Schouderkarbonade | simoneskitchen.nl

Beste mededudes en buddies van de Dudefood keuken vanuit de hele wereld, kom eens wat dichter naar de computer toe (of hou je smartphone eens wat dichter bij je snoetje), want ik ga jullie een geheimpje vertellen: dit is namelijk de twintigste DudeFood dinsdag; een jubileum!
Ja, ja, ga maar tellen, hoor.
En dan kom je op… hoeveel dudefood posts? Nou? Ja, 22. Dat klopt!
Maar die bierbroodjes waren door de Misses gemaakt, dus die telt niet mee.
En de gevulde Jalapeños was een deel 1 en deel 2, dus dat was eigenlijk één post en dan kom je dus uit op: voila, post nummer 20; jubileum. Hoera, een feestje!
Althans, het zou een feestje moeten worden, maar daar is door externe factoren een stokje voor gestoken.

Schouderkarbonade | simoneskitchen.nl

Jullie weten ongetwijfeld dat ik nog tot het einde van deze maand voor drie dagen in de week een loonslaaf ben.
De andere dagen is deze gast al druk bezig om een baas op de markt te worden met allemaal lekkere smaakjes uit de fles of uit een potje.
Alles zo besproken met mijn baas in goede harmonie, maar nu is hij erachter gekomen dat ik onbetaalbaar ben. En betaalt hij mijn salaris dus maar niet meer.
En, een loonslaaf zonder loon is een gewone slaaf. Dat heeft deze dude volgens mij nu ook weer niet verdiend.
Tja, van de kale kip die ik nu al ben, kon al bijna niet meer geplukt worden, maar ik had niet verwacht dat iemand me toch nog een poot kon uitdraaien.
Afijn, zonder geld geen lekkere spullen voor een feestelijke Dudefood dinsdag, zou je denken.
Maar niets is minder waar! We maken gewoon een heerlijk recept met een voordelig stukje vlees; de schouderkarbonade.
Lekker lang laten hangen in een pittige marinade en dan sappig garen in de oven.
Makkelijk en toch met indrukwekkende smaken.
En om zeker te weten dat de smaak vanuit de oven het beste is, heb ik ook een schouderkarbonade in de koekenpan gebakken.

ps. Natuurlijk moest de Misses zich met deze foto bemoeien en heeft zij de karbonade erop gezet die uit de pan kwam. Volgens haar zagen de karbonades uit de oven er niet zo fotogeniek uit.
Pfft… alsof je daar wat aan hebt als je er een pond van in je buik hebt zitten. Die uit de oven waren trouwens lekkerder dan die uit de pan. Lekker puh…

Schouderkarbonade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.17 van 6 stemmen

Pittige schouderkarbonades uit de oven

Supermalse karbonaadjes met een heerlijke Indische bite
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Marineren: 4 uur
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 mooie schouderkarbonades
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 1 el sambal ik heb badjak gebruikt
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Karbonades even afspoelen onder de kraan (vanwege eventuele botsplinters) en daarna droog deppen met wat keukenpapier
  • Alle ingrediënten in een kom mixen tot een marinade en hier de karbonades lekker in op smaak laten komen voor 3 tot 4 uur (of een hele nacht)
  • Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht) en de karbonades in een bakblik (liefst met zo'n roostertje) leggen. Over iedere karbonade een lepel marinade scheppen (rest apart houden) en voor 10 minuten in de oven
  • Na 10 minuten karbonades uit de oven halen, omkeren met een tang en de marinade die je over hebt er weer overheen lepelen. Nog een keer 10 minuten in de oven
  • Karbonades uit de oven halen en serveren met een lekker gebakken aardappeltje en wat eenvoudige groente

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!