prettig. Heb je een slowcooker dan kun je ervoor kiezen om alles voor de cashewkip, hup in de kom van de slowcooker te doen óf je kunt het eerst aanbakken in een koekenpannetje.

De verdere bereiding van slowcooker vs instantpot is hetzelfde dus dat is het enige verschil. Beide bereidingen geven een vergelijkbaar resultaat.

Kip cashew uit de slowcooker

Met bloemkool en pompoen

Ik koos hier voor het toevoegen van bloemkool en pompoen aan de kip cashew. Het voordeel van deze beide groente soorten is dat ze redelijk stevig zijn. Dat betekent ook dat ze niet helemaal uit elkaar vallen. Zoete aardappel kun je ook gebruiken maar doordat die minder hard is verdwijnt die grotendeels in de saus. Dat is natuurlijk ook prima en ook zeker heel lekker maar wel goed om te weten als je toch liever ergens op wilt kauwen.

Is de saus in de slowcooker na het bereiden nog te nat, dan kun je het eventueel iets indikken met maizena of met arrowroot. Ik vond niet dat er al teveel vocht over was dus ik heb er niks bij gedaan. Zoals je kunt zien op de foto’s, is de saus redelijk stevig aangezien het enige vocht van de tomatenblokjes afkomt.

Kip cashew uit de instantpot

Serveren van de kip cashew

De kip cashew uit de slowcooker kun je prima zonder iets erbij serveren. Ik doe dat zelf regelmatig, maar met rijst is het nog lekkerder. Dat kan prima bloemkoolrijst zijn of gewone rijst. Aardappelpuree is ook heerlijk.

Ben je op zoek naar een snelle versie van kip cashew? Check dan deze cola kip cashew.

FAQ

Is het wel genoeg vocht in de slowcooker?

Het voordeel van het gebruik van de slowcooker is dat er amper tot geen vocht verdampt. Daardoor kun je bereidingen goed maken zonder veel vocht te gebruiken. Meer vocht toevoegen kan natuurlijk als je twijfelt, maar het is – in mijn slowcooker – niet nodig.

Kan ik de kip cashew ook maken in een gewone stoofpan?

Je kunt de kip cashew absoluut ook maken in een gewone stoofpan. In dat geval heb je meer vocht nodig. Hou ongeveer een halve liter bouillon aan, maar let op dat je misschien meer of minder nodig hebt. Blijf erbij voor het beste resultaat en hou voor de kooktijd ongeveer 1 uur aan.

Kip cashew uit de slowcooker
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Kip cashew met pompoen en bloemkool

Deze heerlijke kip cashew maak je met pompoen en bloemkool uit de instantpot of slowcooker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 100 g cashewnoten plus extra voor erover
  • peper en zout
  • 1 bosuitje gesnipperd
  • verse koriander om te serveren

Instructies

  • Zet de instantpot op de sauté functie en voeg olijfolie toe. Wacht even tot het apparaat op warmte is. Voeg nu de kip toe en bak deze even goed aan. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en de bloemkool roosjes toe en roer het geheel even goed door.
  • Voeg de saus en suiker toe en de tomatenblokjes. Roer alles goed door en zet de sauté stand dan uit. Voeg de cashewnoten ook toe.
  • Zet het apparaat op de slowcooker stand op hoog. Stel de tijd in voor 3 uur en doe de deksel op de pan.
  • Na drie uur is je kip cashew klaar. Je kunt het vocht eventueel indikken door er een beetje arrowroot aan toe te voegen. Ik vond dat er niet teveel vocht in zat maar het kan van apparaat tot apparaat verschillen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bloemkool, cashewnoten, kipdij, pompoen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 508kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 29g, Vet: 32g, Verzadigd vet: 8g, Meervoudigd onverzadigd vet: 6g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g, Transvet: 0.1g, Cholesterol: 123mg, Natrium: 1290mg, Kalium: 1168mg, Vezels: 4g, Suiker: 14g, Vitamine A: 8748IU, Vitamine C: 49mg, Calcium: 82mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!