Of het nou zomer is of winter, een lekkere ovenschotel kan altijd. En deze geroosterde pompoen met kip is makkelijk en super lekker.

geroosterde pompoen met kip

Geroosterde pompoen met kip

Ovenschotels zijn bij mij favoriet. Het lijkt altijd alsof je daar lang mee bezig bent, maar in de praktijk doet de oven het meeste werk. Je hebt natuurlijk wel de voorbereiding maar daarna hoeft er niet geroerd te worden in pannen of potten. Deze geroosterde pompoen is daar een goed voorbeeld van.

Ok, toegegeven, ik bak de kippenboutjes wel aan. Dat is geen absolute must maar ik vind een lekker krokant bruin velletje wel essentieel. Dus je hebt dan wel die koekenpan om extra af te wassen. Maar dat is te overzien toch?

geroosterde pompoen met kip

Ruime ovenschaal

Wat wel belangrijk is voor de geroosterde pompoen, is een ruime ovenschaal. Als je alles op elkaar legt wordt het niet mooi gaar of niet mooi knapperig (in het geval van de kippenboutjes). Ik snij de pompoen in plakken maar je kunt er natuurlijk ook blokjes van maken als je dat handiger vindt. Vergeet vooral de sinaasappel niet om toe te voegen, want pompoen en sinaasappel vind ik echt een geweldige combinatie. De geroosterde pompoen maak ik verder af (na de oventijd) met granaatappelpitjes en verse kruiden.

geroosterde pompoen met kip

Nieuwe workshops

Een totaal ander onderwerp is dat ik heb besloten om weer een aantal live workshops foodfotografie & styling in te plannen. Het is jaren geleden en er wordt met grote regelmaat nog om gevraagd. En nu de hele studio veranderd is en aangepakt leek het me een goed moment om dat weer eens te doen. Heeft natuurlijk niks te maken met deze geroosterde pompoen met kip, maar ik dacht ik gooi hem er even in.

Geroosterde pompoen met kip
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Geroosterde pompoen met kip

Een heerlijke ovenschotel met zoete pompoen en kippenboutjes
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal of bakplaat

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 8 kippenboutjes (kleintjes)
  • 2 tl paprika
  • 1 sinaasappel
  • 1 el olijfolie
  • 75 gr granaatappelpitjes
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bestrooi de kippenboutjes met peper, zout en een tl van het paprikapoeder. Verhit een ruime koekenpan met wat boter en/of olie en bak hierin de kippenboutjes aan tot goudbruin.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in niet al te dikke plakken. Verdeel de plakken over een ruime bakplaat. Zorg dat niet alles over elkaar heen ligt. Besprenkel met wat olie en wat paprikapoeder.
  • Snij een sinaasappel in plakken en leg deze ook op de bakplaat.
  • Eindig met de aangebraden kippenboutjes, besprenkel met wat extra olie, peper en zout en schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Serveer de geroosterde pompoen met granaatappelpitjes en verse peterselie
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: granaatappel, kip, pompoen
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 303kcal, Koolhydraten: 30g, Eiwit: 17g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 3g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Transvet: 1g, Cholesterol: 52mg, Natrium: 57mg, Kalium: 1410mg, Vezels: 4g, Suiker: 15g, Vitamine A: 29794IU, Vitamine C: 63mg, Calcium: 105mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten met pompoen

Delen is fijn!