Pittig Turks Brood | simoneskitchen.nl

Ik ben er weer! Wat een geweldige geslaagd weekend heb ik gehad in Helsinki. Maanden zijn we aan het voorbereiden geweest voor de workshop en het is altijd een beetje ontnuchterend als het dan ineens – hopla – alweer over is. Na alle tegenslag tijdens het organiseren (ik zal jullie de details besparen) zat tijdens de workshop zelf eigenlijk alles mee; het was mooi weer (nou ja, ok met uitzondering van een plensbui tijdens de picknick (natuurlijk) maar verder was het top. Goede locatie, fantastisch eten door Mari Moilanen, een bijzonder leuke groep en natuurlijk is altijd een feestje als ik Meeta weer zie.

pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Er volgt natuurlijk nog een uitgebreid verslag van onze belevenissen in het hoge Noorden, maar voor nu wilde ik dit lekker makkelijke brood met jullie delen. Want het is warm weer en dus heb je niet altijd zin om uren in de keuken te staan maar wil je toch wel een fatsoenlijke maaltijd. Dit brood is echt zo klaar en is misschien niet supergezond maar toch best redelijk met al die tomaatjes erop, yoghurt saus en lekker pittig gehakt. Het oorspronkelijke gerecht van Donna Hay is met een ander soort flatbread en met lamsgehakt, maar dat is hier niet zo makkelijk te vinden (ok, ik heb het niet bij de Turkse slager geprobeerd) en met half om half is het net zo lekker. Er horen geroosterde pijnboompitjes op, dus die moet je er even bij denken (beetje vergeten)

Onderweg terug naar huis heb ik ook eens diep nagedacht over hoe ik verder wil met mijn blog; ik heb natuurlijk de afgelopen dagen met allerlei verschillende bloggers om tafel gezeten en ik krijg daar altijd veel inspiratie van. Wat is er nou leuker als een stel mensen met dezelfde interesse bij elkaar zetten onder het genot van goed eten?

Maar om een iets beter beeld te krijgen heb ik een paar simpele vragen bedacht en die in een enquete gestopt. Het is anoniem, want het gaat er niet om wie wat vind. Het is puur voor mijn eigen beeldvorming. Dus als je hem in wilt vullen heb je alvast mijn eeuwige dank.. πŸ˜‰

De enquete vind je hier

Pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Pittig turks brood met tabouleh

Ingredients:

  • 500 gr gehakt naar keuze
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gedroogde chili vlokken
  • 90 gr (1/3 cup) uien relish of uien compote
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 el olijfolie plus extra voor bestrijken
  • 4 flatbreads
  • 280 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr gemengde kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 cup munt blaadjes
  • 40 gr geroosterde pijnboompitjes, grof gehakt
  • 2 el citroensap

Directions:

  1. Doe het gehakt met de knoflook, komijn, chilivlokken, gecarameliseerde ui, zout en peper in een kom en meng dit goed door. Verwarme een grote anti aanbakpan op hoog vuur. Bestrijk het flatbread met olie en bak voor 30 seconden - 1 minuut aan elke kant of tot goudbruin. Verwijder en zet apart.
  2. Voeg de overgebleven olie en het gehakt mengsel toe aan de pan en bak het rul voor ongeveer 6-8 minuten of tot goudbruin en gaar. Bestrijk 1/4 cup van de yoghurt op elk flatbread en doe hier het gehakt, de tomaatjes, munt en pijnboompitjes op en besprenkel met citroen voor serveren.

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit