Vanillesaus | simoneskitchen.nl

Een goede vanillesaus is een handig recept om in je repertoire te hebben als het op koken aankomt. Je kunt het gebruiken voor allerlei desserts. Je kunt er smaken aan toevoegen zodat je binnen een mum van tijd bijvoorbeeld een lekkere vanille sinaasappelsaus hebt of een vanillesaus met een vleugje kaneel, een beetje witte chocola…. en nou ja, de mogelijkheden zijn redelijk groot. Ik heb de saus in nog warme staat op de foto gezet. Hij dikt iets in als hij volledig is afgekoelt maar is prima te gebruiken direct vanaf het vuur.

Zelf vanillesaus maken | simoneskitchen.nl

Ik heb in dit recept de hele eieren gebruikt. Er zijn veel recepten te vinden waar alleen de eidooiers worden gebruikt. Ik weet het niet zeker maar gok dat de saus iets meer indikt met alleen eidooiers. Ga dat zeker ook nog een keer proberen.

Vanillesaus | simoneskitchen.nl

Basis vanillesaus

3 van 1 stem

Dit recept maakt ongeveer 250 ml saus. De saus bevat eieren en kan daardoor niet heel lang worden bewaard. Hooguit een paar dagen in de koeling.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

250 ml

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 1 vanille peul
  • optioneel vanille extract

  • Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Neem een hittebestendige kom die op het pannetje past en doe hier de eieren, slagroom, suiker en vanille is en klop het geheel samen. Zet de kom op je pan met kokend water en klop tot de saus in begint te dikken. Zorg dat de saus niet aan de kook komt! De eieren gaan dan stollen. Weten of het goed is?
  • Haal een pollepel door de saus en trek een streep aan de achterkant met je vinger. Blijft de streep staan en loopt het niet meteen door dan is je saus dik genoeg.
  • Je kunt de saus warm of koud gebruiken. De saus kan ook later worden opgewarmd maar zorg er in ieder geval voor dat de saus niet gaat koken.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.