Simone's Kitchen

Jamie’s zwarte rijstpudding met mango en passiefruit

Zwarte rijstpudding met mango en passiefruit | simoneskitchen.nl

Zwarte rijst

Hoe gaaf ziet dit ontbijtje eruit? Ik kwam het recept tegen in het boek Superfood van Jamie Oliver en ik werd op slag verliefd op de kleuren van dit ontbijt annex dessert. En het toeval wilde dat ik al een hele tijd een zak met zwarte kleefrijst in mijn kast had liggen maar er nog nooit wat mee had gedaan. Nu is dat ook meteen het lastige van dit recept want de rijst moet wel eerst bijna een uur koken. En je moet het in de gaten houden want het brand aan voor je er erg in hebt. Dit was zo’n zak rijst uit de toko waar niet op staat hoe lang je het moet koken, dus dat was uitproberen. In Jamie’s recept had hij het over een half uur koken.

Zwarte rijstpudding met mango | simoneskitchen.nl

Maar na een half uur bleek al snel dat de rijst nog lang niet goed was. Weer een beetje water erbij, even flink roeren en wachten dus. Het duurde uiteindelijk een uur. Maar het was het wel waard! Want dit is echt super lekker! Ik was er zelf een beetje verbaasd over. Je kent dat misschien wel: je bent bezig met een gerecht en halverwege vraag je je af wat er in hemelsnaam van moet worden. Nou dat had ik hier.

Blenden maar

Zwarte rijstpudding met mango | simoneskitchen.nl

Want na al dat koken doe je het merendeel van de rijst in de blender met bananen, vanille en kokos. En damn…. dat was ineens lekker! Het is ook behoorlijk machtig en je maakt er dus het beste kleine potjes van. Je kunt het wel een tijdje in de koeling bewaren maar langer dan een paar dagen zou ik het niet bewaren.

Zwarte kleefrijstpudding met mango | simoneskitchen.nl

Het is in ieder geval weer eens heel iets anders dan overnight oats zeg ik… (ook lekker hoor)

Zwarte rijstpudding met mango en passiefruit | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zwarte rijstpudding met mango en passiefruit

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

 • Begin met het koken van de zwarte rijst. Dat duurt lang. Mijn rijst heeft bijna een uur gekookt. Dus let erop dat het niet aanbrandt en giet zo nodig extra water erbij.
 • Pureer de mango met het sap van de limoen en zet apart.
 • Doe de bananen in de blender en meng dit met de kokosmelk, vanille en 3/4 van de gekookte rijst. Draai dit tot een glad geheel en voeg dan de rest van de rijst weer toe. Op die manier heb je wel nog wat structuur in de pap zitten.
 • Doe het rijstmengsel in 4 glazen en schep hier de mango en het passiefruit overheen.
 • Bewaar in de koeling of eet meteen
Gang: Dessert
Trefwoord: mango, passievrucht, zwarte rijst
Auteur: Jamie Oliver

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Dit ziet er hartstikke speciaal uit met die zwarte rijst! Ben al benieuwd naar de smaak ervan, dit kan niet anders dan lekker zijn 😀

 2. Gave foto’s zeg! Dit wil ik best eens proberen!

 3. In Indonesië wordt de zwarte en witte kleefrijst voor het koken minstens 2 uur voorgeweekt. Daarna wordt het ongeveer 15 minuten gestoomd en pas daarna wordt het gekookt. Als je een rijdtkoker hebt dan kan je het stomen evt overslaan, wel na het koken minimaal op de warmhoud stand laten staan. 
  Hoeveel water er nodig is voor het koken… ik leg mijn hand plat op de rijst en al mijn vingerkootjes moeten onderwater zijn. 
  Succes
  Anne Marie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.