Simone's Kitchen

Paleo chili uit de instantpot

paleo chili uit de instantpot

Paleo chili uit de instantpot

Het is weer tijd voor een gerecht uit mijn nieuwe liefde; de instantpot. Dit keer koos ik voor een paleo chili. Lekker pittig en naar wens aan te passen naar een gewone chili.

Ik realiseer me dat chili en dus ook deze paleo chili uit de instantpot eigenlijk meer een gerecht is voor de herfst, maar ja, met het weer wat we de afgelopen tijd hebben gehad vind ik dit meer dan geschikt.

Het is bovendien super lekker en je kunt het aanpassen naar je eigen smaak. Ik gebruik hier zoete aardappel in de paleo chili uit de instantpot, die eigenlijk door de hoge druk grotendeels uit elkaar valt. Dat is precies de bedoeling want daardoor wordt de saus heerlijk vullend.

Arrowroot

Vind je de saus nog te dun dan kun je die iets indikken door wat arrowroot te gebruiken. Na het openen van de instantpot meng je 1 tl (of meer) arrowroot met wat van het vocht uit de pan. Even doorroeren tot de klontjes weg zijn en dit giet je dan bij de inhoud van de pan.

Het zal nog flink heet zijn dus dan bind het wel meteen. Is dat niet het geval dan kun je de instantpot weer even op sauté zetten indien nodig.

Het leuke van koken in de instantpot is dat je weliswaar verschillende handelingen hebt, maar dat alles beperkt blijft tot 1 enkele pan. Je bakt eerst dingen aan, doet dan de rest van de ingrediënten erbij en je bent al bijna klaar.

Superhandig!

Wil je de paleo chili uit de instantpot serveren met bloemkoolrijst, dan is het wel lekker om de bloemkoolrijst eerst even aan te bakken in een koekenpan. Hoeft niet, het kan ook rauw maar de koude rijst is dan niet zo’n goede match met de chili.

paleo chili uit de instantpot
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Paleo chili uit de instantpot

Een lekker pittige chili zonder de bonen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 50 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Instantpot

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 grote wortels in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gr gehakt half om half
  • 350 gr kipdijfilet of kipgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gr zoete aardappel in blokjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 el chilipoeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Voor dit gerecht gebruik ik kipdijfilet en deze maal ik vervolgens zelf in de keukenmachine tot gehakt. Je kunt hier ook kant- en klaar kippengehakt voor gebruiken.
  • Zet de instantpot op sauté. Laat even goed warm worden en voeg dan de knoflookolie toe. Bak de ui hierin tot glazig.
  • Voeg nu de wortelblokjes, paprika en de knoflook toe en bak voor nog eens 2 minuten. Voeg de beide soorten vlees toe en meng alles even goed door.
  • Bak dit voor nog eens 5 minuten. Voeg dan alle overige ingredienten toe, roer alles om en doe de deksel op de pan.
  • Zet de instantpot nu op de chili functie (hoge druk) voor 50 minuten.
  • Laat de stoom ontsnappen en serveer de chili met bijvoorbeeld kokosroom, bosuitjes of bloemkoolrijst.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: gehakt, kipdij, paprika, wortel

Voedingswaarde

Calorieën: 590kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 30g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 15g, Meervoudigd onverzadigd vet: 4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g, Transvet: 1g, Cholesterol: 130mg, Natrium: 1719mg, Kalium: 1396mg, Vezels: 10g, Suiker: 13g, Vitamine A: 23954IU, Vitamine C: 59mg, Calcium: 153mg, Ijzer: 6mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.