Zelf een Mexicaanse salsa maken
Het is geen geheim dat ik fan ben van Mexicaans eten. Nachos, taco’s en burrito’s. Daar kun je me echt midden in de nacht voor wakker maken.
De sauzen, of op z’n Mexicaans: salsa’s, zijn altijd een belangrijk onderdeel van deze gerechten.
Zij zorgen ervoor dat een eenvoudig maischipje spectaculair wordt en de salsa verbindt ook altijd alle smaken die je aan een taco meegeeft.
Natuurlijk zijn de bekendste Mexicaanse salsa’s de guacamole en de rode salsa piccante.
Ik heb alleen wel vaak een probleem met die sauzen die kant en klaar in potjes verkocht worden.
Negen van de tien salsa’s uit een pot smaken net niet lekker genoeg en doen dan vaak weer afbreuk aan je Mexicaanse maaltijd.
En sommige kant en klaar salsas zijn ronduit smerig.
Dus waarom niet je eigen salsa maken? Het lijkt allemaal veel werk, maar stelt eigenlijk niet veel voor.
Het enige wat je nodig hebt zijn goede, verse ingrediënten en een goede keukenmachine.
Op het aanrecht in onze keuken prijkt zo’n prachtige foodprocessor die sneller en fijner hakt dan de meest doorgewinterde samurai. Onze magimix is voor dit soort klusjes gewoon de allerbeste keukenhulp die je kunt hebben.
Wat ik doe is de ingrediënten zelf altijd eerst even grof hakken (heb ik tenminste nog een beetje het gevoel dat ik ook ‘gekookt’ heb) en dan alles bij elkaar in de magimix.
Even drukken op de knop en daar is jouw zelf gemaakte salsa. En geloof me, die is zooo lekker dat je nooit meer een andere wilt.
Zo’n salsa blijft in een gesteriliseerde pot zeker nog een week of twee goed.
Dus wanneer je na een uitbundige Mexicaanse maaltijd nog saus over hebt, gewoon even een potje uitkoken (daarna 10 minuten in een oven op 110°. En vergeet de deksel niet mee te nemen!), vullen met de saus die je over hebt en je mag volgende week weer genieten van je zelf gemaakte salsa piccante.
Supersimpel en superlekker!
Ben je op zoek naar een recept om zelf guacamole te maken? Klik dan hier voor het lekkerste recept.
Supereenvoudige Mexicaanse salsa
Ingrediënten
- 4 tomaten in kwarten gesneden
- 1 ui geschild en in kwarten gesneden
- 1 lenteui in grote stukken gesneden
- 2 tenen knoflook gepeld
- 1 jalapeño peper zaden en zaadlijsten verwijderd
- 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd
- ½ bosje koriander
- ½ bosje peterselie
- 1 el olijolie
- Sap van 1 limoen
- 1 tl komijnpoeder
Instructies
- Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en laat even goed draaien
- Breng de salsa op smaak met zout en eventueel nog wat gemalen peper
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wij eten echt zelden Mexicaans. Manlief houdt niet van mais en bonen en zo. Ja, dan zit je al gauw te kieken. Ziet er wel lekker uit zeg! Te simpel voor woorden haha.. stom dat ik hier nooit zelf op gekomen ben. Ik hou van nacho chips met een potje pittige salsa. Denk dat ik het weekend de keukenmachine maar eens aan het werk zet en mezelf lekker trakteer op een zak chips met zelfgemaakte salsa! Thanks ladies voor dit receptje!
Mexicaans eten, mmm! Heb toevallig laatst zelf guacamole gemaakt. Dit recept is een goede aanvulling op een mexicaanse borrelavond!
Misschien is het ook wel leuk om dan zelf je tortilla chips er bij te maken. Ook super simpel. En je hebt dan gelijk nog meer het gevoel dat je gekookt hebt.