Een lekker snelle en zomerse smoothie met havermelk, aardbeien, avocado en nectarine. Uiteraard kun je het makkelijk aanpassen naar ander fruit van het seizoen.

Smoothie met havermelk

Smoothie met havermelk

Havermelk: ik had het eigenlijk nog nooit gedronken en al helemaal nog nooit gemaakt maar ik had het natuurlijk recentelijk uitgeprobeerd en dus moest ik het natuurlijk gebruiken. Ik vertelde al dat ik de havermelk niet meteen lekker vond om zo te drinken maar in een smoothie is ie wel weer erg geslaagd.

Ik probeer in het hooikoorts seizoen altijd wat minder zuivel te gebruiken aangezien het er op lijkt dat mijn hooikoorts erger wordt als ik veel kaas en melk drink. Yoghurt lijkt minder effect te hebben maar kaas en melk gaan niet zo goed samen met hooikoorts.

Ik had die tip ooit gekregen van iemand en dat was een gevalletje baat het niet dan schaadt het niet en inderdaad: het werkte. Dus sinds die tijd hou ik daar rekening mee in het seizoen. Door alle regen valt het overigens mee met de hooikoorts dit jaar. Ik heb een korte periode gehad dat ik medicijnen moest gebruiken maar voor de rest gaat het eigenlijk goed.

smoothie met havermelk

Snel ontbijt

De smoothie met havermelk is vervolgens ideaal voor een lekker snel ontbijt. Je kunt het ook in een smoothiebowl verwerken en die toppen met verschillende dingen zoals lijnzaad, banaan, chiazaad, kokosflakes enzovoort. Ik vind het altijd wel fijn om op mijn smoothie te kauwen. Op die manier gaat de vertering beter dan wanneer je het in een keer naar binnen klokt.

Uiteraard kun je de havermelk vervangen voor willekeurig welke andere plantaardig (of niet plantaardige) melk of yoghurt. Ik vind het ook lekker met kokosmelk of amandelmelk.

Haversmoothie met aardbeien en limoen | simoneskitchen.nl

Smoothie met havermelk

Nog geen review
GangOntbijt
KeukenGezonde keuken

Lekker makkelijke smoothie met havermelk, avocado, aardbeien, nectarine en een beetje basilicum
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 175 gr aardbeien kroontjes verwijderd, gehalveerd
  • 1/2 avocado in stukjes
  • 2 nectarines geschild, pit verwijderd
  • 150 ml havermelk
  • 1 takje basilicum

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in de blender en draai tot het glad is. Ik gebruik zelf de nectarines hier zonder schil, maar je kunt ze ook met schil gebruiken.
  • De havermelk kun je uiteraard vervangen door amandelmelk, kokosmelk of gewone melk naar keuze

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 205kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 4g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Natrium: 59mg | Kalium: 603mg | Vezels: 8g | Suiker: 22g | Vitamine A: 738IU | Vitamine C: 61mg | Calcium: 133mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.