Als echte koffie liefhebber vind ik een glas heerlijke koude ijskoffie geweldig als de mussen dood van het dak vallen van de hitte. Ik drink het niet vaak, maar vind het wel echt een traktatie. Deze makkelijke ijskoffie maak je in no time zelf!

Ijskoffie

Makkelijke ijskoffie

Nu is ijskoffie natuurlijk niet ingewikkeld om te maken. Je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig en het enige waar je even rekening mee moet houden is dat je natuurlijk ijsblokjes nodig hebt. Maar op warme dagen heb je die misschien sowieso wel standaard in de vriezer liggen. Ben je dat nou vergeten dan kun je trouwens bij de supermarkt een zak met kant- en klare ijsblokjes kopen. Die dan wel in de vriezer doen natuurlijk, maar het gaat een stuk sneller dan wanneer je ze nog moet laten bevriezen.

Iced latte

De naam van de ijskoffie wil nog wel eens afwisselen. Soms is het ene hip en soms het andere. Ik noem het meestal gewoon ijskoffie maar iced latte wordt ook veel gebruikt. Hoe je het noemt mag je natuurlijk helemaal zelf weten. 🙂

Ijskoffie

Lekker koud

Als het zo warm is buiten dan vind ik niks lekkerder dan in een schaduwplekje in de tuin rustig te genieten van die ijskoffie. Warme koffie blijf ik ’s morgens vroeg echt wel het lekkerste vinden maar in de middag is dit mijn go-to drankje. Wil je hem met amandelmelk maken check dan het recept voor de amandel ijskoffie of ga eens de andere kant op met deze ijskoffie met kokos en banaan.

Het is overigens handig om je koffie alvast af te laten koelen. Het hoeft niet helemaal koud te zijn, de ijsblokjes doen hun werk wel, maar niet gloeiend heet is wel aan te raden. Ik maak de koffie dan altijd in een ijzeren bak. Dan koelt het razendsnel af en hoef je niet lang te wachten.

Uiteraard kun je deze ijskoffie zowel met gewone melk, slagroom of een plantaardige variant daarop maken. Dus ben je op zoek naar een plantaardige ijskoffie dan hoef je alleen de melk maar te vervangen voor plantaardige melk.

Ijskoffie
Ijskoffie

Ijskoffie

Nog geen review
GangDrank
KeukenZomer

Heerlijk op warme dagen is een verkoelend glas ijskoffie
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 100 ml espresso afgekoeld
  • 200 ml volle melk of slagroom
  • 1 el honing of andere zoetstof naar keuze
  • ijsblokjes

  • Zet een kopje espresso en laat dit afkoelen. Dit gaat sneller als je het niet in een espresso kopje laat zitten maar in een ruimer bakje zodat het meer oppervlak heeft.
  • Klop de volle melk of de slagroom lobbig.
  • Doe de espresso in een glas en voeg de zoetstof naar keuze toe. Ik vind het lekker met een eetlepel honing. Roer even door.
  • Voeg de ijsblokjes toe en schenk hierop de geklopte slagroom of melk.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 197kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 7g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 93mg | Kalium: 435mg | Vezels: 0.04g | Suiker: 27g | Vitamine A: 334IU | Vitamine C: 0.3mg | Calcium: 257mg | Ijzer: 0.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.