Simone's Kitchen

Ramen noodles met paddenstoelen en buikspek

Ramen noodles met buikspek | simoneskitchen.nl

Ramen noodles met buikspek

Het is niet de eerste keer dat we een vergelijkbaar gerecht maken met noodles en buikspek. Er is nu eenmaal iets onweerstaanbaar lekkers aan buikspek. Het knapperige, het zachte en nou ja…. dat… Dit gerecht maakten we alweer een tijdje geleden toen de dude en ik samen aan het koken waren. Niet dat de dude erg veel heeft geschreven de laatste tijd. Ik mag wel zeggen dat hij het er een beetje met een jantje van leiden (lijden?) vanaf maakt. Dat moet echt dringend weer eens veranderen.

Ramen noodles met buikspek en paddenstoelen | simoneskitchen.nl

Mijn chantage actie laatst op facebook en Instagram heeft ook al niet het gewenste effect gehad… Nou ja, wordt vervolgd!

Nieuwe bril

Al jaren draag ik dezelfde bril. Hij bevalt uitermate goed en waarom zou je dan een nieuwe kopen toch? Het probleem is echter dat mijn brilletje gesneuveld is. Een neusje is eraf gebroken en het model is dermate oud dat het waarschijnlijk niet meer gemaakt kan worden. En dan ben je ineens wel heel erg beperkt. Natuurlijk heb ik wel een reservebril en lenzen, maar die bril is waardeloos en die lenzen al niet veel beter. Ik heb een leesgedeelte in mijn “oude” bril en dat mis ik dan ineens wel heel erg. Zit ik een beetje met een bril en daaroverheen een leesbril. Heel charmant… Nou ja, hopelijk snel een nieuwe bril, maar die dingen zijn zo belachelijk duur! Maar goed, wat moet dat moet…

Ik tik dit nu dus terwijl ik het niet geheel en al scherp zie. Lekker handig ook met foto’s bewerken! Hahaha… Nee hoor, valt allemaal wel mee maar prettig is het niet. Affijn, over naar deze overheerlijke bowl met comfortfood.

Ramen noodles met buikspek
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
30 mins
Totale tijd
45 mins
 
Soort: Soep
Servings: 2 personen
Ingredienten
Voor de bouillon
  • 500 ml bouillon
  • 400 ml water
  • 3 teentjes knoflook in stukjes
  • 4 el coconut aminos
  • 1/2 tl Chinese 5 spice
  • 1 rode peper in stukjes zonder zaadjes
  • 2 stukjes galangal
  • 1 stukje lemongrass
  • 1 el olie
Topping en vulling
  • 150 gr ramen noodles
  • 250 gr enoki paddestoelen kleiner gesneden indien nodig
  • 250 gr wilde paddenstoelenmix in stukjes
  • 2 el boter
  • 300 gr buikspek gegaard in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes fijn gesnipperd
  • 1 bakje broccoli cress
  • 3 el hoisinsaus homemade of uit een potje
Instructies
  1. Neem een grote pan en fruit hierin de knoflook even rustig aan. Het mag een beetje kleuren maar zeker niet te bruin worden. Voeg de bouillon, het water, de coconut aminos, de kruiden en de rode peper toe.

  2. Kneus de stukjes galangal en de lemongrass en voeg die ook toe. Laat het geheel rustig koken zodat alle smaken goed ingetrokken zijn. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe waar nodig

  3. In een koekenpan verhit je de boter en hierin gaar je eerst de paddestoelen rustig gaar met wat kruiden naar keuze. Zet apart. Zet het vuur hoog en voeg wat olie aan de pan toe. Bak hierin de buikspek blokjes hard uit zodat het meeste vet eruit is en de blokjes lekker krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier

  4. Zodra je bouillon goed op smaak is bouw je de kommen op. Zet vier kommen klaar en verdeel hier de noodles in.

  5. Giet de hete bouillon erop en leg de paddenstoelen, de bosuitjes en het krokante buikspek erop. Doe de bosuitjes en de broccolicress erbij en schenk er wat hoisinsaus overheen. Eet meteen op

Zelf hoisinsaus maken? of heb je buikspek over en wil je eens wat anders? Probeer dan deze bahn bao met buikspek en hoisin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos