Simone's Kitchen

Citroen karnemelk pannacotta

Citroen karnemelk pannacotta | simoneskitchen.nl

Pannacotta

Ik weet niet precies wat het is met pannacotta. Sinds ik de eerste heb gefotografeerd nu ongeveer een jaar geleden lijkt het een soort van verslaving te zijn geworden, met als extraatje dat ik ze dan natuurlijk wel eerst moet maken. De eerste pannacotta was namelijk niet door mij gemaakt maar door Claudia, een echte Italiaanse, waar ik af en toe mee kookte. Nou laat ik het anders zeggen; Claudia deed al het koken en ik zette het vervolgens op de foto. En daarna eten we het allemaal op. Dat doen we dan wel samen.. 😉

Maar goed, om mijn pannacotta verslaving te voeden bestelde ik een boekje over pannacotta bij bol.com. Van Camilla V. Saulsbury. En toen het dan eindelijk aankwam in de post was ik zwaar teleurgesteld toen bleek dat er niet echt foto’s in het boek stonden. Ja een paar mislukte foto’s met een compact camera gemaakt maar die tel ik echt niet mee. Hoe kun je nu een kookboek maken zonder foto’s?? Ik vind het niet kunnen.

Dus aan mij de nobele taak om op zijn minst een aantal van de pannacotta’s op de gevoelige plaat te zetten want lekker zijn ze namelijk wel. En deze citroen karnemelk pannacotta is absoluut een van mijn favoriete smaken.

Citroen karnemelk pannacotta

Door de citroen en de karnemelk is het een veel frissere versie als de standaard pannacotta. Heerlijk met een bramen of een frambozencoulis!

Op zoek naar nog meer lekkere pannacotta recepten? Check dan ook eens deze met granaatappel of met mango en licor43!

Citroen karnemelk pannacotta | simoneskitchen.nl
Citroen karnemelk pannacotta | simoneskitchen.nl
Lemon buttermilk pannacotta | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Citroen karnemelk pannacotta

Voorbereidingstijd: 15 min
Koelkast: 4 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 60 ml vers geperste citroensap
  • 3,5 blaadje gelatine
  • 350 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1,5 tl fijn geraspte citroen
  • 500 ml karnemelk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 maal frambozen coulis zie hieronder
  • Frambozen coulis
  • 2 cups verse of ontdooide frambozen
  • 3 el suiker
  •  

Instructies

  • Doe citroensap in een kleine kom. Zet de gelatine blaadjes even in de week in koud water voor minimaal 5 minuten
  • In de tussentijd breng je de room, suiker en citroensap tegen de kook aan in een medium steelpannetje. Roer tot de suiker is opgelost. Verwijder van het vuur en doe het citroenrasp en de uitgeknepen gelatine erbij. Roer tot de gelatine is opgelost. Roer de karnemelk en de vanille erdoor.
  • Schenk het mengsel vervolgens in 8 pannacotta vormpjes of wat je dan ook wilt gebruiken om het te serveren. Dek losjes af met plastic folie en zet minimaal voor vier uur in de koeling om op te stijven.
  • Om de pannacotta om te draaien hou je het bakje even heel kort in een bak met heet water tot je ziet dat de randen iets los laten. Keer dan om op een bord en schud in een keer de pannacotta eruit.
  • Frambozen coulis
  • Doe de frambozen met de suiker in een schaaltje en pureer met een vork of doe het in een blender en draai even kort.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Hoi Simone,
    Wat fijn dat jij deze nobele taak op je hebt genomen

  2. Avatar

    Hoi Simone,

    Dit ziet er heerlijk uit en ik zou het graag maken. Ik kwam alleen een onduidelijkheid tegen.
    In de beschrijving staat 2x dat je het citroensap erbij moet doen, ik denk dat je 1x sap en 1x rasp bedoelt, maar welke is welke?

    In de tussentijd breng je de room, suiker en citroensap tegen de kook aan in een medium steelpannetje. Roer tot de suiker is opgelost. Verwijder van het vuur en doe het citroensap en de uitgeknepen gelatine erbij.

    Alvast bedankt voor je reactie!

  3. Pingback: Pannacotta met mango en licor43 | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!