Het valt me op dat deze maand januari snel voorbij gaat. En moest ik alweer op zoek naar nieuwe recepten voor een nieuw weekmenu. En het is gelukt hoor! Voor deze vierde en laatste week van de maand alweer, heb ik weer lekkere recepten gevonden.

weekmenu week 04-2024

Maandag – Vegetarische eenpans lasagne

We beginnen de week met een overdosis groente in een pannetje. Deze lasagne maak je niet in een ovenschaal maar een pan. Voordeel 1 dat je minder afwas hebt, voordeel 2 dat ie ook erg lekker is en voor deze vegetarische maandag, verzeker ik je, dat je het vlees niet mist.

Eenpans lasagne

Eenpans lasagne (vega)

Lekker makkelijk is deze lasagne uit de pan
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Thaise salade met gerookte zalm

Zoals de meeste mensen moet ik ook altijd weer minder slechte dingen eten en veel gezondere groente gerechten maken. Dan vind ik het altijd lekker om gezonde salades te maken, omdat daar altijd veel groenten in zitten. En als het dan ook nog lekker is, ben ik een gelukkig mens. Nu nog een mooie score op de weegschaal, hahaha.

Salade met papaya | simoneskitchen.nl

Thaise salade met gerookte zalm

Bekijk het recept >>

Woensdag – Zoete aardappel ramen

En veel groenten zitten er ook in deze zoete aardappel ramen. Want ja, wil je afvallen, dan zijn koolhydraten natuurlijk uit den boze. Maar je wil toch een gevulde noodle soep. Zoete aardappel slierten zijn dan een perfect initiatief.

Zoete aardappel ramen noodles

Zoete aardappel ramen noodle bowl

Een lekker gevulde maaltijdsoep met zoete aardappel als noedels!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Groente pannenkoek met courgette

Naast lekker hou ik ook van kleur op mijn bord. En dat is in deze groente pannenkoek goed gelukt. Daarnaast is hij ook snel te maken en dat vind ik dan weer ideaal voor een doordeweekse dag.

groente pannenkoek

Groente pannenkoek

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Kikkererwten salade

Ik denk wel mijn favoriete smaakmaker is feta. Heerlijk dat zoutige smaakje in elke hap. En het gevoel dat je dan ook nog een gezonde maaltijd aan het eten bent…. Ik maak de gewone portie voor twee personen en dan neem ik de helft mee voor de lunch.

Kikkererwten salade met feta

Kikkererwtensalade met feta

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pasta met stoofvlees

Op zaterdag is er iets meer tijd voor uitgebreid koken en ik dacht ik ga nog een keer dit heerlijke stoofvlees uit de instantpot maken. Dat ding gebruik ik echt te weinig, terwijl het zo makkelijk en lekker is.

Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees uit de instantpot

Bekijk het recept >>

Zondag – Baci di Dama

Als je aan de lijn bent zijn chocolade koekjes eigenlijk een no-go, maar deze koekjes zijn wel zo lekker, die ik ze toch met jullie wil delen. Bovendien is niet iedereen aan de lijn denk ik maar zo. Ik hou het maar even bij kijken naar de mooie foto’s en onthoud het recept voor een andere keer.

Baci di dama - chocoladekoekjes | simoneskitchen.nl

Baci di Dama – Italiaanse chocolade kusjes

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!