Simone's Kitchen

Happy birthday to me en Torta caprese

20140207-MH2A5092

Ik heb eigenlijk niks met verjaardagen. Heeft niks te maken met het feit dat ik al over de houdbaarheidsdatum heen ben of met het ouder worden op zich. Ik heb er gewoon nooit wat aan gevonden. Ja misschien toen ik tien was of zoiets. Want als je jarig was dan kreeg je kadootjes! Die krijg ik nu ook maar nu zoek ik ze meestal zelf uit (samen met Tom) want dat is leuk! En ik heb vandaag een heeeeel mooi kado gekregen; nl een pasta machine attachment voor mijn Kitchen Aid. En een speciale mix-haak die de kom beter uitschraapt. Ik kan even niet op de naam komen, maar hoe dan ook ik ben er erg blij mee.

20140207-MH2A5086

Binnenkort dus zelfgemaakte pasta hier te vinden! 😉 O en de vorm waarin deze heerlijke chocolade taart gebakken is was eigenlijk ook een kadootje maar ik had hem wat eerder nodig.. Maar goed je raadt het al natuurlijk; ik ben vandaag jarig. Weer een jaar ouder. Vandaar dat ene kaarsje; niet omdat ik 1 ben geworden maar omdat er één jaar bij is gekomen en als ik voor elk jaar een kaarsje had moeten insteken dan was de taart helemaal vol geweest. Nou ja, zo ongeveer dan.. 😉

20140207-MH2A5094

Het recept komt uit het boek van Janneke Philippi ; Mijn favoriete desserts Een absolute aanrader als je zoals ik van desserts en taarten bakken houdt. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is het enorme formaat. In een tijd waarin alles wel kleiner lijkt te moeten vind ik dat wel een verademing eigenlijk en de prachtige foto’s (door Serge Philippi) komen zo nog beter uit.

Dus voor mijn verjaardag trakteer ik jullie op deze heerlijke taart! Ik heb er weinig aan veranderd behalve dat ik wat sinaasappelrasp heb toegevoegd en het aantal wat kleiner heb gemaakt omdat mijn vorm kleiner is.

20140207-MH2A5096

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Torta caprese

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 200 gr pure chocolade in blokjes
  • 180 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 140 gr suiker
  • 4 eieren gesplitst
  • rasp van 1 sinaasappel
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Bakvorm; ik gebruikte er een van ongeveer 20 cm breed

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Zet de chocolade stukjes au bain marie op het vuur (dus in een aparte kom welke je op een pannetje met kokend water zet. De kom mag het water niet raken) en laat smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter met 100 gr suiker romig en doe hier een voor een de dooiers bij. Schraap af en toe even langs de kant van de kom. Zodra goed gemengd doe je het amandelmeel erbij en de chocola en mixt dit goed door.
  • Doe je eiwit in een vetvrije kom en klop ze met de resterende 40 gr suiker tot stijve pieken. Schep dit door je chocolade mengsel en roer goed door.
  • Vet je vorm goed in en bestuif met bloem of poedersuiker (de taart is verder glutenvrij dus als je het zo wilt houden niet met bloem bestuiven maar met poedersuiker)
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat hem in de vorm afkoelen en bestuif met poedersuiker voor serveren.

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

28 comments

  1. Pingback: Happy birthday voor mij! .. ;) - Scribbles and Notes

  2. Avatar

    Gefeliciteerd! Fijne dag

  3. Avatar

    Gefeliciteerd, Simone! Veel plezier vandaag.

  4. Avatar

    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

  5. Avatar

    Een fijne verjaardag en gefeliciteerd!

  6. Avatar

    Hartelijk gefeliciteerd Simone! Een verjaardag met deze lekkere taart is alleen al een feestje toch, hij lijkt me heerlijk! En ik vind de foto van je uitgeblazen kaarsje zo leuk :-). Fijne dag!

  7. Avatar

    Gefeliciteerd!
    Wat een super kado’s, ik ben heel benieuwd naar het pastaopzetstuk, heb er goeie berichten over gehoord. En de ‘speciale mixhaak’, weet wat je bedoeld, staat ook op mijn lijstje. Je bent goed verwend!
    Hele gezellige dag, aan de taart zal het niet liggen!

  8. Avatar

    Hartelijk gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!!!

  9. Avatar

    Van harte gefeliciteerd en een heel gezellige dag gewenst!!
    Heel veel plezier met de mooie cadeaus!
    En dat er maar veel mooie pastarecepten mogen komen! 🙂

  10. Avatar

    Happy Birthday! That cake must taste divine. A great B’day treat.

    Cheers,

    Rosa

  11. Avatar

    He Sim, van harte gefeliciteerd!! Maak er samen met Tom een heel leuke verjaar-dag van Tom en geniet van al je mooie cadeaus….zalig zo’n pasta machine – ben alvast benieuwd naar al je heerlijke pastagerechten…Tot heel binnenkort in België!!
    Dikke verjaardagskussen van ons allebei

  12. Avatar

    Gefelicitaart ! en een fijne dag!

  13. Avatar

    Hiep hiep hoera! Van harte! Dikke verjaardags kus van hier!

  14. Avatar

    Hier hier hoera! Van harte gefeliciteerd! Een dikke verjaardagskus van hier!

  15. Avatar

    Hmm die taart ziet er heerlijk uit! Ik heb het boek hier ook in de kast staan, maar tot mijn spijt heb ik er nog niets uit gemaakt. Daar moet binnenkort maar eens verandering in komen 😉 Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag vandaag!! Ik ben nu iig al erg benieuwd naar je pastarecept 🙂

  16. Avatar

    Van harte gefeliciteerd!! Nou de taart is zeker heerlijk, het boek “Mijn favoriete desserts” is fantastisch, mooie foto’s en lekkere recepten.

  17. Avatar

    Een dagje te laat maar toch nog gefeliciteerd met je verjaardag ! Veel plezier met de cadeautjes.
    En verjaardagen zijn wel speciaal, dat wil zeggen dat je toch weer een jaartje hebt kunnen genieten van alle mooie en lekkere dingen in het leven :-). Maw, verjaardagen moeten gevierd worden !
    De taart ziet er inderdaad heerlijk uit, gaan we ooit eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!