Simone's Kitchen

Pittig Turks brood Donna Hay #16

Pittig Turks Brood | simoneskitchen.nl

Pittig Turks brood

Om heel eerlijk te zijn durf ik niet te zeggen wat er nou zo “Turks” aan dit brood is. Maar het is een recept van Donna Hay en Donna noemde het Turks brood. Dus ik ook. Maar wil je het liever Grieks, Hollands of een andere nationaliteit geven dan kan dat ook!

Het brood is heerlijk als snelle maaltijd.

pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Warme zomers

Met warm zomerweer heb je niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Maar je wilt wel iets eten dat lekker is en makkelijk! Dit brood is echt zo klaar en is misschien niet supergezond maar toch best redelijk met al die tomaatjes erop, yoghurt saus en lekker pittig gehakt. Het oorspronkelijke gerecht van Donna Hay is met een ander soort flatbread en met lamsgehakt, maar dat is hier niet zo makkelijk te vinden (ok, ik heb het niet bij de Turkse slager geprobeerd) en met half om half is het net zo lekker.

Er horen geroosterde pijnboompitjes op, dus die moet je er even bij denken (beetje vergeten)

Pittig turks brood | simoneskitchen.nl

Tabouleh

Wil je wat meer groente toevoegen aan dit Turks brood, dan kun je de tabouleh die er bovenop gaat, gerust aanvullen met meer groente. Denk bijvoorbeeld aan extra sla erop of erbij.

Op zoek naar een ander recept voor tabouleh? Check hier de bloemkool tabouleh

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pittig turks brood met tabouleh

Lekker makkelijk en snel is dit Turkse brood!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt naar keuze
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gedroogde chili vlokken
  • 90 gr 1/3 cup uien relish of uien compote
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 el olijfolie plus extra voor bestrijken
  • 4 flatbreads
  • 280 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr gemengde kerstomaatjes gehalveerd
  • 1/2 cup munt blaadjes
  • 40 gr geroosterde pijnboompitjes grof gehakt
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Doe het gehakt met de knoflook, komijn, chilivlokken, gecarameliseerde ui, zout en peper in een kom en meng dit goed door. Verwarme een grote anti aanbakpan op hoog vuur. Bestrijk het flatbread met olie en bak voor 30 seconden – 1 minuut aan elke kant of tot goudbruin. Verwijder en zet apart.
  • Voeg de overgebleven olie en het gehakt mengsel toe aan de pan en bak het rul voor ongeveer 6-8 minuten of tot goudbruin en gaar. Bestrijk 1/4 cup van de yoghurt op elk flatbread en doe hier het gehakt, de tomaatjes, munt en pijnboompitjes op en besprenkel met citroen voor serveren.
Gang: Diner
Keuken: Turkse
Trefwoord: brood, snelle maaltijd
Auteur: Donna Hay

Voedingswaarde

Calorieën: 525kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 41g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 7g, Cholesterol: 82mg, Natrium: 426mg, Kalium: 728mg, Vezels: 4g, Suiker: 7g, Vitamine A: 585IU, Vitamine C: 19mg, Calcium: 152mg, Ijzer: 6mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

  1. Avatar

    Ik heb de enquete ingevuld hoor;)

    Wat een fijn recept, deze ga ik even onthouden, lekker simpel voor deze temperaturen:)

  2. Avatar

    Goed om te horen dat Helsinki geslaagd was. Jammer van de tegenslagen… 🙁
    Natuurlijk heb ik de enquete allang ingevuld. 🙂
    En dat brood wil ik nu ook! Ik denk dat ik even een bezoekje breng aan de Marokkaanse slager hier.
    😉

  3. Avatar

    Wat een heeerlijk gerecht lijkt me dit!
    Vooral met die heerlijke gele cherrytomaatjes!
    Kijk ook eens op mijn blog, ik begin pas net!

    http://www.emmatimmerman.blogspot.nl

    Groetjes,

    Emma

  4. Avatar

    Ziet er ontzettend lekker uit maar waar koop je flatbread en die gele kerstomaatjes? Heb dit namelijk nog nooit bij de ah gezien.

    • Simone van den Berg

      He Marieke, Bij onze Appie hebben ze een bakje met drie verschillende kleuren kerstomaatjes. Ik koop die vaak! Flatbread oftewel plat brood kun je eigenlijk ook wel overal kopen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Turks brood gebruiken (hebben ze ook bij Appie) of iets wat daar op lijkt..

  5. Avatar

    Zie nu dat het er 2 x opstaat. Sorry… Ik had, en heb nog steeds geen idee wat website URL is en had daar dus maar niets ingevuld. (Na het googelen nog geen idee dus ik dacht het is vast niet goed gegaan ik doe het nog een keer). Dom… Verder wilde ik nog even zeggen dat ik je site echt geweldig vindt. Leuke recepten, leuke verhalen en ontzettend mooie foto’s. Bij het zien krijg ik al trek 🙂

  6. Avatar

    Ziet er heerlijk uit Simone maar ik lees Tabouleh. Is dat niet iets met bulgur of couscous of vergis ik me nu?

  7. Avatar

    Ziet er goed uit! Ik heb al meer recepten gezien van Donna Hay en die dame weet heel goed wat lekker is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.