Dit is typisch een van die gerechten die je keer op keer wilt maken. Sticky chicken met limoen en gember. Van Donna Hay uit haar boek Nieuwe Klassiekers.

Sticky chicken met limoen en gember

Sticky chicken met limoen en gember

Er is iets met kip aan de hand. Als je het een plakkerig laagje meegeeft wordt de kip twee keer zo lekker. Geen geheim natuurlijk, maar dat is ongetwijfeld de reden dat deze overheerlijke sticky chicken met limoen en gember zo in de smaak viel bij Charlotte en ik.

Ik had de week ervoor het nieuwe boek van Donna Hay binnen gekregen; Nieuwe Klassiekers en dat staat zo waanzinnig vol met geweldige recepten dat de keus snel gemaakt was door Charlotte… Het zou sticky chicken met limoen en gember worden. Paste ook goed bij de bloemkool couscous die we erbij hadden bedacht en bovendien lekker snel.

Donna Hay

Donna Hay

Het boek is helaas inmiddels natuurlijk niet zo nieuw meer en niet goed meer verkrijgbaar. Gelukkig produceert Donna Hay boeken bij het leven dus als je een van haar nieuwe boeken wilt bemachtigen dan kun je hier checken welke nieuw zijn.

Tegen de tijd dat we klaar waren met koken had ik geen zin meer om een foto te maken, maar Charlotte stond erop.. Dus het feit dat dit recept nu online komt hebben jullie volledig aan Charlotte te danken. Enne… eerlijk is eerlijk; dit is een absoluut waanzinnig lekker gerecht. Supersnel ook. Het enige nadeel; we hadden te weinig gemaakt.. Nou ja het was wel genoeg maar dit is zo’n gerecht waar je dan het liefst nog een stukje extra van wilt. Misschien maar goed dat het op was dan.. 😉

Maken van de sticky chicken

De held van dit recept is natuurlijk de saus waarin je de kip bereidt. Donna geeft aan dat er in totaal een kilo kipdijfilet wordt gebruikt. Ik vind dat behoorlijk aan de ruime kant voor 4 personen, maar 8 kipdij filets is dan wel weer aan te raden. Gewoon maar even kijken wat goed voelt.

De hoeveelheid van de saus kun je hoe dan ook aanhouden. Daar kun je nooit genoeg van hebben. De sticky chicken met limoen en gember is vervolgens erg lekker om te serveren met wat groente en rijst of bloemkoolrijst.

De foto laat niet zien hoe lekker het gerecht echt was. Ooit nog maar eens een keer een nieuwe foto maken!

Sticky lime chicken | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4.50 van 2 stemmen

Sticky chicken met limoen en gember

Dit gerecht is lekker met bloemkool couscous, rijst en groente
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 80 ml honing
  • 2 el oestersaus
  • 1 el limoensap
  • 25 gr verse gemberwortel geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 60 ml water
  • 2 el arachide olie
  • 8 kippendij filets a 125 gr bijgesneden en in reepjes
  • 1 limoen in dunne plakken

Instructies

  • Meng de honing, oestersaus, het limoensap, de gember, knoflook en het water in een kom en zet apart.
  • Verhit de olie op hoog vuur in een grote wok of anti aanbak pan. Voeg de kippenreepjes toe en bak in porties 6 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg het honingmengsel en de plakken limoen toe en breng aan de kook. Kook nog 2-4 minuten of tot het vocht iets is ingedikt.
  • Serveer op een schaal en leg de kip erop. Bestrooi eventueel met gesneden bosuitjes en serveer met rijst of bloemkool couscous
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische keuken
Trefwoord: gember, kip, limoen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 461kcal, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 49g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g, Transvet: 0.1g, Cholesterol: 238mg, Natrium: 471mg, Kalium: 673mg, Vezels: 0.4g, Suiker: 24g, Vitamine A: 64IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 33mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!