Voor de week zonder vlees maakte ik een heerlijke ramen noedelbowl met paddenstoelen en broccoli. Het is heel eenvoudig om te maken en perfect als makkelijke maaltijd.
To stok or not to stok…
We waren vorige week en ook deze week weer bezig met de fotografie voor de Thaise bijbel. En daar leerde ik dus dat je in Thailand geen stokjes gebruikt. Nu leg ik overal stokjes bij als het een beetje Aziatisch is, want tja, ziet er zo leuk uit vind ik dan weer.
Deze ramen noodle bowl is niet Thais maar laten we zeggen “Japans geïnspireerd” en in Japan gebruiken ze dan weer wel stokjes. Toch?? En ach je kunt deze heerlijke soep natuurlijk eten zoals je wilt. Sowieso een tikkie lastig om soep te eten met stokjes. Hahaha.
Ramen noedelbowl en week zonder vlees
Mocht je het gemist hebben; het is deze week de week zonder vlees. Een week waarin extra aandacht wordt gegeven aan lekkere maaltijden waarbij je geen vlees of vis gebruikt. Een prima initiatief natuurlijk dus ik doe deze week mee. Check ook even deze ramen noedelbowl met groente.
Pop-up restaurant
We begonnen vandaag al met een super tof diner in het pop-up restaurant van Peter Lute. Tom en ik zijn al meerdere keren wezen eten in het restaurant de Kruidfabriek in Amstelveen. Een absolute topper vinden wij. Daar is altijd al veel aandacht voor groente en heeft vlees en vis meer een bijrol, al zegt Peter ook zelf dat hij echt wel houdt van een goed stuk vlees of vis.
Ramen noedels
De ramen noodle bowl of ramen noedel bowl (gek genoeg schrijf ik het eigenlijk altijd op de Engelse manier) is lekker snel en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Je kunt het natuurlijk makkelijk maken met kip of rund erin. Aanvullen waar nodig als je niet vega bent. Ook lekker trouwens met een klein gekookt eitje erbij.
Ook een heerlijke versie is deze noedel bowl met zoete aardappel en kip. Niet vega dus maar zeker net zo lekker (en bovendien paleo proof!)
Ramen noedelbowl met paddenstoelen
Ingrediënten
- 750 ml groentebouillon of iets meer
- 1 el rode curry pasta
- 1 tl sesamolie
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 el olijfolie
- 100 gr ramen noedels
- 250 gr gemengde paddenstoelen in stukjes en gebakken
- 150 gr broccoliroosjes gaar gekookt
- 2 bosuitjes fijngesneden
Instructies
- Zet een grote pan op het vuur en verhit hierin een eetlepel olijfolie. Doe de currypasta erbij en laat heel even meebakken. Voeg de knoflook toe, bak kort mee en voeg dan de bouillon toe. Breng op smaak met de sesamolie, peper en zout.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Neem twee mooie grote kommen en verdeel de gekookte noedels, de broccoliroosjes en de paddenstoelen over de kommen
- Giet de bouillon eroverheen en eindig met de gesnipperde bosuitjes.
Notities
- De bouillon is altijd belangrijk als je een noedelbowl gaat maken, omdat het voor een groot gedeelte de smaak bepaalt. Hoe langer je de bouillon laat pruttelen des te intenser de smaken worden
- Je kunt de paddenstoelsmaak verhogen door behalve de verse paddenstoelen ook gedroogde paddenstoelen (zoals bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood) toe te voegen. In dat geval laat je die eerst even weken voor een kwartiertje in warm water. Afgieten, klein snijden en toevoegen aan de paddenstoelen.
Voedingswaarde informatie per portie:
Disclaimer:
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.