Een heerlijke pasta met stoofvlees wat je klaar maakt in de instantpot. Geen omkijken naar!

Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees uit de instantpot

Ah die fijne instantpot… Laatst gingen Charlotte en ik er weer eens een dagje mee aan de slag. Dit keer kozen we ervoor om stoofvlees te maken. En dat werd uiteindelijk een pasta met stoofvlees, maar je kunt het stoofvlees natuurlijk ook prima serveren met aardappelpuree of knolselderijpuree of een lekkere groene salade. Sowieso handig om hier een extra groentegerecht bij te serveren, want dat zit er niet echt in. Ja doperwtjes maar dat mag wel wat meer zijn.

Om de pasta met stoofvlees te maken gebruikte ik dit keer de snelkook functie van de instantpot. Ik vind dat echt super handig. Een gerecht wat normaal een paar uur duurt is nu binnen een uur klaar. We lieten de snelkookpan zo’n 45 minuten garen en het resultaat was een heerlijk zacht stoofvlees.

Pasta met stoofvlees

Met pasta

We serveerden het stoofvlees uiteindelijk met pasta en lekker veel parmezaanse kaas. Dat is een optie. Je kunt trouwens ook voor glutenvrije pasta kiezen. Daar zijn tegenwoordig best goede van verkrijgbaar als je liever geen gluten eet. Ik eet niet vaak pasta maar als ik het dan doe, dan kies wel het liefst voor ‘echte’ pasta. Eenvoudigweg omdat het toch een andere textuur heeft dan de glutenvrije variant.

Je begint het bereiden in de instantpot overigens met de functie op sauté. Dan heb je eigenlijk effectief een koekenpan tot je beschikking waarin je alles aan kunt bakken. Daarna alles erin en de stand op pressure cook. En dan maar wachten tot het klaar is. Zo fijn dat je er geen omkijken naar hebt. Let wel op met vocht toevoegen. Je hebt echt minder nodig dan in een gewone stoofpan omdat het niet verdampt.

Heb je geen instantpot dan kun je de stoofschotel natuurlijk ook bereiden in een gewone pan. In dat geval volg je de stappen min of meer in dezelfde volgorde. Alleen laat je de stoofschotel nu 3-4 uur zachtjes pruttelen. En hou er rekening mee dat je meer vocht nodig hebt. Check dus om de zoveel tijd of de pan niet aan het droog koken is en voeg extra bouillon toe.

Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees uit de instantpot

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenEuropese keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 1 uur

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 700 gr runderstoofvlees in blokjes
  • 3 el kokosolie of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1 el tijm gedroogd
  • peper en zout
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt + extra om te serveren
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 gr spinazie
  • 150 gr doperwten diepvries
  • 300 gr pasta om te serveren

  • Zet de instantpot aan op sauté. Doe de ui erin en bak deze aan tot glazig. Voeg het rundvlees, knoflook, kruiden en peper en zout toe en bak dit even mee.
  • Voeg de witte wijn toe en laat dit even een beetje inkoken. Voeg dan de bouillon, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Roer goed om en zet de instantpot dan op pressure cook (snelkook) voor 45 minuten.
  • Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Zodra de snelkookpan klaar is laat je de stoom ontsnappen en je draait de deksel open. Zet de pan weer op sauté.
  • Voeg nu de geraspte kaas toe, de spinazie en de doperwten. Laat de spinazie slinken en de saus iets indikken. Voeg eventueel nog extra geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de runderstoof met pasta of rijst.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 851kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 61g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 18g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Cholesterol: 126mg | Natrium: 1001mg | Kalium: 1575mg | Vezels: 9g | Suiker: 10g | Vitamine A: 4484IU | Vitamine C: 44mg | Calcium: 480mg | Ijzer: 10mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer instantpot recepten:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.