Ramen noodlesoep met buikspek
Ramen noedelsoep met buikspek
Deze ramen noedelsoep maakt gebruik van buikspek wat al klaar was. Het is een heerlijke kom met Oosterse lekkernijen. Vol met groente en krokant gebakken buikspek
Deze ramen noedelsoep zal vast niet meteen de meest traditionele versie zijn zoals ze die in Japan verkopen. Verre van denk ik. Maar daar gaat het tenslotte niet om. Dit is een heerlijke kom vol met comfortfood.
Maken van de ramen noedelsoep met buikspek
Om de soep te maken kun je twee dingen doen. Je kunt – zoals ik hier heb gedaan – leftovers van buikspek gebruiken of je kunt speklapjes kopen in de winkel en die gebruiken. Tenslotte is buikspek en speklap eigenlijk hetzelfde. Alleen is de een in plakjes gesneden en de ander aan een stuk.
Voor het kruiden van het buikspek gebruikte ik Aziatische specerijen. Denk aan 5 spice gemengd met peper en zout. Veel meer is het niet. Koop je dus buikspek, gebruik dat dan om te kruiden of gebruik je eigen favoriete kruidenmix met Aziatische insteek.
Veel ingrediënten
Het recept voor de ramen noedelsoep heeft aardig wat ingrediënten, maar laat je daar niet door van de wijs brengen. Een groot deel van de ingrediënten is voor de home made hoisinsaus. Die kun je natuurlijk maken, maar wil je dat overslaan dan kun je het ook prima kopen. De kant- en klare varianten zijn net zo lekker, maar zitten alleen wel altijd vol met suiker.
Mijn versie heeft alleen wat honing, dus is wat minder zoet.
Bouillon
De basis van elke goede kom ramen is de bouillon. Nu heb ik wel een beetje gesmokkeld en als basis een kippenbouillon genomen. Maar dat maakt het wat sneller en is ook heel erg lekker.
Laat de bouillon minimaal 10 minuten koken maar langer zorgt er voor dat de smaken nog meer in kunnen trekken. Proef ook of je nog wat mist in de soep en voeg waar nodig nog wat extra zout, peper of specerijen toe aan de soep
Probeer ook eens deze vega versie van de noedelbowl met paddenstoelen
Ramen noodle soep met buikspek
Ingrediënten
Voor de bouillon
- 750 ml kippenbouillon
- 450 ml water
- 3 teentjes knoflook
- 4 el sojasaus
- 1 tl worcestersaus
- ½ tl Chinese 5 spice kruiden
- cayenne of chili peper
- 1 tl witte suiker
- 2 stukjes gember
- stukje lemongrass
Hoisinsaus (kant en klaar kan natuurlijk ook)
- 4 el sojasaus
- 2 el pindakaas met stukjes noot
- 1 el honing
- 2 tl balsama
- 1/8 tl knoflookpoeder
- 2 tl sesamolie
- 20 druppels tabasco
- 1/8 tl zwarte peper
Topping
- 100 gr Oosterse paddestoeltjes maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn
- 400 gr Aziatische buikspek gegaard
- 200 gr Broccoli even kort gekookt
- 4 eieren
- 200 gr ramen noodles gekookt
Instructies
- Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
- De ingredienten voor de hoisin saus doe je bij elkaar en roer dit goed door tot het een geheel vormt.
- Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door. Laat dit een paar minuten intrekken
- Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
- Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.
- Neem vier grote kommen en doe hierin de noodles. Giet de bouillon erop. Leg de broccoli, paddestoeltjes en eieren erop. Leg hierop het krokante buikspek en zorg dat het niet meteen in de bouillon valt. Dan ben je het krokante kwijt.
- Schep er nog wat van de hoisinsaus over en eet meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
“Ik heb ook wel te doen met de ploeg die de dag na afloop het hele terrein leeg moet maken! Niet te doen natuurlijk met regen en harde wind.”
Tenenkrullende uitspraak. Hoe meer ik dit soort introducties ik voor bij zie komen hoe erger ik hed vind. Je verteld namenlijk alleen voor jou. Ongeacht of het je wel of niet interesseerd, ik vind het kotswaardig.
Stop met die onzin en beschrijf het recept, niet jezelf.
‘Voorbij zie komen’
‘Je vertelt namelijk’
‘Het je wel interesseert’
Tenen ‘krullend’ inderdaad.
Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken
Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken