Simone's Kitchen

Ramen noodle soep met buikspek

Ramen noodle soep met buikspek | simoneskitchen.nl

Na die overdosis knolselderijsoep leek het me wel een goed moment om eens een ander soort soep te posten…:) Na vijf dagen in weer en wind te hebben gestaan op de Country & Christmas Fair ben je echt wel toe aan a. iets gezonds en b. iets verwarmends… Man wat een hondenweer is het geweest! Nou ja niet alle dagen hoor. Het begon woensdag met heel slecht weer, gelukkig waren donderdag tm zaterdag redelijk maar de laatste dag eindigden we met een fikse storm. Lekker handig met afbreken… Not… Ik heb ook wel te doen met de ploeg die de dag na afloop het hele terrein leeg moet maken! Niet te doen natuurlijk met regen en harde wind.

Ramen noodles met buikspek | simoneskitchen.nl

Niet dat je nou meteen regen en harde wind nodig hebt om deze ramen noodle soep te maken. Is eigenlijk altijd lekker. Ik gebruikte hier restjes buikspek maar je kunt dat heel goed vervangen door krokant uitgebakken kip (wel of niet gemengd met wat bacon kruimels) of een ander smaakvol vlees naar keuze. Eigenlijk – nu ik erover nadenk – lijkt het wel een klein beetje op de soto ayam die ik met Es maakte, een tijdje terug maar de smaak is echt totaal anders.

Morgen vertrek ik voor een paar dagen naar Noorwegen dus verwacht her en der wat winterse plaatjes!

Ramen noodle soep met buikspek
Servings: 4
Ingredienten
Voor de bouillon
  • 750 ml kippenbouillon
  • 450 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl Chinese 5 spice kruiden
  • cayenne of chili peper
  • 1 tl witte suiker
  • 2 stukjes gember
  • stukje lemongrass
Hoisinsaus (kant en klaar kan natuurlijk ook)
  • 4 el sojasaus
  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 el honing
  • 2 tl balsama
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels tabasco
  • 1/8 tl zwarte peper
Topping
  • Oosterse paddestoeltjes maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn
  • Aziatische buikspek gegaard
  • Broccoli even kort gekookt
  • 4 eieren
  • ramen noodles
Instructies
  1. Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
  2. De ingredienten voor de hoisin saus doe je bij elkaar en roer dit goed door tot het een geheel vormt.
  3. Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door. Laat dit een paar minuten intrekken
  4. Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
  5. Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.
  6. Neem vier grote kommen en doe hierin de noodles. Giet de bouillon erop. Leg de broccoli, paddestoeltjes en eieren erop. Leg hierop het krokante buikspek en zorg dat het niet meteen in de bouillon valt. Dan ben je het krokante kwijt.
  7. Schep er nog wat van de hoisinsaus over en eet meteen

Ramen noodle soep met buikspek | simoneskitchen.nl

1 comment

  1. Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos