Simone's Kitchen

Nectarine pannacotta

Nectarine pannacotta | simoneskitchen.nl

Als onderdeel van ons geheel eigen schuld dikke bult martelaar dieet (hahaha… sorry dat is zwaar overdreven natuurlijk) kijken we elke dag naar de herhalingen van Masterchef Australie… Dat is natuurlijk af en toe gewoon niet zo handig als je geen suiker, geen graan enzovoort enzovoort mag hebben en je ziet Gary smakelijk in een chocolade taart duiken. En dus zit ik me al te verheugen op volgende week als we klaar zijn. Niet dat we dan hupsakee meteen weer overboard gaan… Neeee, balans was het idee, balans… maar ik ga wel echt binnenkort wat lekkers bakken. De buren zijn er altijd blij mee dus ik hoef het niet eens zelf op te eten.

Necatrine pannacotta | simoneskitchen.nl

Maar omdat ik de kwaadste niet ben heb ik voor jullie nu alvast een heerlijk toetje… Nog eentje uit de oude doos dat wel, maar dat maakt hem er niet minder lekker om. Bovendien begint het steenfruit seizoen goed op gang te komen dus deze nectarine pannacotta is een toppertje.

Intussen zijn Tom en ik met allerlei spannende plannen bezig waar ik nog niet zoveel over kan vertellen… Schiet lekker op zeg maar… Wat in het vat zit verzuurt niet.

Pannacotta heeft de naam om ingewikkeld te zijn (heb ik me weleens laten vertellen) maar ik vind het echt een supersimpel en heerlijk dessert. Mijn favoriete pannacotta staat nog niet eens op de site zie ik net dus je moet het nog even doen met deze variant en de al bestaande pannacotta’s die er wel op staan.

Nectarine pannacotta | simoneskitchen.nl

nectarine pannacotta | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Nectarine pannacotta

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Koelkast: 4 uur
Totale tijd: 25 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine + 2 extra
  • 600 ml slagroom
  • 220 gr suiker
  • 2 tl vanille
  • 400 ml karnemelk
  • 4 rijpe nectarines
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Week je gelatine blaadjes in koud water voor minimaal 5 minuten voor je de slagroom gaat verwarmen.
  • Verwarm de room samen met de suiker, karnemelk en vanille in een steelpan op medium vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat niet koken.
  • Zodra de suiker is opgelost haal je de slagroom van het vuur en roer je de (uitgeknepen) gelatine erdoor tot het is opgelost. Haal het mengsel door een zeef. Laat het een beetje afkoelen en doe het in een glas naar keuze en zet die in de koelkast afgedekt met een stukje keukenplastic.
  • In de tussentijd schil je de nectarines (zet een kruis in de bodem van de nectarines en giet er heet water overheen, laat dit even staan en je kunt ze net zoals een tomaat afpellen.)
  • Hak het nectarine vlees fijn, verwijder de pit en doe het fruit in een blender. Pureer dit tot het glad is, haal weer door een zeef en druk tot erdoor totdat alle sap is verdwenen van de prut.
  • Week de overgebleven blaadjes gelatine in koud water en verwarm je nectarine puree zachtjes op laag vuur tot net heet genoeg om de gelatine op te lossen. Voeg de citroensap toe en roer om het te combineren. Laat afkoelen en zodra koel giet je het bovenop je pannacotta in de koelkast en dit zet je weer terug voor minimaal 2 uur.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Ik zou eigenlijk meer toetjes moeten maken! Denk dat ze hier thuis daar ook wel blij van worden…

    Een ding vraag ik me af. Je gebruikt het sap dat onder uit de zeef is gelopen toch? Niet wat acht is gebleven? (Het is nog wat vroeg, dus kan zijn dat ik traag van begrip ben…..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!