Let je even niet op, is het ineens alweer februari geworden. Ik neem het weekmenu deze week even over van Charlotte omdat de site overgaat naar een andere hosting. Lang verhaal en ook totaal niet belangrijk, maar vandaar dus dat ik deze week even het weekmenu doe.

Weekmenu week 05 2024

En ik heb vooral een aantal oude recepten uitgekozen. Vooral omdat ik die al een tijdje zelf niet heb gemaakt en ze weer eens in het zonnetje wilde zetten. Voor sommige heb ik dringend een nieuwe foto nodig, maar goed; work in progress. Ook een paar salades deze week omdat je ook in de winter prima een salade kunt eten. Check maar eens die lekkere boerenkoolsalade met zoete aardappel!

Maandag – Risotto met zalm

We beginnen de week met een visrecept. En dit is dan toevallig geen oudje maar wel een hele lekkere. En een hele makkelijke met zalm uit blik!

Risotto met zalm

Risotto met zalm recept

Heerlijk en makkelijk recept van romige risotto met doperwtjes, paddenstoelen en wilde Alaska zalm uit blik
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pittige schouderkarbonades

Ik maak eigenlijk bijna nooit een schouderkarbonade. Sowieso probeer ik minder vlees te eten, maar dit is wel echt een aanradertje!

pittige schouderkarbonade uit de oven

Pittige schouderkarbonades uit de oven

Supermalse karbonaadjes met een heerlijke Indische bite
Bekijk het recept >>

Woensdag – Salade met geroosterde pompoen en parel couscous

Een goed voorbeeld van een heerlijke winterse salade. Met geroosterde pompoen, parel couscous en feta. Want alles is lekkerder met feta toch?

Parelcouscous salade met pompoen

Parelcouscous salade met geroosterde pompoen

Een heerlijke salade met parel couscous en geroosterde pompoen
āˆšVegetarisch āˆšPerfect voor herfst en winter āˆšHeerlijke smaken
Bekijk het recept >>

Donderdag – Boerenkoolsalade met zoete aardappel

Deze boerenkoolsalade komt oorspronkelijk van niemand minder dan Matt Preston. Voor liefhebbers van Masterchef Australiƫ een icoon en Matt is een kei in het maken van het lekkerste comfortfood. En ja hoor, daar kun je deze salade prima onder scharen!

boerenkoolsalade met zoete aardappel

Boerenkoolsalade met zoete aardappel en quinoa

Boerenkool is een salade; het klinkt misschien gek maar is absoluut meer dan de moeite waard!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Ayam pelalah (pittige kip)

Lekker pittige kip met gebakken rijst.

pittige kip ayam pelalah

Pittige kip (Ayam pelalah)

De heerlijke Aziatische smaken doen het prima bij deze pittige kip. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten met nasi goreng of gebakken rijst.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gevulde kool uit de oven

Dit is een typisch geval van dat de foto niet goed laat zien hoe lekker deze gevulde koolrolletjes wel niet zijn. Dus daar moet je me dan maar gewoon op geloven.

Gevulde koolrolletjes | simoneskitchen.nl

Gevulde koolrolletjes

Bekijk het recept >>

Zondag – zelf pretzels maken

Heel lang stond het op mijn verlanglijstje; zelf pretzels maken. Ik ben namelijk enorme fan van een echt goede pretzel. Niet een zoet recept dus dit keer alhoewel je gerust een zoete pretzel zou kunnen maken natuurlijk!

Pretzels maken

Zelf pretzels maken

Zelf pretzels maken met dit makkelijke recept!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!