Simone's Kitchen

Coquilles met kruidenrijst en citroendressing

Coquilles met kruidenrijst

Zomerse coquilles met kruidenrijst

Het worden warme dagen de komende dagen. Perfect voor lichte gerechten zoals deze coquilles met kruidenrijst.

Ik maak dit met bloemkoolrijst maar je kunt het natuurlijk ook met gewone rijst maken als je dat lekkerder vindt. Ik ben niet heel erg fan van zeevruchten en je zult hier ook niet zo heel snel recepten tegenkomen met dingen als scheermessen of venusschelpjes. Ik eet het wel als het me voorgezet word maar zelf maken is dan weer een ander verhaal.

St Jakobsschelpen

Een uitzondering op de regel zijn coquilles of Sint Jakobsschelpen, zoals ze ook wel worden genoemd. Super makkelijk om te bereiden. Snel klaar en eigenlijk altijd lekker.

Een van mijn favoriete gerechten zijn deze coquilles met erwtenpuree of nog beter; coquilles met spek en limoen peterselie boter en nu natuurlijk deze nieuwe favoriet coquilles met kruidenrijst.

Extra kruiden

In dit gerecht heb ik gekozen om alleen peterselie te gebruiken maar je kunt het heel goed aanvullen met bijvoorbeeld koriander, een paar blaadjes munt of misschien zelfs een beetje citroenmelisse als je dat bij de hand hebt.

Ik heb dat sinds kort in de tuin staan. Heerlijk!

Lekker snel

Ook fijn als de temperatuur boven de 30˚ komt is dat het snel klaar is. Coquilles zijn het lekkerste als ze niet helemaal zijn doorgebakken. Een paar minuutjes per kant is echt meer dan voldoende. Ook op de gril zijn ze heerlijk trouwens.

Sterkte met de aanstormende hittegolf en keep it cool! Deze coquilles met kruidenrijst gaan je daar zeker bij helpen.

Pin dit recept

Coquilles met kruidenrijst
Coquilles met kruidenrijst
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Coquilles met kruidenrijst en citroendressing

Coquilles (st. Jakobsschelpen) zijn een van mijn favoriete zeevruchten en supersnel klaar.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 8 coquilles
  • Peper en zout
  • 2 el kokosolie
  • 150 gr sugar snaps klein gesneden
  • ½ courgette gesneden
  • ½ tl chili
  • 2 el peterselie fijngehakt

Dressing

Instructies

  • Verhit een ruime pan met 1 el kokosolie en bak hierin de sugarsnaps en de courgette gaar. Voeg de chili toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze even mee. Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen.
  • In een andere koekenpan verhit je de andere eetlepel kokosolie en bestrooi de coquilles met peper en zout.
  • Bak ze aan elke kant ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en net gaar zijn.
  • Voeg de kruiden aan de rijst toe en serveer de coquilles erop. Geef de dressing er apart bij en een schijfje citroen.
Gang: Diner
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolrijst, coquilles, zomers

Voedingswaarde

Calorieën: 154kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 14g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 14mg, Natrium: 303mg, Kalium: 999mg, Vezels: 6g, Suiker: 8g, Vitamine A: 997IU, Vitamine C: 153mg, Calcium: 84mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.