Simone's Kitchen

5 x de lekkerste recepten met doperwten

Stel…. je bent helemaal los gegaan recentelijk en hebt je suf gehamsterd aan de doperwten. Want die zijn handig, makkelijk omdat je ze direct uit de vriezer kunt gebruiken en ze zijn gewoon ook nog eens heel lekker. Ik hou van doperwten. Ik gebruik ze regelmatig in dingen als risotto, maar ook in de pasta, of als apart gerecht. Omdat doperwten een superhandig voorraadartikel is heb ik hier alvast 5 x de lekkerste recepten met doperwten! Kun je meteen mee aan de slag.

5 x de lekkerste recepten met doperwten

Risotto met doperwten

Een van mijn favoriete gerechten met doperwten deelde ik van de week al en dat is deze risotto met doperwten. Super makkelijk om te maken en naar wens aan te vullen met vlees of vis. Ik vind dit een makkelijk vegetarisch gerecht en altijd een winnaar.

Risotto met paddenstoelen

Meiraap met bloedworst

Het klinkt misschien een beetje gek maar ik ben echt dol op bloedworst. Het is tegenwoordig bijna niet meer te krijgen dus als je het wilt eten bestel het dan van tevoren bij de slager zodat je niet misgrijpt. Het recept vind je op de site van Miljuschka onder meiraap met verse bonen en bloedworst. Dit recept is gemaakt met verse doperwtjes maar natuurlijk kun je hiervoor ook diepvries gebruiken als je dat hebt liggen. En als je die bloedworst niet ziet zitten dan is een stukje kip ook prima natuurlijk.

Gebakken doperwten met champignons

5 x de lekkerste recepten met doperwten

Een uitvinding van de dude is dit gerecht met doperwten en champignons en een pittige mierikswortel saus. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of als een lichte lunch.

Salade met geitenkaas en doperwten

Een gouden combinatie is geitenkaas met doperwtjes. Heerlijk om als makkelijke lunch te maken!

Vegetarische bamisoep

En last but not least is deze lekkere vegetarische bamisoep met een hoop doperwtjes erin. Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere recepten met doperwten te bedenken dus binnenkort kun je er nog wel meer hier verwachten!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Handig, dit voorraadartikel met doperwten. Ik vind ze zelf ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.