Simone's Kitchen

Lekker frisse ijsthee met munt

Warme dagen

Er beloven de komende dagen warme dagen aan te komen. Dat is bij uitstek geschikt voor een heerlijke ijsthee. Maar dan natuurlijk wel een zelfgemaakte ijsthee, want de commerciële variant zit over het algemeen bomvol met de nodige “rommel”. En daar zit niemand op te wachten; ook niet als het warm weer is.

Zelf ijsthee maken

Nu is het zelf maken van ijsthee natuurlijk een super makkelijk klusje. Ik hou niet van hele sterke thee maar hoe lang je de thee laat trekken is helemaal aan jou. Niet te kort ook want dan heb je water met een vaag kleurtje. Ik gebruik zelf altijd groene thee maar als je meer van de zwarte thee bent kan dat natuurlijk ook. Ik vind dat wel snel bitter worden dus het heeft minder mijn voorkeur.

Of check hier eens voor nog wat lekkere variatie op de klassieke drankjes

Frisse ijsthee
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

IJsthee met munt, gember en honing

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1,5 liter kokend water
  • 3 zakjes groene thee
  • 6 plakjes gember
  • paar verse munt takjes
  • 1 citroen in plakken
  • Optioneel: honing

Instructies

  • Doe de zakjes groene thee in het kokende water en laat het even goed trekken. Handig om dit al in een grote karaf te doen.
  • Doe de gember en de citroen er alvast bij en laat het water koud worden. Zet in de koelkast als het genoeg is afgekoeld.
  • Zodra het water koud is kun je de munt toevoegen om ook smaak af te geven. Eerder kan ook maar munt verkleurd in heet water heel lelijk. Dus beter in het koude water doen.
  • Serveer het drankje ijskoud en eventueel met honing.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.