parmezaan pasta instantpot

Pasta uit de instantpot

Eerlijk gezegd eet ik niet dagelijks meer pasta, maar ik vind het nog steeds echt een van de lekkerste maaltijden om te eten. Dus toen Charlotte en ik recent een kookdagje hadden én ik natuurlijk mijn spiksplinternieuwe instantpot wilde uitproberen gingen we op zoek naar een lekker recept voor een pasta uit de instantpot.

Al snel kwamen we uit bij een recept van Sabine van Oh My Foodness en dat klonk zo lekker dat we die wel moesten proberen! Bovendien was deze redelijk eenvoudig dus een prima gerecht voor onze eerste pasta uit de instantpot.

Beetje vochtig

In het recept hieronder heb ik de oorspronkelijke hoeveelheden aangehouden van Sabine. Dat is ook wat wij braaf gevolgd hebben als instantpot ‘virgins’. Voor een volgende keer zou ik er persoonlijk wat minder vocht in doen. Net uit de pan was het vrij vochtig, alhoewel het de volgende dag eigenlijk perfect was. Dus dat is dan een beetje een twijfelgeval als je het mij vraagt.

Het grappige met dit gerecht is dat je meer tijd kwijt bent aan de voorbereidingen dan aan het bereiden zelf. In de snelkookfunctie van het apparaat maak je deze pasta uiteindelijk in een minuutje of 6 klaar. Ik vind de snelkookfunctie nog wel even wennen maar heb er al een overheerlijke Aziatische bouillon in gemaakt maar ga hem zeker binnenkort voor nog meer spannende gerechten gebruiken.

Pastarecepten zijn dus ook zeker mogelijk in de instantpot. Heb jij al eens een pasta op die manier gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar!

In mijn zoektocht naar pastarecepten kwam ik op de lekkere pasta gerechten van Boodschappen. Dus als je nog op zoek bent naar inspiratie dan zou ik daar zeker een kijkje nemen. Ik ga ondertussen aan de gang met nog meer Italiaanse inspiratie uit de instantpot!

parmezaan pasta instantpot

Pasta parmezaan uit de instantpot

No ratings yet
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 6 minuten
totaal 16 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 500 gr stevige pasta
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 50 gr naturel roomkaas
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout

  • Zet je instantpot klaar en stel de stand in op sauté (dat betekent iets als bakken) Doe nu de blokjes kipdij erbij zonder olie en bak ze in de pan tot het vlees bruin kleurt.
  • Voeg nu de gesnipperde ui, knoflook, kruiden- en de specerijen, rode paprika en de champignons toe en bak dit even mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe vervolgens de pasta, kippenbouillon en kookroom in de pot. Roer een keertje door en draai de deksel op de pot. Sluit het stoomventiel.
  • Zet de instant pot op stand manual, high en zet de timer op 6 minuten. Je gebruikt dus effectief de snelkookfunctie van de instantpot.
  • Draai zodra de timer afgaat het stoomventiel open (voorzichtig, doe dit bij voorkeur met keukengerei en niet met je handen!). Laat de druk uit de pot ontsnappen en draai de deksel van de pot.
  • Roer de rest van de ingrediënten door de pasta tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 1040kcal | Koolhydraten: 106g | Eiwit: 50g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 26g | Transvet: 1g | Cholesterol: 221mg | Natrium: 1340mg | Kalium: 1118mg | Vezels: 6g | Suiker: 8g | Vitamine A: 3066IU | Vitamine C: 56mg | Calcium: 418mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.