Simone's Kitchen

Smoothie met havermelk, aardbeien, avocado en nectarine

Haversmoothie met aardbeien en limoen | simoneskitchen.nl

Havermelk: ik had het eigenlijk nog nooit gedronken en al helemaal nog nooit gemaakt maar ik had het natuurlijk recentelijk uitgeprobeerd en dus moest ik het natuurlijk gebruiken. Ik vertelde al dat ik de havermelk niet meteen lekker vind om zo te drinken maar in een smoothie is ie wel weer erg geslaagd. Ik probeer in het hooikoorts seizoen altijd wat minder zuivel te gebruiken aangezien het er op lijkt dat mijn hooikoorts erger wordt als ik veel kaas en melk drink. Yoghurt lijkt minder effect te hebben maar kaas en melk gaan niet zo goed samen met hooikoorts.

Ik had die tip ooit gekregen van iemand en dat was een gevalletje baat het niet dan schaadt het niet en inderdaad: het werkte. Dus sinds die tijd hou ik daar rekening mee in het seizoen. Door alle regen valt het overigens mee met de hooikoorts dit jaar. Ik heb een korte periode gehad dat ik medicijnen moest gebruiken maar voor de rest gaat het eigenlijk goed.

Haversmoothie met aardbei | simoneskitchen.nl

O en had ik al verteld dat ik gek ben op smoothies? Zo lekker… Aangezien ik nu nog steeds middenin een I quit sugar challenge zit, mag ik de komende vier weken even helemaal geen smoothies. Of nou ja in theorie mag het wel maar om eerlijk te zijn maak je mij niet heel blij met een smoothie waar alleen maar groente in zit. En fruit is even off limits. Vandaar dus. Deze smoothie heeft behalve aardbeien ook nog een halve avocado en nectarines. En een takje basilicum. Heel erg lekker voor een warme dag!

Haversmoothie met aardbeien en limoen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Smoothie met havermelk

Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gr aardbeien kroontjes verwijderd, gehalveerd
  • 1/2 avocado in stukjes
  • 2 nectarines geschild, pit verwijderd
  • 150 ml havermelk
  • takje basilicum

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in de blender en draai tot het glad is. Ik gebruik zelf de nectarines hier zonder schil, maar je kunt ze ook met schil gebruiken.
  • De havermelk kun je uiteraard vervangen door amandelmelk, kokosmelk of gewone melk naar keuze

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.