Als echte koffie liefhebber vind ik een glas heerlijke koude ijskoffie geweldig als de mussen dood van het dak vallen van de hitte. Ik drink het niet vaak, maar vind het wel echt een traktatie. Deze makkelijke ijskoffie maak je in no time zelf!

Ijskoffie

Makkelijke ijskoffie

Nu is ijskoffie natuurlijk niet ingewikkeld om te maken. Je hebt er ook maar een paar ingrediƫnten voor nodig en het enige waar je even rekening mee moet houden is dat je natuurlijk ijsblokjes nodig hebt. Maar op warme dagen heb je die misschien sowieso wel standaard in de vriezer liggen. Ben je dat nou vergeten dan kun je trouwens bij de supermarkt een zak met kant- en klare ijsblokjes kopen. Die dan wel in de vriezer doen natuurlijk, maar het gaat een stuk sneller dan wanneer je ze nog moet laten bevriezen.

Iced latte

De naam van de ijskoffie wil nog wel eens afwisselen. Soms is het ene hip en soms het andere. Ik noem het meestal gewoon ijskoffie maar iced latte wordt ook veel gebruikt. Hoe je het noemt mag je natuurlijk helemaal zelf weten. šŸ™‚

Ijskoffie

Lekker koud

Als het zo warm is buiten dan vind ik niks lekkerder dan in een schaduwplekje in de tuin rustig te genieten van die ijskoffie. Warme koffie blijf ik ’s morgens vroeg echt wel het lekkerste vinden maar in de middag is dit mijn go-to drankje. Wil je hem met amandelmelk maken check dan het recept voor de amandel ijskoffie of ga eens de andere kant op met deze ijskoffie met kokos en banaan.

Het is overigens handig om je koffie alvast af te laten koelen. Het hoeft niet helemaal koud te zijn, de ijsblokjes doen hun werk wel, maar niet gloeiend heet is wel aan te raden. Ik maak de koffie dan altijd in een ijzeren bak. Dan koelt het razendsnel af en hoef je niet lang te wachten.

Uiteraard kun je deze ijskoffie zowel met gewone melk, slagroom of een plantaardige variant daarop maken. Dus ben je op zoek naar een plantaardige ijskoffie dan hoef je alleen de melk maar te vervangen voor plantaardige melk.

Ijskoffie
Ijskoffie
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Ijskoffie

Heerlijk op warme dagen is een verkoelend glas ijskoffie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 100 ml espresso afgekoeld
  • 200 ml volle melk of slagroom
  • 1 el honing of andere zoetstof naar keuze
  • ijsblokjes

Instructies

  • Zet een kopje espresso en laat dit afkoelen. Dit gaat sneller als je het niet in een espresso kopje laat zitten maar in een ruimer bakje zodat het meer oppervlak heeft.
  • Klop de volle melk of de slagroom lobbig.
  • Doe de espresso in een glas en voeg de zoetstof naar keuze toe. Ik vind het lekker met een eetlepel honing. Roer even door.
  • Voeg de ijsblokjes toe en schenk hierop de geklopte slagroom of melk.
Gang: Drank
Keuken: Zomer
Trefwoord: koffie

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 197kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 7g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.3g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Cholesterol: 25mg, Natrium: 93mg, Kalium: 435mg, Vezels: 0.04g, Suiker: 27g, Vitamine A: 334IU, Vitamine C: 0.3mg, Calcium: 257mg, Ijzer: 0.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!