Simone's Kitchen

Zelf havermelk maken

Zelf havermelk maken | simoneskitchen.nl

Havermelk is nou typisch een van die dingen waar ik wel eens van gehoord had maar nog nooit had gedronken en al helemaal nog nooit zelf had gemaakt… Sterker nog: tot voor kort wist ik niet eens dat het kon. Melk maken van haver… Net als dat ik vroeger eigenlijk niet wist dat je melk kon maken van dingen als amandel of rijst enzo… Ok, we hebben het dan wel over een lange tijd geleden maar dat even terzijde.

Zelf havermelk maken Simoneskitchen.nl

Het blijkt echter verbazend makkelijk te zijn om zelf havermelk te maken. Ideaal voor als je minder zuivel wilt drinken of een lactose intolerantie of iets dergelijks hebt. De smaak vind ik nog een beetje wennen. Het smaakt een beetje zoals havermout en dat is maf als je het drinkt! Je kunt voor het maken van de havermelk het beste hele havervlokken gebruiken. Dus niet havermout. Zal vast ook wel lukken trouwens maar dan zit er waarschijnlijk meer gruis in. Om zo te drinken vind ik het niet zo lekker, maar om te gebruiken in smoothies kan dit prima! Weten hoe je zelf amandelmelk kunt maken? Dat vind je hier terug

Zelf havermelk maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
2.67 van 3 stemmen

Zelf havermelk maken

Totale tijd: 10 min
Porties: 300 ml

Ingrediënten

 • 200 gram havervlokken
 • 500 ml water

Instructies

 • Doe de havervlokken en het water bij elkaar in een blender of keukenmachine en laat even goed draaien. Doe het over in een zeef met kaasdoek en laat uitlekken. Ik merkte dat mijn kaasdoek te fijn was dus ik moest het er uiteindelijk uit knijpen. Ik hield 300 ml havermelk over van bovenstaande hoeveelheid.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Ik was daar laatst ook over aan het denken om het zelf te maken. Ik had het nodig voor een recept. Uiteindelijk heeft deze luie dame maar gewoon een pak havermelk bij de supermarkt gekocht 🙂

 2. Avatar

  Ik heb ook wel eens dat soort dingen gemaakt, toch echt niet mijn ding… Ik kan er maar niet aan wennen! Net wat je zegt: alsof je havermout drinkt….

 3. Pingback: Smoothie met havermelk, aardbeien, avocado en nectarine | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.