Of het nou zomer is of winter, een lekkere ovenschotel kan altijd. En deze geroosterde pompoen met kip is makkelijk en super lekker.

geroosterde pompoen met kip

Geroosterde pompoen met kip

Ovenschotels zijn bij mij favoriet. Het lijkt altijd alsof je daar lang mee bezig bent, maar in de praktijk doet de oven het meeste werk. Je hebt natuurlijk wel de voorbereiding maar daarna hoeft er niet geroerd te worden in pannen of potten. Deze geroosterde pompoen met kip is daar een goed voorbeeld van.

Ok, toegegeven, ik bak de kippenboutjes wel aan. Dat is geen absolute must maar ik vind een lekker krokant bruin velletje wel essentieel. Dus je hebt dan wel die koekenpan om extra af te wassen. Maar dat is te overzien toch?

geroosterde pompoen met kip

Ruime ovenschaal

Wat wel belangrijk is voor de geroosterde pompoen, is een ruime ovenschaal. Als je alles op elkaar legt wordt het niet mooi gaar of niet mooi knapperig (in het geval van de kippenboutjes). Ik snij de pompoen in plakken maar je kunt er natuurlijk ook blokjes van maken als je dat handiger vindt. Vergeet vooral de sinaasappel niet om toe te voegen, want pompoen en sinaasappel vind ik echt een geweldige combinatie. De geroosterde pompoen met kip maak ik verder af (na de oventijd) met granaatappelpitjes en verse kruiden.

geroosterde pompoen met kip

Lekker makkelijk

De geroosterde pompoen met kip is natuurlijk een lekker makkelijk gerecht en als bonus bereid je alles ook nog eens in een enkele ovenschaal. Je kunt – mits je ovenschaal ook op het fornuis kan – zelfs de kip aanbakken in de ovenschaal. Het is dus in essentie een traybake. Het is maar niet hoe je het noemt natuurlijk.

Overigens is het aanbakken van de kip optioneel. Ik vind het altijd wel lekker omdat het toch mooier bruin wordt op deze manier, maar vind je het teveel gedoe en wil je het niet in meer dan 1 schaal bereiden dan kun je de kip ook volledig garen in de oven.

Fan van pompoen?

Geroosterde pompoen met kip

Geroosterde pompoen met kip

4.75 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenHollands

Een heerlijke ovenschotel met zoete pompoen en kippenboutjes
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 personen

Materiaal

  • 1 ovenschaal of bakplaat

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 8 kippenboutjes (kleintjes)
  • 2 tl paprika
  • 1 sinaasappel
  • 1 el olijfolie
  • 75 gr granaatappelpitjes
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bestrooi de kippenboutjes met peper, zout en een tl van het paprikapoeder. Verhit een ruime koekenpan met wat boter en/of olie en bak hierin de kippenboutjes aan tot goudbruin.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in niet al te dikke plakken. Verdeel de plakken over een ruime bakplaat. Zorg dat niet alles over elkaar heen ligt. Besprenkel met wat olie en wat paprikapoeder.
  • Snij een sinaasappel in plakken en leg deze ook op de bakplaat.
  • Eindig met de aangebraden kippenboutjes, besprenkel met wat extra olie, peper en zout en schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Serveer de geroosterde pompoen met granaatappelpitjes en verse peterselie

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 303kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 17g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvet: 1g | Cholesterol: 52mg | Natrium: 57mg | Kalium: 1410mg | Vezels: 4g | Suiker: 15g | Vitamine A: 29794IU | Vitamine C: 63mg | Calcium: 105mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten met pompoen

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.