Simone's Kitchen

Coquilles met spek en limoen peterselie boter

Coquilles met spek en limoen peterselie boter

Ja het is weer zover!! De tijd voor het uitproberen van allerlei heerlijke kerstgerechten! We hebben een redelijk drukke kerst dit jaar en het begint al op de 18e december als we met een grote groep vrienden (enne… we kennen het merendeel niet) een kerstdiner hebben op 18 december. Leuk omdat we allemaal een gedeelte van het menu gaan verzorgen en Tom en ik hebben de mazzel dat we voor het hoofdgerecht moeten zorgen!! Pfft… voor 23 man!! Ik denk dat we uiteindelijk een geglaceerde ham gaan maken uit de oven. hebben we vorig jaar ook gemaakt toen mijn schoonouders kwamen eten en dat was een groot succes en ook goed te doen voor zo’n grote groep. Dan hebben we op kerstavond de 24e vrienden over de vloer. Maar dan gaan we heerlijk makkelijk steengrillen en misschien dat we wat leuke amuses maken maar niks ingewikkelds in ieder geval! Eerste kerstdag vieren we bij mijn zwager en zijn vriendin. Mijn schoonouders komen dan ook, dus ik denk dat we ook dan een gedeelte van het menu voor onze rekening nemen.

En dan tot slot komen mijn ouders op tweede kerstdag en dat is dus een volledig kerstmenu… Best al met al nog een hoop gekook dus, maar gelukkig vinden we dat leuk. Ook omdat ik het wel een beetje lijntechnisch verantwoord wil houden kies ik toch wel voornamelijk voor relatief lichte gerechtjes en ons eerste kooktest-gebeuren was met coquilles of st. Jakobsschelpen. Vind ik heerlijk en ik denk dat we dat zeker wel gaan verwerken in een van de menu’s! Ik ga jullie elke dag verblijden (of vervelen… 🙂 ) met een ander gerechtje dus de maand december wordt een maand met veel posts! Hier is dan het eerste recept!

Kerstvoorgerecht: coquilles met spek | simoneskitchen.nl

Coquilles met spek en limoen peterselie boter | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Coquilles met spek en peterselieboter

Ingrediënten

  • 24 kers tomaatjes aan de tak
  • 24 coquilles schoongemaakt
  • 12 plakken prosciutto door 2 gedeeld of je kunt ook ontbijtspek gebruiken is een stuk goedkoper
  • 3 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 citroen sap en geraspte schil nodig
  • een klein bosje platte peterselie fijn gehakt

Instructies

  • Verhit de oven tot 180C. Leg de tomaatjes op een bakschaal en bestrooi met peper en zout en olijfolie. Doe deze in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Haal uit de oven en zet apart. Reduceer de hitte van de oven naar 120C
  • Leg 1 coquille op elk stuk prosciutto of ontbijtspek en rol dit strak op en zet vast met een tandenstoker (of van die leuke bamboeprikkers die ik heb gebruikt). Verhit een koekenpan tot hij flink heet is. Voeg de olijfolie toe en bak de coquilles tot het spek gebruind is en aan alle kanten crispy. Hou wel in de gaten dat je dit niet te lang doet want coquilles zijn snel gaar! Hou ze warm in de oven tot de rest klaar is.
  • Voeg de boter en knoflook aan de pan toe waar je net de coquilles in hebt gebakken en laat ze  minuutjes op lage hitte bakken. Voeg het citroensap toe en verwarm. Voeg als laatste de platte peterselie toe.
  • Serveer de coquilles met de tomaatjes en druppel de limoen peterselie boter erover heen. Als je coquille schelpen hebt is het leuk om ze daarin te serveren!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.