Doperwten; misschien wel een van de handigste groentes om standaard in je vriezer te hebben liggen. Want doordat ze zo klein, hebben ze geen echte ontdooitijd nodig. Ben je nog op zoek naar de lekkerste recepten met doperwten dan heb je die hier gevonden!

Stel…. je bent helemaal los gegaan recentelijk en hebt je suf gehamsterd aan de doperwten. Want die zijn handig, makkelijk omdat je ze direct uit de vriezer kunt gebruiken en ze zijn gewoon ook nog eens heel lekker. Ik hou van doperwten. Ik gebruik ze regelmatig in dingen als risotto, maar ook in de pasta, of als apart gerecht. Omdat doperwten een superhandig voorraadartikel zijn heb ik hier alvast 5 x de lekkerste recepten met doperwten! Kun je meteen mee aan de slag.

Even wat tips voor als je aan de slag wilt gaan met recepten met doperwten.

  • Afhankelijk van wat voor soort gerecht hoef je de doperwten niet te ontdooien. Gebruik je ze in een pasta, risotto of iets dergelijks, dan is op het laatst toevoegen voldoende. Hou voor het opwarmen een minuutje of 5 aan. Dan zijn ze meestal goed ontdooid en warm.
  • Gebruik je de doperwten in een salade dan moeten ze natuurlijk wel ontdooid zijn. Je kunt dit eenvoudig doen door ze in een zeef te doen en hieroverheen kokend water te gieten. Laat daarna nog even staan. Alternatief doe je ze een paar minuten in warm water voor hetzelfde effect.
  • Natuurlijk kun je voor alle recepten met doperwten ook verse doperwten gebruiken. Hiervoor hou je aan dat je ze een minuut of 5-6 kookt in gezouten water. Afgieten en smullen maar.

Risotto met doperwten

Een van mijn favoriete gerechten met doperwten deelde ik van de week al en dat is deze risotto met doperwten. Super makkelijk om te maken en naar wens aan te vullen met vlees of vis. Ik vind dit een makkelijk vegetarisch gerecht en altijd een winnaar.

Risotto met paddenstoelen

Aspergesalade met doperwten en radijs

Ook in deze aspergesalade met doperwtjes voeren die fijne groene balletjes een klein dansje uit door de salade. De perfecte voorjaarssalade! Deze mocht zeker niet ontbreken in de rij met recepten met doperwtjes.

Aspergesalade met kip

Vegetarische pasta met geitenkaas en doperwtjes

Natuurlijk kun je doperwtjes echt bijna in alles doen, maar met name in pasta recepten vind ik het vaak een absolute aanrader. Snel, lekker en makkelijk! In deze vegetarische pasta met geitenkaas zijn de doperwtjes onmisbaar.

Vegetarische pasta met geitenkaas

Gebakken doperwten met champignons

5 x de lekkerste recepten met doperwten

Een uitvinding van de dude is dit gerecht met doperwten en champignons en een pittige mierikswortel saus. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of als een lichte lunch.

Salade met geitenkaas en doperwten

Een gouden combinatie is geitenkaas met doperwtjes. Heerlijk om als makkelijke lunch te maken!

Delen is fijn!