Feta met flatbread

Flatbread met feta | simoneskitchen.nl

Voor dit lekkere recept heb ik zelf flatbread (platbrood klinkt zo raar vind je ook niet?) gemaakt, maar dat ging niet helemaal goed. Het zal eens een keer wel goed gaan als ik zelf brood aan het maken ben… Pfft. Maar ik was een paar recepten tegelijk aan het maken, had het deeg gedraaid voor het brood enne…. vergeten…

Flatbread met feta | simoneskitchen.nl

Dus dat lag lekker uit te drogen en tegen de tijd dat ik erachter kwam was het eigenlijk al te laat. Wel nog verwerkt maar het was al niet meer helemaal te redden. Wel qua smaak lekker dus ik zou zeggen: probeer het zelf een keertje uit. Dit soort brood is wel het makkelijkste om zelf te maken overigens. Vind ik tenminste.

En dan het feta-prutje. Ook heel lekker maar als je dat van tevoren maakt en in de olie laat staan valt de feta dus uit elkaar en wordt het meer één geheel. Dat geeft niet maar ook weer niet zo charmant om naar te kijken..

Flatbread met feta | simoneskitchen.nl

Lekker maken en dan beter je best doen dan ik… 🙂 Of vals spelen en gewoon naan brood kopen. Zou ik volgende keer doen denk ik.

Flatbread met feta

Ingredients:

  • 100 ml olijfolie
  • ½ el sumac
  • 1 tl chili vlokken, plus extra om te serveren
  • rasp van1/2 citroen
  • 200 gr feta, verbrokkeld
  • 150 gr griekse yoghurt
  • ½ doosje verse dille, fijn gehakt
  • ½ kleine rode ui, fijn gehakt
  • 90 gr rucola
  • 50 gr olijven, zonder pit
  • 30 gr pompoenzaadjes, geroosterd

Flatbread

  • 250 gr bloem
  • 1 el komijnzaad, iets geplet
  • 1 el olijfolie

Directions:

  1. Klop de olijfolie samen met de sumac, chili en citroenrasp in een medium kom. Voeg de feta eraan toe en mix even samen met een lepel. Zet minimaal een uur in de koelkast of tot 2 dagen van tevoren.
  2. Om het brood te maken doe je de bloem in een kom met 1 tl zout en de komijn zaad. Maak een gat in het midden en doe hier de olie en 150 ml warm water bij. Meng goed. Keer om boven een met bloem bestoven oppervlak en kneed dit een paar minuten tot glad. Laat 15 minuten staan. In de tussentijd meng je de yoghurt en de dille samen. Breng op smaak en zet apart.
  3. Verdeel het deeg in vier stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer de dikte van een euro munt. Verhit een grilpan en gril elke kant voor 2 minuten of tot ze omhoog komen.Serveer het brood met de feta, ui, rucola en de olijven.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *