Simone's Kitchen

Salade met parel couscous en geroosterde pompoen

Salade van parel couscous en geroosterde pompoen

Toen ik oprgroeide was ik ervan overtuigd dat pompoen iets was dat je niet kon eten. Van die rare grote oranje dingen waar mensen gezichten uit sneden enzo.. Dat leek me nou niet meteen iets waar je meer mee kon. Ik ging in die tijd vaak naar een vriendinnetje wiens ouders een boerderij hadden en ook daar hadden ze pompoenen of eigenlijk sierkalebassen en – voor zover ik weet – kan je die inderdaad niet eten. Ik dacht dan ook dat dat voor alle vergelijkbare producten zou gelden. In de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde is er nooit een pompoen langs gekomen. Niet vreemd als je bedenkt dat mijn moeder echt een hekel had aan koken en dus altijd bij het veilige aardappelen, groente en vlees traject bleef.

Salade met geroosterde pompoen | simoneskitchen.nl

Iets “vreemds” als pompoen kwam er dus eenvoudig niet in. Als ik terug denk aan wat we dan wel aten kom ik überhaupt niet verder dan bloemkool (met zo’n vies wit drabbig papje), sperciebonen, witlof, wortels met doperwten, spruitjes, boerenkool en macaroni. Maar dat kan aan mij liggen hoor. Haha..  Bij opa en oma hebben we nooit gegeten (echt… raar maar waar) dus wat daar op tafel kwam weet ik eigenlijk ook niet. Zal iets vergelijkbaars zijn en nee, ook geen pompoen dus.

Wanneer kwam ik erachter dat je pompoen kunt eten? Als ik me niet vergis was ik op goed moment ergens bij een vriendin en haar moeder had pompoensoep gemaakt. Nee, ik vond het echt niet lekker. Zoete soep… Yuck… Maar gaandeweg ging ik steeds meer blogs lezen en vooral in de US zag je natuurlijk enorme hoeveelheden met pumpkin pie en dat intrigeerde me toch wel mateloos.

Salade met geroosterde pompoen | simoneskitchen.nl

Om een lang verhaal kort te maken; ik kan me een herfst/winter zonder pompoen niet meer voorstellen. Ik ben gek op pompoen! Ik gebruik het wel vaak in desserts of andere zoete gerechten maar zoals hier in geroosterde vorm in een salade is het ook super. Het recept heb ik een beetje aangepast van een recept van Jamie Oliver. Ik voegde er parel couscous aan toe zodat het iets meer vult en veranderde de dressing maar verder is het nog gelijk.

Check hier nog wat andere recepten met pompoen!

Salade met geroosterde pompoen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Salade met geroosterde pompoen en parel couscous

Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gram parel couscous
 • 200 gr pompoen geroosterd in de oven
 • 50 gram feta
 • 25 gram hazelnoten
 • 25 gram pompoenpitten/zonnebloempitten
 • 75 gr rucola

Dressing

Instructies

 • Kook de parel couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat een beetje afkoelen.
 • Rooster de hazelnoten en de pitten in een droge koekenpan en snij de geroosterde pompoen in grove stukken.
 • Doe wat van de rucola op een bord en leg hier wat stukken pompoen bij. Strooi wat van de parel couscous erover heen en de helft van de geroosterde noten/pitten.
 • Brokkel wat van de feta eroverheen.
 • Maak de dressing door de ingrediënten te combineren en even goed door te roeren. Druppel over de salade of geef erbij.

Voedingswaarde

Calorieën: 454kcal, Koolhydraten: 52g, Eiwit: 18g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 22mg, Natrium: 296mg, Kalium: 748mg, Vezels: 6g, Suiker: 6g, Vitamine A: 9508IU, Vitamine C: 19mg, Calcium: 236mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Ziet er echt heerlijk uit Simone! Ik heb pompoen pas sinds vorig jaar echt ontdekt en kan er geen genoeg van krijgen. Ben zelf echt een fan van het roosteren in de oven met wat steranijs, olijfolie en gemalen peper In combinatie met mozzarella maar dit recept ga ik ook zeker snel een keertje uitproberen !

 2. Pingback: Mijn weekmenu: week 10 | Oktoberdots Blogt

 3. Pingback: MIJN WEEKMENU: week 28 | Oktoberdots Blogt

 4. Pingback: Mijn 5 favoriete pompoen recepten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.