Zelf havermelk maken | simoneskitchen.nl

Havermelk is nou typisch een van die dingen waar ik wel eens van gehoord had maar nog nooit had gedronken en al helemaal nog nooit zelf had gemaakt… Sterker nog: tot voor kort wist ik niet eens dat het kon. Melk maken van haver… Net als dat ik vroeger eigenlijk niet wist dat je melk kon maken van dingen als amandel of rijst enzo… Ok, we hebben het dan wel over een lange tijd geleden maar dat even terzijde.

Zelf havermelk maken  Simoneskitchen.nl

Het blijkt echter verbazend makkelijk te zijn om zelf havermelk te maken. Ideaal voor als je minder zuivel wilt drinken of een lactose intolerantie of iets dergelijks hebt. De smaak vind ik nog een beetje wennen. Het smaakt een beetje zoals havermout en dat is maf als je het drinkt! Je kunt voor het maken van de havermelk het beste hele havervlokken gebruiken. Dus niet havermout. Zal vast ook wel lukken trouwens maar dan zit er waarschijnlijk meer gruis in. Om zo te drinken vind ik het niet zo lekker, maar om te gebruiken in smoothies kan dit prima! Weten hoe je zelf amandelmelk kunt maken? Dat vind je hier terug

Zelf havermelk maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
2.67 van 3 stemmen

Zelf havermelk maken

Totale tijd: 10 min
Porties: 300 ml

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 500 ml water

Instructies

  • Doe de havervlokken en het water bij elkaar in een blender of keukenmachine en laat even goed draaien. Doe het over in een zeef met kaasdoek en laat uitlekken. Ik merkte dat mijn kaasdoek te fijn was dus ik moest het er uiteindelijk uit knijpen. Ik hield 300 ml havermelk over van bovenstaande hoeveelheid.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!