Pittig Turks brood Donna Hay #16

Pittig Turks Brood | simoneskitchen.nl

Ik ben er weer! Wat een geweldige geslaagd weekend heb ik gehad in Helsinki. Maanden zijn we aan het voorbereiden geweest voor de workshop en het is altijd een beetje ontnuchterend als het dan ineens – hopla – alweer over is. Na alle tegenslag tijdens het organiseren (ik zal jullie de details besparen) zat tijdens de workshop zelf eigenlijk alles mee; het was mooi weer (nou ja, ok met uitzondering van een plensbui tijdens de picknick (natuurlijk) maar verder was het top. Goede locatie, fantastisch eten door Mari Moilanen, een bijzonder leuke groep en natuurlijk is altijd een feestje als ik Meeta weer zie.

pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Er volgt natuurlijk nog een uitgebreid verslag van onze belevenissen in het hoge Noorden, maar voor nu wilde ik dit lekker makkelijke brood met jullie delen. Want het is warm weer en dus heb je niet altijd zin om uren in de keuken te staan maar wil je toch wel een fatsoenlijke maaltijd. Dit brood is echt zo klaar en is misschien niet supergezond maar toch best redelijk met al die tomaatjes erop, yoghurt saus en lekker pittig gehakt. Het oorspronkelijke gerecht van Donna Hay is met een ander soort flatbread en met lamsgehakt, maar dat is hier niet zo makkelijk te vinden (ok, ik heb het niet bij de Turkse slager geprobeerd) en met half om half is het net zo lekker. Er horen geroosterde pijnboompitjes op, dus die moet je er even bij denken (beetje vergeten)

Onderweg terug naar huis heb ik ook eens diep nagedacht over hoe ik verder wil met mijn blog; ik heb natuurlijk de afgelopen dagen met allerlei verschillende bloggers om tafel gezeten en ik krijg daar altijd veel inspiratie van. Wat is er nou leuker als een stel mensen met dezelfde interesse bij elkaar zetten onder het genot van goed eten?

Maar om een iets beter beeld te krijgen heb ik een paar simpele vragen bedacht en die in een enquete gestopt. Het is anoniem, want het gaat er niet om wie wat vind. Het is puur voor mijn eigen beeldvorming. Dus als je hem in wilt vullen heb je alvast mijn eeuwige dank.. 😉

De enquete vind je hier

Pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Pittig turks brood met tabouleh

Ingredients:

  • 500 gr gehakt naar keuze
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gedroogde chili vlokken
  • 90 gr (1/3 cup) uien relish of uien compote
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 el olijfolie plus extra voor bestrijken
  • 4 flatbreads
  • 280 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr gemengde kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 cup munt blaadjes
  • 40 gr geroosterde pijnboompitjes, grof gehakt
  • 2 el citroensap

Directions:

  1. Doe het gehakt met de knoflook, komijn, chilivlokken, gecarameliseerde ui, zout en peper in een kom en meng dit goed door. Verwarme een grote anti aanbakpan op hoog vuur. Bestrijk het flatbread met olie en bak voor 30 seconden - 1 minuut aan elke kant of tot goudbruin. Verwijder en zet apart.
  2. Voeg de overgebleven olie en het gehakt mengsel toe aan de pan en bak het rul voor ongeveer 6-8 minuten of tot goudbruin en gaar. Bestrijk 1/4 cup van de yoghurt op elk flatbread en doe hier het gehakt, de tomaatjes, munt en pijnboompitjes op en besprenkel met citroen voor serveren.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

14 comments

  1. Ik heb de enquete ingevuld hoor;)

    Wat een fijn recept, deze ga ik even onthouden, lekker simpel voor deze temperaturen:)

  2. Goed om te horen dat Helsinki geslaagd was. Jammer van de tegenslagen… 🙁
    Natuurlijk heb ik de enquete allang ingevuld. 🙂
    En dat brood wil ik nu ook! Ik denk dat ik even een bezoekje breng aan de Marokkaanse slager hier.
    😉

  3. Wat een heeerlijk gerecht lijkt me dit!
    Vooral met die heerlijke gele cherrytomaatjes!
    Kijk ook eens op mijn blog, ik begin pas net!

    http://www.emmatimmerman.blogspot.nl

    Groetjes,

    Emma

  4. Ziet er ontzettend lekker uit maar waar koop je flatbread en die gele kerstomaatjes? Heb dit namelijk nog nooit bij de ah gezien.

    • Simone van den Berg

      He Marieke, Bij onze Appie hebben ze een bakje met drie verschillende kleuren kerstomaatjes. Ik koop die vaak! Flatbread oftewel plat brood kun je eigenlijk ook wel overal kopen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Turks brood gebruiken (hebben ze ook bij Appie) of iets wat daar op lijkt..

  5. Zie nu dat het er 2 x opstaat. Sorry… Ik had, en heb nog steeds geen idee wat website URL is en had daar dus maar niets ingevuld. (Na het googelen nog geen idee dus ik dacht het is vast niet goed gegaan ik doe het nog een keer). Dom… Verder wilde ik nog even zeggen dat ik je site echt geweldig vindt. Leuke recepten, leuke verhalen en ontzettend mooie foto’s. Bij het zien krijg ik al trek 🙂

  6. Ziet er heerlijk uit Simone maar ik lees Tabouleh. Is dat niet iets met bulgur of couscous of vergis ik me nu?

  7. Ziet er goed uit! Ik heb al meer recepten gezien van Donna Hay en die dame weet heel goed wat lekker is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *