Zelf Mexicaanse salsa maken | simoneskitchen.nl

Het is geen geheim dat ik fan ben van Mexicaans eten. Nachos, taco’s en burrito’s. Daar kun je me echt midden in de nacht voor wakker maken.
De sauzen, of op z’n Mexicaans: salsa’s, zijn altijd een belangrijk onderdeel van deze gerechten.
Zij zorgen ervoor dat een eenvoudig maischipje spectaculair wordt en de salsa verbindt ook altijd alle smaken die je aan een taco meegeeft.

Zelf salsa maken | simoneskitchen.nl

Natuurlijk zijn de bekendste Mexicaanse salsa’s de guacamole en de rode salsa piccante.
Ik heb alleen wel vaak een probleem met die sauzen die kant en klaar in potjes verkocht worden.
Negen van de tien salsa’s uit een pot smaken net niet lekker genoeg en doen dan vaak weer afbreuk aan je Mexicaanse maaltijd.
En sommige kant en klaar salsas zijn ronduit smerig.

Dus waarom niet je eigen salsa maken? Het lijkt allemaal veel werk, maar stelt eigenlijk niet veel voor.
Het enige wat je nodig hebt zijn goede, verse ingrediënten en een goede keukenmachine.
Op het aanrecht in onze keuken prijkt zo’n prachtige foodprocessor die sneller en fijner hakt dan de meest doorgewinterde samurai. Onze magimix is voor dit soort klusjes gewoon de allerbeste keukenhulp die je kunt hebben.
Wat ik doe is de ingrediënten zelf altijd eerst even grof hakken (heb ik tenminste nog een beetje het gevoel dat ik ook ‘gekookt’ heb) en dan alles bij elkaar in de magimix.

Zelf Mexicaanse salsa maken | simoneskitchen.nl


Even drukken op de knop en daar is jouw zelf gemaakte salsa. En geloof me, die is zooo lekker dat je nooit meer een andere wilt.
Zo’n salsa blijft in een gesteriliseerde pot zeker nog een week of twee goed.
Dus wanneer je na een uitbundige Mexicaanse maaltijd nog saus over hebt, gewoon even een potje uitkoken (daarna 10 minuten in een oven op 110°. En vergeet de deksel niet mee te nemen!), vullen met de saus die je over hebt en je mag volgende week weer genieten van je zelf gemaakte salsa piccante.

Zelf salsa maken | simoneskitchen.nl

Supersimpel en superlekker!
Ben je op zoek naar een recept om zelf guacamole te maken? Klik dan hier voor het lekkerste recept.

Zelf Mexicaanse salsa maken | simoneskitchen.nl

Supereenvoudige Mexicaanse salsa

3 van 1 stem

Snel je eigen salsa maken is een fluitje van een cent met dit recept.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

4 -6

Ingrediënten

  • 4 tomaten in kwarten gesneden
  • 1 ui geschild en in kwarten gesneden
  • 1 lenteui in grote stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 jalapeño peper zaden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje peterselie
  • 1 el olijolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl komijnpoeder

  • Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en laat even goed draaien
  • Breng de salsa op smaak met zout en eventueel nog wat gemalen peper

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.