Simone's Kitchen

Rijstpudding uit de instantpot

rijstpudding uit de slowcooker

Instantpot of slowcooker rijstpudding

Deze rijstpudding uit de instantpot is misschien niet meteen een zomers gerecht. Maar waarom eigenlijk niet? Want sjee wat is dit lekker! Ik heb sinds kort een instantpot. Of eigenlijk heb ik die aan mezelf kado gedaan rond de kerstdagen. Ik heb deze instantpot van 3L Dat is een prima formaat voor een of twee personen, maar je kunt hem ook groter kopen.

Tot nu toe heb ik hem een paar keer gebruikt als snelkookpan maar ook als slowcooker vind ik hem ideaal. En voor deze rijstpudding is het een top apparaat ook. Ik maakte al eerder een rijstpudding uit de slowcooker, maar dat was meer een Aziatische versie. Dit keer gebruikte ik een recept uit het slowcooker boek van Sarah Wilson Echt een aanrader overigens als je fan bent van de slowcooker.

Verschil instantpot versus slowcooker

Wat is nou het verschil tussen de instantpot of de slowcooker? Waarom zou je de een gebruiken of de ander? Even voor de goede orde, als je deze rijstpudding maakt en je gebruikt de slowcooker setting op je instantpot dan maakt het natuurlijk niet uit. Maar het voordeel van de instantpot is dat je veel meer opties hebt. Het is niet alleen een slowcooker, maar ook een snelkookpan, een rijstkoker en je kunt er zelfs in bakken. Al heb ik dat laatste nog niet uitgeprobeerd. Er zitten dus veel meer mogelijkheden op. Je betaald iets meer voor de instantpot in vergelijking met een slowcooker. Qua formaat zijn ze even groot dus ik vind het een win-win situatie.

Rijstpudding

De rijstpudding heeft ongeveer 3 uur nodig in de slowcooker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin dacht dat de hoeveelheid vocht echt veel te veel zou zijn, maar het bleek uiteindelijk allemaal goed te komen. Ik gebruikte hier gewone pandanrijst. En het resultaat was heerlijk romig. Lekker om er iets knapperigs overheen te serveren zoals nootjes.

rijstpudding uit de slowcooker
Print recept Pin recept
No ratings yet

Rijstpudding uit de instantpot

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 3 uur
Porties: 12 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gr witte rijst
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 liter volle melk
  • 75 ml ahornsiroop
  • 3 stukken sinaasappelschillen
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • pistachenootjes om te serveren
  • sinaasappelrasp om te serveren

Instructies

  • Doe de rijst, kokosmelk, melk, ahornsiroop, sinaasappelschil, vanille en kaneel in de kom van de slowcooker.
  • Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op hoog voor drie uur of op laag voor zes uur.
  • Serveer de rijstpudding met gehakte pistachenootjes en sinaasappelrasp en snufje kaneel.
Gang: Dessert
Auteur: Sarah Wilson

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 213kcal, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 5g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 8mg, Natrium: 43mg, Kalium: 237mg, Vezels: 1g, Suiker: 8g, Vitamine A: 137IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 116mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.