Simone's Kitchen

Kookclub en coquilles met aardpeer

Heerlijk voorgerecht met coquilles

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver.. We hadden weer een kooksessie met ons kookclupje met de slechte naam van ‘Kookclubbie’. Daar moeten we toch dringend eens iets anders voor gaan verzinnen want dat lijkt natuurlijk nergens op. Iemand nog een leuke suggestie voor een naam? Het blijft toch elke keer een feestje hoor om met zijn allen te koken en hoewel het lang niet altijd even goed gaat, dat koken, was afgelopen vrijdag wat dat betreft een top avond.

Charlotte en ik deden het dessert

We hadden het volgende menu

Coquilles gebakken in ontbijtspek, op zacht pureetje van aardpeer, wat veldsla, met eigen jus & cranberries voor de fris

Knolselderij-truffelsoepje, met palingroom

Gepocheerde fazantfilet op zuurkool, met gebakken appeltjes, dragon & roze peper
Geserveerd met aardappelgratin

Stoofperen & kaneelmascarpone, crunch van roggebrood & kiwi-coulis

Dat klinkt toch gewoon al fantastisch of niet? Ik ga jullie hier zometeen het recept voor de coquilles geven. Niet alleen omdat het een erg geslaagd gerecht was maar ook omdat het best een leuk kerst gerechtje is… Voor straks he, als het weer kerst is.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Coquilles met spek en aardpeer

Coquilles gebakken in ontbijtspek, op zacht pureetje, wat veldsla, met eigen jus & cranberries voor de fris
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • aardpeer
  • Cranberries
  • zeekraal
  • boter
  • room
  • hazelnootjes

Instructies

  • Haal de coquilles indien nodig uit de schelp. Maak ze schoon en rol ze in in de ontbijtspek en houd apart in de koeling: halfuurtje voor bakken eruit halen.
  • Maak puree van aardpeer: schillen, 20 min. koken in zout water tot gaar (goed checken!), afgieten. Klont boter erdoor en scheutje room tot mooi smeuiig. Au bain marie warm houden.
  • Bruneer eventueel wat hazelnootjes.
  • Afmaken & serveren:
  • Bak de jakobsschelpen in bruin geworden boter (beurre noisette) aan beide kanten een dikke minuut. Leg ze op een warm schaaltje en bepeper ze met de molen. Bak de cranberries een minuutje of zo: in dezelfde boter tot ze barsten. Haal ze eruit en roer (een deel van) de gezeefde bakboter door de puree (en de rest erbij: die boter is verrukkelijk).
  • Leg de gebaken jakobsschelpen naast of tegen de puree op voorverwarmde borden. Garneer met wat veldsla (en eventueel wat gebruneerde hazelnootjes).

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Ondanks de naam, lijkt het me een super gezellig kookclub 😉 ziet er leuk uit joh! En wat een lekkere dingen maken jullie. Ik wil ook wel bij jullie clubje horen haha

  2. Pingback: Op de snijplank... Aardpeer | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!