Simone's Kitchen

Parelcouscoussalade met doperwten en muntpesto

parelcouscoussalade

De couscousbar

Alweer een hele tijd geleden was ik in de couscousbar tijdens een persevenement. Eerlijkheidshalve weet ik even niet meer welk evenement het was, maar de couscousbar is me wel bijgebleven. (ik heb het even nagekeken. Het was tijdens het jackfruit evenement in februari 2019) Wat een leuke tent en wat een heerlijk eten!

Nu werd ik in februari benaderd of ik het boek van de couscousbar eens nader wilde bekijken. Dat lag dus al een tijdje op de stapel met boeken “om nog eens iets uit te koken”. Ik had me niet echt gerealiseerd dat het alweer zolang geleden was, maar goed. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver en ging ik met Charlotte aan de kook. We maakten niet één maar twee recepten uit het boek.

Parelcouscoussalade

Vandaag laat ik je meegenieten van een heerlijke parelcouscoussalade met doperwtjes en een muntpesto. Het tweede recept voor een harirasoep komt binnenkort nog langs! Dit is alvast een echte aanrader!

parelcouscoussalade
parelcouscoussalade
Print recept Pin recept
No ratings yet

Parelcouscous met doperwten en muntpesto

Een lekkere salade die nog lekkerder wordt als je de smaken even goed laat intrekken
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 350 gr parelcouscous
  • 600 gr doperwten diepvries
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr feta plus eventueel nog wat extra voor eroverheen
  • 1/4 bosje verse munt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el vers citroensap

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • Kook de bevroren doperwten circa 2 minuten in gezouten ruim kokend water. Giet af en spoel met koud water.
  • Hak de amandelen fijn. Pel de teen knoflook. Verkruimel de feta. Ris een kleine hand muntblaadjes van de takjes
  • Stamp in een vijzel de knoflook fijn met een snufje zout en de muntblaadjes. Meng de feta erdoor en voeg een flinke scheut olijfolie toe totdat het een smeuïge pesto is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng vlak voor het serveren de parelcouscous met de doperwten, de amandelen, het citroensap, een scheutje olijfolie en wat van de muntpesto. Schep in een kom of schaal en geef de rest van de muntpesto en verse munt erbij.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Marokkaanse keuken
Trefwoord: doperwten, munt, parelcouscous

Voedingswaarde

Calorieën: 432kcal, Koolhydraten: 65g, Eiwit: 18g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 11mg, Natrium: 151mg, Kalium: 479mg, Vezels: 10g, Suiker: 7g, Vitamine A: 826IU, Vitamine C: 44mg, Calcium: 147mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.