Nectarine amandel cake

Heerlijke nectarine amandelcake

Wat een gekkenhuis is het de laatste tijd… Nee, niet eens echt met werk. Nou ja indirect dan, maar de voorbereidingen voor de internationale workshop van volgende week zijn in volle gang en zoals dat gaat… er zijn altijd nog last minute dingen die dan niet kloppen. Mensen die je had gebeld voor informatie en dat blijkt dan ineens weer allemaal anders te zijn… Zucht… En het goede nieuws! De verkoop van mijn boek loopt als een trein! Whoohooo!!!

Nog een laatste restje zomer

Ik geloof dat zelfs de uitgever verbaasd was over het succes want in de eerste weken van reserveringen en de eerste week van verkoop stond de teller al op 584 verkochte exemplaren en dat is inmiddels alweer een week geleden. Veel, veel meer als ik zelf had verwacht, maar blijkbaar ook veel meer als de uitgever had verwacht! En dat is dan natuurlijk wel weer heel erg leuk. De reacties zijn allemaal positief dus ik ben een blij mens… Als ik nu naar links kijk zie ik een stapeltje liggen van het boek Digitale fotografie Food… met mijn naam aan de zijkant… 😉 Blijft een beetje onwerkelijk hoor. Echt…

Dus eigenlijk is het wel tijd voor een klein feestje vind je niet? En bij feest hoort toch ook taart. Dus vandaar dit lekkere recept voor een supersnelle amandel nectarine cake. En hij was heerlijk. Een beetje bleek omdat ik de oven op hete lucht had gezet ipv onder- en bovenwarmte. Ik vind dat toch altijd een groot verschil met bakken. Het wordt gewoon mooier bruin, maar ondanks het ietwat bleke kleurtje deed het aan de smaak niet ten onder.

En omdat ik in een feestelijke stemming ben ga ik 1 exemplaar van mijn nieuwe boek verloten. Wat moet je ervoor doen? Niet eens zoveel…. Laat in een comment op deze post weten waarom jij dringend het boek nodig hebt en wellicht is jouw comment zo origineel dat je het boek wint! Je kunt maar 1 keer een bericht achter laten. Meerdere worden verwijderd.

Uit de meest originele antwoorden wordt de winnaar gekozen en die wordt ergens volgende week bekend gemaakt! Ik ben natuurlijk heel benieuwd… 😉 In de tussentijd laten we een lekker stukje cake nemen!

En mocht je hem niet winnen, je kunt er natuurlijk altijd alsnog eentje kopen… 😉 Het boek is onder andere niet meer te koop via bol.com en computerboek.nl

Nectarine amandel cake
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Nectarine amandelcake

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 35 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 60 gr boter op kamertemperatuur
 • 180 gr amandelmeel
 • 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
 • 150 gr zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 165 gr kristalsuiker
 • 2-3 nectarines gewassen en in plakjes
 • kristalsuiker om te bestrooien

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160 C. Meng boter, amandelmeel, citroenschil, bloem, eieren en suiker in een kom.
 • Doe dit in 4 pasteivormpjes of 1 grotere schaal. Druk de nectarine erin en bestrooi met wat suiker.
 • Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Digitale fotografie Food

 

Delen is fijn!