Simone's Kitchen

Coquilles op een bedje van erwt en munt puree

Coquilles op een bedje van erwtenpuree | simoneskitchen.nl

Coquilles met erwt munt puree

Ons tweede gerecht is al net zo lekker als het recept van gisteren, alhoewel ik persoonlijk die van gisteren net even ietsje beter vond. Tom gaf echter de voorkeur aan deze dus het is waarschijnlijk maar net wat je zelf het lekkerst vind. Als je voor veilig gaat, zou ik kiezen voor het recept van de coquilles met prosciutto en limoen/peterselie boter. Waarschijnlijk vinden meer mensen dat lekker. Hou je van wat apartere smaken dan is dit een goed alternatief! Het recept komt van oorsprong uit het boekje Cooking for Two van Jessica Strand.

Laat ik eerst even beginnen met te zeggen dat ik echt geen idee heb of engelse erwten anders zijn als die we hier kunnen krijgen. Ik denk het niet maar goed het recept zegt engelse erwten dus ik meld het er even bij… 🙂

Coquilles met erwt en munt puree | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Coquilles op een bed van munt en doperwtjes

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 cups verse of bevroren doperwten
  • 2 el grof gesneden verse munt
  • 1 knoflook teentje grof gehakt
  • 1/4 tl zout
  • vers gemalen peper
  • 3 el boter
  • 1 tl verse limoen sap
  • paprika poeder
  • 12 grote coquilles

Instructies

  • Vul een klein steelpannetje met een laagje water van een paar centimeter. breng aan de kook en voeg de doperwten toe en kook tot ze gaar zijn. Voor verse erwtjes 3 tot 5 minuten en voor bevroren erwtjes, 1 minuut
  • Doe de erwten, de munt, de knoflook, zout en peper in een blender en pureer tot het glad is. Plaats de puree in de steelpan om het warm te houden, maar pas op dat het niet uitdroogt en te dik wordt (hadden wij dus)
  • In een koekenpan van gemiddelde grootte verhit je de boter op medium hitte. Voeg de limoen sap en paprika poeder toe. Zodra de boter begint te schuimen, voeg je de coquilles toe. Bak ongeveer 2 minuten per kant of tot ze gaar zijn en elke kant mooi bruin is geworden.
  • Lepel de erwtenpuree op een bord, maak er een bedje van en plaats de coquilles daar bovenop en serveer.
  • Wij vonden de smaak van de paprika er niet echt goed uit komen. Volgende keer doen we het zonder de paprika en maken de coquilles meer op smaak. Op zich een lekker gerecht en de erwten puree is verrassend van smaak.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.