Simone's Kitchen

Geitenkaas, citroen en rucola pasta en een terugval

Pasta met geitenkaas en rucola

Lekkere pasta met geitenkaas en rucola

Ik ben boos. Boos op mezelf. Heel erg boos op mezelf….
Ik was zoooo goed bezig. Lekker aan het sporten, gezond eten en de kilo’s gingen er lekker af. Maar toen… Toen kwam de klad erin… En dat is gebeurt voor je er erg in hebt. En voor je er erg in hebt zitten de kilo’s er weer aan. Net zo makkelijk… En het ergste is nog dat het eigenlijk geen verassing was. Ik wist dat ik niet zo goed bezig was de laatste weken en toch… Toch ben ik nu boos op mezelf. Zucht….
Waarom is het zo lastig om iets vol te houden? Nou ja, ik kan wel zitten mopperen en kniezen, maar feit blijft dat het allemaal mijn eigen stomme schuld is. Dus ophouden met zeuren en hup schouders er weer onder en terug naar de gezonde gewoontes.


Want die bevielen eigenlijk goed. Voelde me er heel goed bij…. Bovendien is het inmiddels zo ongeveer zomer geworden dus alle tijd (en het bijbehorende weer) om lekker buiten actief bezig te zijn. Mijn racefiets is net terug van onderhouds beurtje en mijn wandelschoenen zijn gesmeerd 🙂 dus ik ga er gewoon weer voor.
En om dan maar meteen te beginnen met een lekker gezond gerecht heb ik hier een heerlijke pasta met geitenkaas, citroen en rucola. Lekker zomers en als je niet te kwistig bent met de geitenkaas ook nog eens goed voor je! En omdat ik nog wel eens de vraag krijg hoe ik bepaalde foto’s heb gemaakt of hoe dit of dat moet, ga ik proberen om af en toe de setting van een foto te laten zien. Niet altijd want ik denk er lang niet altijd aan maar in dat geval had ik ook een foto van de stand van mijn camera.

De foto is gemaakt op onze eettafel. Er komt hier licht van achteren en licht van voren. Aan het einde van de dag schijnt de zon de keuken binnen en dan is het licht eigenlijk te fel om nog daar te fotograferen. Het wordt dan plat en onaantrekkelijk maar in de ochtend is het redelijk goed te doen. Het meeste licht komt dan van achter het onderwerp (tegenlicht dus) en de schaduwen worden aan de voorkant al vanzelf ingevuld door het keukenraam. Eigenlijk maak ik hier niet zo heel erg vaak foto’s, maar in dit geval leek het te werken.

Hier kun je zien dat er redelijk veel licht achter het onderwerp vandaan komt aan de glans op de tafel

Instelling van mijn camera op de eerste foto is diafragma f5.6 bij een sluitertijd van 1/4s op iso 200 met een 50mm macro lens. En het is ook nog eens een lekker pasta gerecht! Komt oorspronkelijk uit een van Donna Hay’s boeken.

Pasta met geitenkaas en rucola
Print recept Pin recept
No ratings yet

Geitenkaas citroen en rucola pasta

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 400 gr penne
 • 420 gr doperwtjes diepvries
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 2 el fijn geraspte citroenschil
 • 2 el citroensap
 • 2 el olijfolie
 • 240 gr geitenkaas verkruimeld
 • 50 gr rucola gehakt
 • zeezout en zwarte peper

Instructies

 • Kook de pasta in een pan ruim gezouten water voor 10-12 minuten, voeg de doperwten er op het laatst aan toe en kook deze even mee. Let op dat de pasta door de koude doperwten meteen stopt met koken dus check of ze wel goed al dente zijn voor je het afgiet.
 • Giet af en doe weer terug in de pan. Voeg de knoflook, citroenschil, citroensap en olijfolie toe en schud goed om.
 • Voeg de geitenkaas, rucola, zout en peper toe en mix tot het gecombineerd is

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.