Zoete aardappel ramen noodlesoep
Soepie anyone?
Ik zit geloof ik in mijn soepperiode. 😉 Maar deze zoete aardappel noodle ramensoep wilde ik jullie ook weer niet onthouden, want het is lekker. Vult goed en snel klaar ook nog eens. Bovendien is het natuurlijk ook herfst dus lekker veel paddenstoelen erin doen! Heerlijk!
Aanstormende kerstperiode
Het zal misschien aan mij liggen maar ik realiseerde me zo ineens dat het verhip alweer oktober is. Bijna Halloween, bijna november en daarmee ook bijna december. *insert gezicht in paniek*
Het is een afgezaagde opmerking maar het is natuurlijk wel zo dat de tijd gewoon echt steeds sneller gaat! Maar goed, geen oude vrouwen gezeur nu. Kerst dus. Zijn jullie er al klaar voor? Hebben jullie al scherp op je netvlies dat het echt nog maar twee maandjes is?? Nee he. Heb ik je toch mooi even de stuipen op het lijf gejaagd. Sorry… Nu goed, dat betekent ook dat binnenkort de kerstdrukte hier weer in volle hevigheid toeslaat. Ik heb wel al flink wat recepten liggen dus in dat opzicht ben ik helemaal relaxed. Maar voor de rest….
Zoete aardappel ramen noodlesoep
Voor de rest kan ik gewoon wel even wat van deze heerlijke zoete aardappel ramen noodle bowl gebruiken (trouwens ook een kunst; recepten een originele naam geven. not my thing…) Als iemand nog een briljante tip heeft voor een naam die de lading dekt en ook nog eens lekker in de mond ligt… Ik hou me aanbevolen. Ik blijf voorlopig maar even die hele lange onlogische naam uitkramen.
Zoete aardappel ramen noodle bowl
Ingrediënten
- 2 flinke zoete aardappel in noodles gedraaid
- 200 gr kip gekookt en geplukt
- 300 gr paddenstoelen diverse soorten, in stukken
- 2 gekookte eieren gehalveerd
- 2 bosuitjes
- 1 el sesamzaadjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el coconut aminos
- 1 el kokosolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 tl gember
- ½ tl citroengras
Instructies
- Verhit een flinke soeppan met een klein beetje kokosolie. Voeg hier de knoflook, ui, gember en citroengras aan toe en bak dit op niet te hoog vuur even aan. Voeg de bouillon en de coconut aminos toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng aan de kook.
- Bak ondertussen de paddenstoelen in een koekenpan goudbruin en gaar. Zodra de bouillon kookt voeg je de zoete aardappelnoedels toe en deze laat je even meekoken tot ze beetgaar zijn.
- Neem twee flinke kommen en verdeel de zoete aardappelnoedels hierover. Giet de bouillon eroverheen en top met de gekookte kip, de paddenstoelen, de sesamzaadjes, de gekookte eieren en de bosuitjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ook gek op paddenstoelen? En het is er tenslotte tijd voor dus probeer dan eens deze heerlijke paddenstoelensalade
Hey! Er staan eieren en sesamzaadjes in de ingrediënten lijst maar niet in de instructies. Niet heel lastig, want die jongen erbij bij het einde. Maar wel een beetje slordig… en verwarrend voor mijn slaperige hoofd… 🙂
Het was heerlijk 😉
Dat is zeker slordig Frank. Ik ga het aanpassen! 😉
Dag Simone,
Hoe maak jij van zoete aardappel ramen? Heb je daar een speciaal apparaat voor nodig of koop je ze kant en klaar bij Appie?
Nee ik heb een apparaat bij mijn Kitchen Aid die spiralen maakt. Kant – en klaar kan natuurlijk ook.