Nectarine cake met amandel
Heerlijke nectarine cake met amandelmeel. Je kunt deze cake heel makkelijk aanpassen al naar gelang het seizoen. Maak het eens met appel, peer of verse perziken. Keus genoeg!
Nectarine cake met amandel
Ik hou enorm van de combinatie van amandelmeel in een bakgerecht. In deze nectarine cake gaat, behalve zelfrijzend bakmeel, ook lekker veel amandelmeel. Daardoor krijgt het een beetje de structuur van frangipane en die smaak van de amandel…. I love it.
Het belangrijkste bij het maken van deze cake is uiteraard dat de nectarines lekker rijp zijn. Ze ‘garen’ wel iets in de oven, maar die lekker zoete smaken mis je dan wel. Dat is dan ook meteen het lastigste aan dit recept; zorgen dat je rijpe nectarines koopt.
Ik vind vaak dat ze of overrijp zijn als ik iets koop of niet rijp genoeg. Je kunt het ruiken maar in de supermarkt is dat een beetje een vreemde methode. Maar laat je door mij niet tegenhouden.
Maken van het beslag
Het maken van het beslag is echt super eenvoudig. Je mengt eenvoudigweg alle ingrediënten bij elkaar en je beslag is klaar. Je kunt overigens ook ervoor kiezen om de stukjes nectarine erdoor te roeren. Ik vond het leuker om ze in het beslag te drukken, maar dat is een optie.
Zoals je kunt zien aan de foto is mijn nectarine cake een tikkie aan de blonde kant. Ik had de oventemperatuur op 160˚C gezet en op hete lucht. Nu bak ik vaak met hete lucht maar ik had hem dan beter op 180˚C kunnen zetten voor een mooier bruin korstje. Of op onder- en bovenlucht. Dan was het waarschijnlijk ook beter gegaan.
Ander fruit
Is het niet het seizoen voor de nectarine dan kun je deze cake ook prima maken met willekeurig welk ander fruit. Op de foto zie je dat ik ook een versie heb gemaakt met verse vijgen. Dat is zeker een optie, maar rijpe mango of perzik, appel of peer zijn allemaal goede opties.
Fan van nectarine?
Check dan ook de onderstaande recepten eens:
Nectarine cake met amandel
Ingrediënten
- 60 gr boter op kamertemperatuur
- 180 gr amandelmeel
- 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 165 gr kristalsuiker
- 2-3 nectarines gewassen en in plakjes
- kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚ C. Meng boter, amandelmeel, citroenschil, bloem, eieren en suiker in een kom.
- Neem een niet te grote ovenschaal en stort hier het beslag in. Verdeel de plakjes nectarine erover. Deze druk je eenvoudig in het beslag.
- Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
De cake ziet er ondanks zijn bleekheid er net zo lekker uit dan het is.
Omdat mijn echtgenoot er niet in geloofd dat ik het boek ga winnen.
Alleen daarom zou het leuk zijn.
Hoi Vronnie. Dan moet ik je toch teleurstellen want de actie is inmiddels al een jaar geleden! Sorry….
De herfst die in aantocht is, is al zwaar. De snuggy’s, onesies en grote mokken thee komen weer te voorschijn. Wat het er niet makkelijker op maakt, is dat het ook donkerder wordt ’s avonds. Ik zou daarom het boek graag winnen, omdat ik het lastig vind om mooie foto’s te maken als het buiten al donker wordt. Ik vind foto’s met flits niet mooi, dus ik kan je tips goed gebruiken.
Mmmm wat ziet dit er lekker uit. <3 ga ik zeker eens proberen. Ik heb jouw boek dringend nodig omdat ik steeds meer bezig ben met koken, én met bloggen. Ik wil natuurlijk graag mooie foto's laten zien, en jij geeft gewoon fantastische tips en tricks waar elke blogger en amateurfotograaf iets aan heeft.
Ik zou het boek heeeeeel graag willen winnen. Ik werk met kinderen met een beperking en de meeste van onze leerlingen kunnen niet lezen. Als we gaan koken maak ik vaak een soort fotorecept. Alle ingredienten en elke handeling op de foto zodat de leerlingen zelfstandig kunnen leren koken. Ik krijg altijd wat flauwe matte foto s en zou daar graag veel meer over weten, sat kan natuurlijk met dit boek.
Dag Simone
Ik zou dolgraag je boek winnen want ik ben sinds maart vorig jaar (net even nagekeken) begonnen met het verzamelen en uitproberen van verschillende recepten. Al deze recepten hebben minstens 2 dingen gemeenschappelijk: snel klaar en weinig ingrediënten. Graag deel ik al deze recepten met anderen die eens iets anders op tafel willen toveren dan hetgeen ze gewoon zijn te koken. Echter, toen ik begon, heb ik zelf foto’s genomen van mijn gerechten maar die foto’s zagen er alles behalve smakelijk uit. Sinds enkele maanden ben ik dan maar overgestapt op de foto’s die bij de originele recepten staan, maar deze zijn vaak achterhaald omdat ik vaak iets (of meer) weglaat of bijverzin bij een recept.
Een recept zonder foto vind ik dan weer minder aantrekkelijk.
Met jouw nieuw boek wil ik dus de juiste technieken onder de knie krijgen om smakelijke foto’s bij mijn gerechten te kunnen voegen. Dit zou ook moeten resulteren in een eigen website zodat iedereen kan snuisteren tussen mijn recepten.
Groetjes,
Katrijn
Simone, wederom heb je een prachtige foto gemaakt van heerlijk recept. Ik weet wel wat wij vanavond als toetje eten 😉
Natuurlijk zou ik heel graag je boek willen winnen, zodat de foto’s op onze foodblog mooier/beter worden, en de mensen al beginnen te watertanden bij het zien van de foto’s.
Maar anders wordt er gewoon een bezoekje aan de website van bol gebracht hoor 😉
Succes en ga vooral zo door!
Groetjes,
de zusjes
Waarom ik je boek wil winnen…
Ik heb 3 fototoestellen:1 geleend van m’n moeder,1 waar ik optie op overnemen heb van m’n buurvrouw en m’n eigen ouwetje die het alleen bij slecht weer en weinig foto’s doet(?).
Het wordt nu weleens tijd te weten met welke ik de mooiste foto’s kan maken,wat met zo’n goed voorbeeld wel makkelijk uit moet zijn te vinden!
Lijkt me een leuk en interessant boek. Ik sta graag in de keuken, of het nu is om te bakken of te koken. En het zou nog leuker zijn als ik van al die lekkere dingen die ik maak foto’s kan maken, nu doe ik dat meestal niet, omdat ik het er toch niet mooi op krijg. Ben heel benieuwd naar de tips in jouw boek.
Ik denk dat ik een van de twee winnaars zou moeten zijn omdat:
Ik lang geleden je werkgever was. Ik heb aan jou meer geld uitgeven aan salaris dan aan zakgeld voor mijn twee dochters. Eindelijk Return On Investment. 😉 😉 🙂
Maar omdat ik zo trots ben op wat je hebt bereikt, mag jij bepalen wie mijn boek mag hebben.
Succes Sim
XXX
Jacques
Hi, sinds een week heb ik mijn eigen bedrijf. Ik wil mensen inspireren om lekker en gezond(er) te eten. Stap voor stap met kleine aanpassingen en ook op een toegankelijke manier. Ik ben nu begonnen met een blog en heb qua fotografie nog veel te leren. En ja, zoals ieder startend zelfstandig ondernemer wil ik eerst geld verdienen voordat ik ze weer uitgeef. Een workshop bij jou zit er voorlopig nog niet in, maar het boek zal al een geweldige opstap zijn.
Ik zou heel graag je boek willen winnen! Wij koken voor onze gasten in onze B&B. De gerechten zien er irl altijd heel goed uit, maar het is ons nog niet gelukt om dat mooi vast te leggen voor op de website en ander promomateriaal. Ik weet zeker dat jouw boek ons daarbij kan helpen. De camera is er al én we hebben de hele winter om te oefenen.
Groet, Joyce
Hou van koken en hou van fotograferen alleen de combi van die twee heb ik nog niet ontdekt. Maar met jouw mooie boek wordt er bij mij vast een nieuwe hobby geboren.
Hoi Simone, wat moet het heerlijk zijn om je eigen boek uit te brengen en het dan ook nog eens zo’n groot succes is! Gefeliciteerd! Ik zou heel graag het boek winnen, ik werk namelijk in een eetcafe in Amsterdam en voor de nieuwe herfstkaart moet ik ideeen inbrengen voor de nagerechten, ik zou daarom heel graag inspiratie uit jouw boek halen! Daarnaast geniet ik gewoon ontzettend van mooie kookboeken! Groetjes
Ha! Nu moet ik jou gaan vertellen waarom ik dringend je boek nogdig heb. Nou ja…dringend…ja eigenlijk wel een beetje. Alleen al als ik kijk naar mijn foto’s die ik maak van mijn culinaire creaties….ik krijg het er nooit watertandend op.
Hoi Simone, super bedankt voor je snelle antwoord! Ik ga het direct aan haar doorgeven 🙂 En ja ik maak ook het liefst op afstand foto’s van mensen zeker als je je in het buitenland bevindt…zoals Afrika waar de mensen het niet fijn vinden om gefotografeerd te worden…kan je zoals je zegt ongestoord lekker je gang gaan, hihi!!
Ciao, letizia
Gefeliciteerd met je boek! Ik heb geen originele reden, maar wel een realistische. Ik zou je boek heel graag willen winnen omdat ik graag de volgende chapter in mijn foodfotografie in wil. Het eerste hoofdstuk was een workshop met jou en Alex wat mij ontzettend veel heeft opgeleverd en ik wil daar graag op verder ontwikkelen. Dankzij jou tips en adviezen worden mijn food foto’s nu het meest gepind. Dus of ik het boek nu wel of niet win, je bent sowieso al mijn leermeesteres en influencer 🙂
Wat een leuke ovenschaaltjes! En ik ben ook dol op cake, ze zien er goed uit.
Kan niet wachten tot je boek arriveert in LA, over een maand heb ik ‘m! (dus nee, ik hoef ‘m niet te winnen ;-))
Het boek heb ik al en ik kan het iedereen aanraden. t’Is echt een heel mooi boek. Groet Hanny.
Hoi Simone, gefeliciteerd met je boek! Leuk dat je ,je uitgever en jezelf zo verstelt kunt doen staan.
Het is een boek wat ik zeker ga kopen, ik heb net een recentie gelezen, en is precies het boek wat mij het zetje kan geven om zelf een blog te gaan maken.
Want bakken en koken doe ik veel en graag. Maar als de theetuin in oktober gesloten is, krijg ik alle tijd om me te verdiepen in het vast leggen van al het lekkers en een eigen blog te gaan leren maken, en zo te delen met ander bloggers!
Succes met al je drukke bezigheden!
Ik zat pas te denken om zoiets met peren te maken, maar nectarines is ook een briljant idee. Als ik je boek mocht winnen dan zal ik de perenvariant fotograferen en kijken of ik aan jouw kunsten kan tippen ;-).
Nee, nog geen website, maar daar wordt aan gewerkt! Dan kan ik starten met m’n eigen kookblog, met veel uit het leven gegrepen handigheidjes voor de werkende mens. En dan zal ik toch ook likkebaardfähige foto’s moeten leren maken… Jouw prachtige boek zou daarbij goed van pas komen!
Ciao Simone, Wat fantastisch te horen dat de verkoop zo goed verloopt, maar eerlijk gezegd ben ik niet helemaal verbaasd 😉 Je fotografie is super en inspirerend. Aangezien ik je boek nog niet gekocht heb (vergeef me!!) zou ik hem uiteraard willen winnen. Dan kan ik al de goede tips die je me tijden de workshop hebt gegeven nog eens nalezen om hopelijk in de toekomst net zo’n goede fotografe te worden als jij!
Eigenlijk heb ik ook nog een andere vraag: welke lens raad jij aan voor portretfotografie? Ik kreeg deze vraag van mijn schoonzus maar ben er helemaal niet in thuis, dus dacht dat het slimmer zou zijn dit aan jou te vragen. Alvast bedankt!
Ciao, Letizia
He Letizia! 😉 Waar je met portret rekening mee moet houden is dat een groothoeklens vertekent en niet zo erg flatteus is voor de geportretteerde.. Dus het beste qua brandpuntsafstand is alles vanaf 70mm. Dat geeft een fijn perspectief. Op een standaard camera met een kleinere sensor zou dat dan al vanaf 50mm zijn. Wat je prettig vind is verder een beetje aan jezelf. Ik vind het zelf fijn als ik niet met mijn camera en lens bij iemand in zijn gezicht hoef te zwaaien dus ik gebruik mijn 70-200mm lens het liefste voor portret. Kan ik mooi op afstand blijven als het nodig is en ik onopgemerkt te werk wil gaan maar ik kan ook dichterbij komen als ik dat wil. Hoop dat jij (of je schoonzus) er iets aan hebt! Groetjes!
Ik zou je boek graag willen winnen, zoals iedereen die reageert natuurlijk. Mijn reden, ik bak/kook heel graag en ik heb thuis dan wel vier lekkerbekken zitten die dat dan ook graag verorberen. Dus voor mij de uitdaging om zoveel mogelijk uit je boek te maken. By the way deze cake lijkt me super lekker. Ga ik van het weekend maken!! Gr. Saskia
Als beginnend foodcoach en als groentje in de food fotografie wereld zou ik hééél graag je schitterende boek winnen!! Zo kan ik mijn gezonde gerechten voortaan professioneel vastleggen en zo meer mensen enthousiasmeren voor lekkere & gezonde voeding.
Dringende noodzaak! Dat is waarom ik graag het boek wil winnen.
Ik hou wel van een uitdaging en probeer vaak recepten uit. Omdat ik sinds een half jaar geen baan heb, wil ik een b&b beginnen. Ik hou ervan om voor mensen te zorgen en verwennen, dus iets lekkers bij aankomst en op de kamer.
Mijn grootste hobby is bakken en koken, dus er moeten wel een mooi plaatjes op de website komen ;). Dus jouw boek zou mooi uitkomen.
Lijkt me inderdaad een supercake -en trouwens (weeral!!) een mooie foto. En ik ga nu effe iedereen heel erg jaloers maken….want ik heb al een exemplaar van het boek…en nog wel een gesigneerd exemplaar!! Een heel leuk en mooi boek, ik heb al veel bijgeleerd! Aanradertje hoor…
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën en recepten en ben dan ook erg benieuwd naar de recepten in jouw kookboek! De voorkant ziet er in ieder geval al veelbelovend uit! Ik ben met name dol op kookboeken met foto’s van het eindresultaat, zoiets haalt mij toch altijd over de streep om en recept zelf ook uit te proberen 😀
Wat een mooi cake, mijn zoontje vindt nectarinen heel lekker dus ik zal hem die cake maken.
Ik wil ook je boek winnen. Ik vind je foto’s erg prachtig en ik wil ook zo mooi foto’s maken. Ik wil ook mijn blog better maken en ik zal over blogging lezen in je boek.
Lekkere cake! Bakken lukt me meestal wel, maar food photography is toch een ander verhaal… Zou graag de kneepjes van het vak leren, al is het alleen al om mijn camera eens op wat anders te richten dan wéér onze katten Miles & Monty (die overigens wel erg veel weg hebben van Humphrey en Buffy!)
Ohhh dat is fijn. Die cake (smul!), maar dat boek is dubbelsmul. Ik ben dan wel fotograaf, maar van foodfotografie heb ik geen kaas gegeten. Echt een vak apart dat ik heel graag van jou zou leren 🙂
Nu ga ik toch even reageren want dat boek zou ik wel graag willen winnen!
Food fotografie is een (verse) hobby van mij en ik ben er veel mee bezig. Helemaal nu ik werk aan mijn eerste kookboek (De Vegarevolutie).
Jouw fotografie is werkelijk prachtig en heel inspirerend om zelf vaker mijn camera te gebruiken.
Blij dat je een boek over je fotografie geschreven hebt!!