Slowcooker kip en cashew

Slowcooker cashewkip

Cashewnoten zijn toch wel een van mijn favoriete noten. Alhoewel je er niet teveel van moet eten want dat is ook weer niet zo goed, maar in dit heerlijke slowcooker gerecht is het een top toevoeging.

Voor het maken van de slowcooker cashewkip gebruikte ik in de mix cashewpasta. Dat is hetzelfde als amandelpasta, maar dan gemaakt van cashewnoten en iets minder bekend. Je vindt het net als de amandelpasta gewoon bij de Albert Heijn of bij de Ekoplaza. Beetje afhankelijk van het formaat van je AH of ze het hebben.

Of ze het bij de Jumbo en dergelijke verkopen weet ik eigenlijk niet dus als iemand dat weet? Let me know.

Voorbereiden voor in de slowcooker

Je kunt hier kipfilet zowel als kipdijfilet gebruiken in de slowcooker. Ik hou van kipdij en omdat het zo lang in de slowcooker zit kan het dat best hebben.

Maar vind jij het echt helemaal niks om kipdij te gebruiken dan kun je het natuurlijk ook vervangen voor kipfilet. Sterker nog; als je het vegetarisch wilt maken laat je de kip gewoon helemaal weg. Dat kan natuurlijk ook nog.

Grappig dat dit al mijn tweede stoofgerecht is van deze week. Afgelopen woensdag deelde ik nog een vega kokoscurry

De smaak is wel totaal anders overigens dan de voorgaande stoofschotel en he, je kunt nooit genoeg recepten hebben voor lekkere stoofschotels toch?

Maar goed, over naar de slowcooker. Het fijne van de slowcooker is dat het een kwestie is van alles snijden en hop de slowcooker in. Voorbakken is niet nodig, dat gaart in die 7 uur echt wel door.

Gewoon ’s morgens in de bak doen en als je thuiskomt is de slowcooker cashewkip hartstikke gaar. Wat wil je nog meer?

Terwijl ik dit tik is de persconferentie van deze week nog niet geweest. Maar ook als je de hele dag thuiszit is de slowcooker cashewkip handig om te maken. In ieder geval een ding om je minder druk om te maken!

Slowcooker kip en cashew
Print recept Pin recept
4.20 van 5 stemmen

Slowcooker cashewkip

Heerlijk gerecht uit de slowcooker!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 7 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet in blokjes
  • 300 gr zoete aardappelblokjes
  • 300 gr knolselderij in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 jalapeno zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
  • 1 knoflookteentje fijn gesneden
  • 400 gr tomaten in blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 cm verse gember geraspt
  • 2 tl curry poeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 180 gr cashewpasta
  • 500 ml bouillon
  • ½ tl zout
  • Om te serveren: koriander en geroosterde cashewnoten

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer het geheel even goed door. Je kunt – als je dat wilt – de kip eerst even goed aanbakken in een koekenpan. Ik doe dat zelf meestal niet en vind het verschil in smaak te verwaarlozen.
  • Laat het kipgerecht ongeveer 6-7 uur in de slowcooker op de lage stand en serveer met verse koriander en geroosterde cashewnoten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Slowcooker
Trefwoord: cashewpasta, knolselderij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 645kcal, Koolhydraten: 48g, Eiwit: 30g, Vet: 40g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 1153mg, Kalium: 1426mg, Vezels: 8g, Suiker: 11g, Vitamine A: 11093IU, Vitamine C: 25mg, Calcium: 141mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!