Torta di cioccolata en Serve with Cream
Ik ken Alexandra nu een aantal jaar. We zijn ooit in contact gekomen toen Alex een workshop taartjes fotograferen volgde in Almere. Daarna belde zij mij eens om een foto te maken van een interieur dat zij gestyled had en de rest, zoals men zegt, is geschiedenis.
Inmiddels geven we alweer twee jaar de workshop fotografie en styling voor foodbloggers samen, werken we regelmatig samen aan opdrachten en eens in de zoveel tijd doen we een ‘vrij werk’ sessie samen… Leuk om eens samen creatief te kunnen denken zonder dat er een opdrachtgever over je schouder heen kijkt! Dit keer hadden we als thema ‘donker en dramatisch ‘ bedacht en daar hoort natuurlijk chocola bij…. Veel chocola!
Dus verdeelden we de taken: ieder zouden we twee recepten opzoeken/bedenken en maken. Nu is Alex eindelijk….. eindelijk!… zelf ook begonnen met een foodblog. Het heeft de mooie naam Serve with Cream en behalve dat ze natuurlijk de nodige recepten deelt, is Alex ook kampioen leuke nieuwe tentjes ontdekken, dus zeker even langsgaan om een bezoekje te brengen.
En dan dit recept; het is een beetje een soort afgeleide van arretjescake vind ik, maar smaakt wel totaal anders. Minder boter in ieder geval maar of het daarmee dan het stempel ‘gezond’ kan krijgen dat is een totaal ander verhaal… Haha…
Het recept komt uit Jamie Magazine en heb ik een ietsje aangepast maar niet veel. En lekker is het zeker. Je kunt het variëren met andere noten als je die hebt of met stukjes abrikozen of rozijnen in plaats van cranberry’s… Keuze genoeg zeg ik!
En nou allemaal even naar Serve with Cream!
Torta di cioccolata
Ingrediënten
- 150 gr gezouten roomboter plus extra voor invetten
- 100 gr hele blanke amandelen
- 100 gr blanke hazelnoten
- 100 gr pistachenoten
- 200 gr amandelkoekjes of theebiscuitjes verkruimeld
- 50 gr cranberries gehakt
- 100 gr pure chocola
- 100 gr melkchocola
- 2 middelgrote eieren
- 2 eidooiers
- 100 gr suiker
- cacao voor bestuiven
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Vet de bodem van een vierkant bakblik in en bekleed deze met bakpapier (20 x 20 cm blik)
- Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een bakblik en rooster ze in tien minute goudbruin in de oven, schep ze halverwege een keer om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
- Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop)Meng ze in een kom met de koekkruimels en cranberries.
- Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op lag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.
- Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd. Spatel geleidelijk het chocolade mengsel erdoor en voeg dan de noten, koekkruimels en cranberries toe.
- Schep het mengsel in het beklede bakblik en laat het opstijven in de koelkast – dit duurt minstens vier uur.
- Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er tien plakken van 2 cm dik van. Snij die weer doormidden zodat je 20 repen krijgt.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lekker!!
Over leuke tentjes gesproken.. ben je al een keer naar de Bakkerswinkel in Amsterdam of Utrecht geweest? Ik was laatst voor het eerst in Utrecht, het is echt een leuke plek om wat te eten of een koffie te drinken.
Ja daar ben ik geweest hoor Juliette! Geweldige winkel inderdaad….:)
Mooie beelden!!
Dank je wel jelena!
OEF ziet er te smeuïg uit.
Haha, ja dat besefte ik me ook maar ik dacht kan het beter wel even zeggen…toch?! 🙂
Haha… Ja tuurlijk! Graag! Staat ook zo stom anders…. 🙂
jammmmmmie, ga meteen aan de slag, prima doel op druilerige dag.
Nou echt wel Naomi!
Heerlijk hoor. Maar ik zie in de ingrediënten geen oranjesnippers terug?!
🙂
Ah nee die heb ik veranderd in cranberry’s… Heb je me nou alweer op een fout betrapt Tessa??
Wat een lieve post! Thx!!
En nu maar veel verkeer krijgen dan hè…:)