20140207-MH2A5092

Ik heb eigenlijk niks met verjaardagen. Heeft niks te maken met het feit dat ik al over de houdbaarheidsdatum heen ben of met het ouder worden op zich. Ik heb er gewoon nooit wat aan gevonden. Ja misschien toen ik tien was of zoiets. Want als je jarig was dan kreeg je kadootjes! Die krijg ik nu ook maar nu zoek ik ze meestal zelf uit (samen met Tom) want dat is leuk! En ik heb vandaag een heeeeel mooi kado gekregen; nl een pasta machine attachment voor mijn Kitchen Aid. En een speciale mix-haak die de kom beter uitschraapt. Ik kan even niet op de naam komen, maar hoe dan ook ik ben er erg blij mee.

20140207-MH2A5086

Binnenkort dus zelfgemaakte pasta hier te vinden! 😉 O en de vorm waarin deze heerlijke chocolade taart gebakken is was eigenlijk ook een kadootje maar ik had hem wat eerder nodig.. Maar goed je raadt het al natuurlijk; ik ben vandaag jarig. Weer een jaar ouder. Vandaar dat ene kaarsje; niet omdat ik 1 ben geworden maar omdat er één jaar bij is gekomen en als ik voor elk jaar een kaarsje had moeten insteken dan was de taart helemaal vol geweest. Nou ja, zo ongeveer dan.. 😉

20140207-MH2A5094

Het recept komt uit het boek van Janneke Philippi ; Mijn favoriete desserts Een absolute aanrader als je zoals ik van desserts en taarten bakken houdt. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is het enorme formaat. In een tijd waarin alles wel kleiner lijkt te moeten vind ik dat wel een verademing eigenlijk en de prachtige foto’s (door Serge Philippi) komen zo nog beter uit.

Dus voor mijn verjaardag trakteer ik jullie op deze heerlijke taart! Ik heb er weinig aan veranderd behalve dat ik wat sinaasappelrasp heb toegevoegd en het aantal wat kleiner heb gemaakt omdat mijn vorm kleiner is.

20140207-MH2A5096

Print recept Pin recept
No ratings yet

Torta caprese

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 200 gr pure chocolade in blokjes
  • 180 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 140 gr suiker
  • 4 eieren gesplitst
  • rasp van 1 sinaasappel
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Bakvorm; ik gebruikte er een van ongeveer 20 cm breed

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Zet de chocolade stukjes au bain marie op het vuur (dus in een aparte kom welke je op een pannetje met kokend water zet. De kom mag het water niet raken) en laat smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter met 100 gr suiker romig en doe hier een voor een de dooiers bij. Schraap af en toe even langs de kant van de kom. Zodra goed gemengd doe je het amandelmeel erbij en de chocola en mixt dit goed door.
  • Doe je eiwit in een vetvrije kom en klop ze met de resterende 40 gr suiker tot stijve pieken. Schep dit door je chocolade mengsel en roer goed door.
  • Vet je vorm goed in en bestuif met bloem of poedersuiker (de taart is verder glutenvrij dus als je het zo wilt houden niet met bloem bestuiven maar met poedersuiker)
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat hem in de vorm afkoelen en bestuif met poedersuiker voor serveren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

 

Delen is fijn!