Je ziet het weleens in tv-programma’s, van die prachtige kookeilanden waarvan iedereen loopt te dromen. ’s Avonds heerlijk je avondeten klaarmaken met alle ruimte, want zoals we allemaal wel weten, kan koken behoorlijk wat ruimte in nemen!

Studio keuken

In de studio heb ik gekozen voor een kookeiland en ik ben daar nog elke dag blij mee. Ik heb twee kookplaten laten installeren dus het is ook mogelijk om met twee of meer personen tegelijk te koken aan beide kanten van het eiland.

Stijlvolle keuken

Een kookeiland nemen is een ideale oplossing voor verschillende redenen, maar wat ook niet al te onbelangrijk is, is dat het kookeiland matcht met je interieur. Niets is zo fijn als een stijlvolle, matchende keuken. Op zoek naar een kookeiland of een nieuwe keuken? Tegenwoordig is er een breed assortiment aan keukens die past binnen jouw budget en bij jouw stijl. Zo is er voor ieder wat wils, want niet iedereen heeft dezelfde smaak in interieur. Maar waarom nou een kookeiland toevoegen aan je keuken? Wij vertellen je er meer over!

Extra ruimte

Een kookeiland biedt veel meer dan alleen een grote werkruimte, zo biedt het kookeiland ook extra opslagruimte. Onder het werkblad kunnen kasten en laden worden geïnstalleerd waar je al je pannen, potten en keukengerei kwijt kunt. En nog een pluspunt, hierdoor ziet je huis er altijd opgeruimd uit (mits je de spullen ook daadwerkelijk in de kast stopt natuurlijk). Ook kun je ervoor kiezen om dingen zoals een koffieapparaat op je kookeiland te zetten. Handig om dit van tevoren te bedenken zodat je extra stopcontacten aan de zijkant of in het eiland zelf kunt laten plaatsen.

Sociaal koken

Dit klinkt al behoorlijk efficiënt, niet? Een kookeiland brengt niet alleen meerwaarde om daadwerkelijk te gaan koken, ook heeft het aanzienlijke voordelen voor sociaal koken. Een kookeiland creëert een open ruimte waardoor je tijdens het koken gemakkelijk kunt communiceren met je familie en vrienden. Je kinderen kunnen lekker aan het kookeiland zitten te kleuren terwijl jij aan het koken bent. Of wees slim en laat ze simpele taken doen. Een leerzame ervaring voor de kids en het scheelt jou tijd! Ik noem het een win-win.

Kookeiland in de studio

Multifunctionele ruimte

Je kunt het kookeiland alleen voor het koken gebruiken, maar aangezien het wel ruimte in kan nemen, kun je het ook multifunctioneel gebruiken. Je kunt er met vrienden een drankje of thee drinken, je kunt eraan ontbijten, avondeten en zelfs aan werken. Met andere woorden, het is een eettafel, kantoor en keuken in één. Praktisch toch?

Waar wacht je nog op?

Het kookeiland is dus echt een sociale plaats waar je kan genieten van een drankje, kan koken met je gezin, ’s ochtends lekker kan ontbijten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden wat ik je graag wil vertellen; een kookeiland heeft zoveel functies, ik zou eens een kijkje gaan nemen!

Delen is fijn!