Geroosterde pompoen met kip
Of het nou zomer is of winter, een lekkere ovenschotel kan altijd. En deze geroosterde pompoen met kip is makkelijk en super lekker.
Geroosterde pompoen met kip
Ovenschotels zijn bij mij favoriet. Het lijkt altijd alsof je daar lang mee bezig bent, maar in de praktijk doet de oven het meeste werk. Je hebt natuurlijk wel de voorbereiding maar daarna hoeft er niet geroerd te worden in pannen of potten. Deze geroosterde pompoen met kip is daar een goed voorbeeld van.
Ok, toegegeven, ik bak de kippenboutjes wel aan. Dat is geen absolute must maar ik vind een lekker krokant bruin velletje wel essentieel. Dus je hebt dan wel die koekenpan om extra af te wassen. Maar dat is te overzien toch?
Ruime ovenschaal
Wat wel belangrijk is voor de geroosterde pompoen, is een ruime ovenschaal. Als je alles op elkaar legt wordt het niet mooi gaar of niet mooi knapperig (in het geval van de kippenboutjes). Ik snij de pompoen in plakken maar je kunt er natuurlijk ook blokjes van maken als je dat handiger vindt. Vergeet vooral de sinaasappel niet om toe te voegen, want pompoen en sinaasappel vind ik echt een geweldige combinatie. De geroosterde pompoen met kip maak ik verder af (na de oventijd) met granaatappelpitjes en verse kruiden.
Lekker makkelijk
De geroosterde pompoen met kip is natuurlijk een lekker makkelijk gerecht en als bonus bereid je alles ook nog eens in een enkele ovenschaal. Je kunt – mits je ovenschaal ook op het fornuis kan – zelfs de kip aanbakken in de ovenschaal. Het is dus in essentie een traybake. Het is maar niet hoe je het noemt natuurlijk.
Overigens is het aanbakken van de kip optioneel. Ik vind het altijd wel lekker omdat het toch mooier bruin wordt op deze manier, maar vind je het teveel gedoe en wil je het niet in meer dan 1 schaal bereiden dan kun je de kip ook volledig garen in de oven.
Fan van pompoen?
Geroosterde pompoen met kip
Benodigdheden
- 1 ovenschaal of bakplaat
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 8 kippenboutjes (kleintjes)
- 2 tl paprika
- 1 sinaasappel
- 1 el olijfolie
- 75 gr granaatappelpitjes
- 1/2 bosje verse peterselie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Bestrooi de kippenboutjes met peper, zout en een tl van het paprikapoeder. Verhit een ruime koekenpan met wat boter en/of olie en bak hierin de kippenboutjes aan tot goudbruin.
- Maak de pompoen schoon en snijd in niet al te dikke plakken. Verdeel de plakken over een ruime bakplaat. Zorg dat niet alles over elkaar heen ligt. Besprenkel met wat olie en wat paprikapoeder.
- Snij een sinaasappel in plakken en leg deze ook op de bakplaat.
- Eindig met de aangebraden kippenboutjes, besprenkel met wat extra olie, peper en zout en schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Serveer de geroosterde pompoen met granaatappelpitjes en verse peterselie
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Deze maak ik vaak en is super lekker en gezond. Wat een perfecte combinatie van smaken.
Heerlijk Barbara. Hier ook favoriet!