Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen
Een heerlijk vegetarische pasta die lekker fris is door de citroen en binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen
Pasta is wat mij betreft een van de makkelijkste maaltijden om ‘even snel’ te maken als avondeten. Ik probeer enigszins te minderen met koolhydraten, maar voor pasta maak ik graag een uitzondering. En zolang je het niet elke dag eet, is er ook niks aan de hand. Wil je zelf ook minder gluten eten dan zijn er tegenwoordig prima glutenvrije pasta’s op de markt. Maar eerlijk? Echte pasta blijft wel het lekkerste.
Ik eet graag een vegetarische pasta omdat het extra makkelijk is en je het ook ideaal kunt gebruiken als manier om leftover groentes op te maken. Zo heb ik altijd wel een paar zakken doperwten in de diepvries liggen. Ik zeg met recht een paar, want ik denk altijd dat ze op zijn. En dan koop ik gewoon nog maar een zakje. Haha… Met als gevolg dat ik meestal veel te veel doperwten heb liggen.
De veelzijdige doperwt
Nu is de doperwt zonder meer een van de meest veelzijdige groentes (check ook maar eens wat je allemaal met een doperwt kunt doen) dus dat is gelukkig niet zo ingewikkeld en in een vegetarische pasta is het ook nog eens supersnel.
Ik kook de doperwten de laatste paar minuten even mee met de pasta en je bent al klaar. Wel even opletten want door de koude doperwten is het kokende water vaak ineens te koud om door te koken. Dat is geen probleem maar let wel even op of je pasta goed gaar is. Kan zijn dat je een paar minuutjes extra nodig hebt om het helemaal perfect te krijgen.
Alternatief kun je natuurlijk ook de doperwten met de knoflook in de pan doen en op die manier ontdooien. Of je kunt ze van tevoren ontdooien. Maar dat doe ik eigenlijk nooit.
Al met al is deze vegetarische pasta een heerlijk gerecht voor elk moment van de week. Lekker snel, met veel groentes en een lekkere bite door de pijnboompitjes!
Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 400 gr doperwtjes diepvries
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el citroenrasp
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 200 gr geitenkaas verkruimeld
- 50 gr rucola gehakt
- zeezout en zwarte peper
Instructies
- Kook de pasta in een pan ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de doperwten voor de laatste paar minuten even meekoken. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de knoflook even kort. Voeg nu de pasta, citroenschil, citroensap en de 2 el olijfolie toe en schud alles goed om.
- Serveer de pasta met de geitenkaas, rucola en zout en peper naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lijkt mijn verhaal wel……….zoooo herkenbaar, BAH!!
Ja balen is dat he inge… Overnieuw beginnen is het enige wat over blijft! 😉
Het lijntje kan niet altijd gespannen zijn he? Niet zo hard voor jezelf zijn. Uiteindelijk komt het heus goed. Van ‘A naar B’ hoeft niet altijd een rechte lijn te zijn.
Zo oma heeft gesproken….
❤
Dank je wel oma….:)