Slowcooker kip cashew (instantpot)
Dit lekkere gerecht uit de slowcooker of uit de instantpot met kip en cashew is er eentje die je keer op keer wilt maken. Makkelijk en met lekker veel (knol) groentes.
Slowcooker kip cashew
Cashewnoten zijn toch wel een van mijn favoriete noten. Alhoewel je er niet teveel van moet eten want dat is ook weer niet zo goed, maar in dit heerlijke slowcooker kip cashew gerecht is het een top toevoeging.
Voor de kip cashew gebruik je – uiteraard – cashewnoten. Voor de noten die in het gerecht zelf gaan gebruik ik liefst rauwe cashewnoten. Die mengen wat lekkerder vind ik qua smaak. Het is ook een goede optie om een paar eetlepels cashewpasta toe te voegen aan de inhoud van de instantpot/slowcooker.
Wat vind je terug in deze post?
Bereiden
Er zit een verschil tussen het bereiden in de instantpot of het bereiden in de slowcooker. Omdat je met de instantpot ook eerst iets kunt aanbakken, vind ik dat hier heel prettig. Heb je een slowcooker dan kun je ervoor kiezen om alles voor de cashewkip, hup in de kom van de slowcooker te doen óf je kunt het eerst aanbakken in een koekenpannetje.
De verdere bereiding van slowcooker vs instantpot is hetzelfde dus dat is het enige verschil. Beide bereidingen geven een vergelijkbaar resultaat.
Met bloemkool en pompoen
Ik koos hier voor het toevoegen van bloemkool en pompoen aan de kip cashew. Het voordeel van deze beide groente soorten is dat ze redelijk stevig zijn. Dat betekent ook dat ze niet helemaal uit elkaar vallen. Zoete aardappel kun je ook gebruiken maar doordat die minder hard is verdwijnt die grotendeels in de saus. Dat is natuurlijk ook prima en ook zeker heel lekker maar wel goed om te weten als je toch liever ergens op wilt kauwen.
Is de saus in de slowcooker na het bereiden nog te nat, dan kun je het eventueel iets indikken met maizena of met arrowroot. Ik vond niet dat er al teveel vocht over was dus ik heb er niks bij gedaan. Zoals je kunt zien op de foto’s, is de saus redelijk stevig aangezien het enige vocht van de tomatenblokjes afkomt.
Serveren van de kip cashew
De kip cashew uit de slowcooker kun je prima zonder iets erbij serveren. Ik doe dat zelf regelmatig, maar met rijst is het nog lekkerder. Dat kan prima bloemkoolrijst zijn of gewone rijst. Aardappelpuree is ook heerlijk.
Ben je op zoek naar een snelle versie van kip cashew? Check dan deze cola kip cashew.
FAQ
Is het wel genoeg vocht in de slowcooker?
Het voordeel van het gebruik van de slowcooker is dat er amper tot geen vocht verdampt. Daardoor kun je bereidingen goed maken zonder veel vocht te gebruiken. Meer vocht toevoegen kan natuurlijk als je twijfelt, maar het is – in mijn slowcooker – niet nodig.
Kan ik de kip cashew ook maken in een gewone stoofpan?
Je kunt de kip cashew absoluut ook maken in een gewone stoofpan. In dat geval heb je meer vocht nodig. Hou ongeveer een halve liter bouillon aan, maar let op dat je misschien meer of minder nodig hebt. Blijf erbij voor het beste resultaat en hou voor de kooktijd ongeveer 1 uur aan.
Kip cashew met pompoen en bloemkool
Materiaal
Ingrediënten
- 500 g kipdijfilet
- 400 g pompoenblokjes
- 1/2 bloemkool in roosjes
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 2 el oestersaus
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 200 g tomatenblokjes uit blik
- 100 g cashewnoten plus extra voor erover
- peper en zout
- 1 bosuitje gesnipperd
- verse koriander om te serveren
- Zet de instantpot op de sauté functie en voeg olijfolie toe. Wacht even tot het apparaat op warmte is. Voeg nu de kip toe en bak deze even goed aan. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en de bloemkool roosjes toe en roer het geheel even goed door.
- Voeg de saus en suiker toe en de tomatenblokjes. Roer alles goed door en zet de sauté stand dan uit. Voeg de cashewnoten ook toe.
- Zet het apparaat op de slowcooker stand op hoog. Stel de tijd in voor 3 uur en doe de deksel op de pan.
- Na drie uur is je kip cashew klaar. Je kunt het vocht eventueel indikken door er een beetje arrowroot aan toe te voegen. Ik vond dat er niet teveel vocht in zat maar het kan van apparaat tot apparaat verschillen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat een superlekker recept! En ideaal dat je gewoon alles in de pan kunt storten zonder nog iets aan te braden of zo. Favorietje!
Leuk Linda! En ja dat alles erin gooien is echt superhandig he! Ik hou er ook van.. 🙂
Ik wil deze binnenkort graag gaan maken maar geen cashewpasta te krijgen hier. Wel cashew/hazelnootpasta kan dat ook of cashew/amandel….
Heb helaas geen slowcooker maar n dagje pruttelen op t vuur kan ook toch?
Dat kan zeker. De andere notenpasta’s kun je beide gebruiken. Let wel op dat je in een gewone stoofpan waarschijnlijk meer vocht nodig hebt en een veel kortere bereidingstijd!
Thanks, gaat goed komen
😉
Ik wil hem vandaag of morgen maken. Ben erg benieuwd!
Maar is 8 uur voor Kippendijen niet te lang in de slowcooker? Meeste kip recepten wordt vaak 4-5 uur aangehouden op low.
Ik vond het prima kunnen. Ik laat hem vaak langer op low als ik aan het werk ben. Want dan is 4-5 uur heel onpraktisch. 🙂 Maar als je gewoon thuis bent kun je het na 4-5 uur even checken of het goed is naar jouw smaak.
Deze vorige week gemaakt, het was heerlijk! Maar het at bijna als een soort soep. Eet jij dit ook zo? Als een soort soep bedoel ik? Eet je er niet nog iets van groente bij?
He Karin, Ik eet dit vaak met bloemkoolrijst. Als het te dun is voeg ik soms wat arrowroot toe om het een beetje in te dikken. Dat kan, hoeft niet… 😉