Simone's Kitchen

Zoete aardappel ramen noodlesoep

Zoete aardappel ramen noodlesoep

Soepie anyone?

Ik zit geloof ik in mijn soepperiode. 😉 Maar deze zoete aardappel noodle ramensoep wilde ik jullie ook weer niet onthouden, want het is lekker. Vult goed en snel klaar ook nog eens. Bovendien is het natuurlijk ook herfst dus lekker veel paddenstoelen erin doen! Heerlijk!

Aanstormende kerstperiode

Het zal misschien aan mij liggen maar ik realiseerde me zo ineens dat het verhip alweer oktober is. Bijna Halloween, bijna november en daarmee ook bijna december. *insert gezicht in paniek*

Het is een afgezaagde opmerking maar het is natuurlijk wel zo dat de tijd gewoon echt steeds sneller gaat! Maar goed, geen oude vrouwen gezeur nu. Kerst dus. Zijn jullie er al klaar voor? Hebben jullie al scherp op je netvlies dat het echt nog maar twee maandjes is?? Nee he. Heb ik je toch mooi even de stuipen op het lijf gejaagd. Sorry… Nu goed, dat betekent ook dat binnenkort de kerstdrukte hier weer in volle hevigheid toeslaat. Ik heb wel al flink wat recepten liggen dus in dat opzicht ben ik helemaal relaxed. Maar voor de rest….

Zoete aardappel ramen noodlesoep

Voor de rest kan ik gewoon wel even wat van deze heerlijke zoete aardappel ramen noodle bowl gebruiken (trouwens ook een kunst; recepten een originele naam geven. not my thing…) Als iemand nog een briljante tip heeft voor een naam die de lading dekt en ook nog eens lekker in de mond ligt… Ik hou me aanbevolen. Ik blijf voorlopig maar even die hele lange onlogische naam uitkramen.

Zoete aardappel ramen noodles
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoete aardappel ramen noodle bowl

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 flinke zoete aardappel in noodles gedraaid
  • 200 gr kip gekookt en geplukt
  • 300 gr paddenstoelen diverse soorten, in stukken
  • 2 gekookte eieren
  • 2 bosuitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el coconut aminos
  • 1 el kokosolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl gember
  • ½ tl citroengras

Instructies

  • Verhit een flinke soeppan met een klein beetje kokosolie. Voeg hier de knoflook, ui, gember en citroengras aan toe en bak dit op niet te hoog vuur even aan. Voeg de bouillon en de coconut aminos toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng aan de kook.
  • Bak ondertussen de paddenstoelen in een koekenpan goudbruin en gaar. Zodra de bouillon kookt voeg je de zoete aardappelnoedels toe en deze laat je even meekoken tot ze beetgaar zijn.
  • Neem twee flinke kommen en verdeel de zoete aardappelnoedels hierover. Giet de bouillon eroverheen en top met de gekookte kip, de paddenstoelen en de bosuitjes.

Ook gek op paddenstoelen? En het is er tenslotte tijd voor dus probeer dan eens deze heerlijke paddenstoelensalade

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Dag Simone,

    Hoe maak jij van zoete aardappel ramen? Heb je daar een speciaal apparaat voor nodig of koop je ze kant en klaar bij Appie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!