Simone's Kitchen

Kleverige limoen-gemberkip en boekreview Donna’s Nieuwe Klassiekers

Kleverige limoen kip Donna Hay | simoneskitchen.nl

Charlotte was hier gisteren en we hadden zo lang geluncht in het zonnetje dat we pas om drie uur weer thuis waren. En toen moesten we nog bedenken wat we gingen koken, eten en nog boodschappen doen. Niet echt de beste planning van de wereld dus. Ik had de week ervoor het nieuwe boek van Donna Hay binnen gekregen; Nieuwe Klassiekers en dat staat zo waanzinnig vol met geweldige recepten dat de keus snel gemaakt was door Charlotte… Het zou kleverige limoen-gemberkip worden. Paste ook goed bij de bloemkool couscous die we erbij hadden bedacht en lekker snel.

Donna Hay

Voor wie het nieuwste boek van Donna nog niet kent.. Het is een massief exemplaar met maar liefst 445 pagina’s met de meest populaire recepten uit het tijdschrift. Dat zorgt er ook meteen voor dat de stijl wat anders is als je missschien gewend bent van Donna. Ik lees het tijdschrift zelf ook al jaren dus voor mij was het geen verrassing maar de foto’s zijn wat donkerder en rustieker als anders. Ik vind het fantastisch maar goed, dat ik een Donna fan ben is vast geen verrassing..

Tegen de tijd dat we klaar waren met koken had ik geen zin meer om een foto te maken, maar Charlotte stond erop.. Dus het feit dat dit recept nu online komt hebben jullie volledig aan Charlotte te danken. Enne… eerlijk is eerlijk; dit is een absoluut waanzinnig lekker gerecht. Supersnel ook. Het enige nadeel; we hadden te weinig gemaakt.. Nou ja het was wel genoeg maar dit is zo’n gerecht waar je dan het liefst nog een stukje extra van wilt. Misschien maar goed dat het op was dan.. 😉

Het nieuwe boek van Donna Hay Nieuwe Klassiekers is voor 45 euro te koop via o.a. Bol.com en is uitgegeven door Spectrum. Het is een pittige prijs maar als je het boek ziet begrijp je waarom! Het is enorm! Absolute aanrader!

Sticky lime chicken | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kleverige limoen-gember kip

Dit gerecht is lekker met bloemkool couscous, rijst en groente
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 80 ml honing
  • 2 el oestersaus
  • 1 el limoensap
  • 5 cm 25 gr verse gemberwortel, geraspt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 60 ml water
  • 2 el arachide olie
  • 8 kippendij filets a 125 gr bijgesneden en in reepjes
  • 1 limoen in dunne plakken

Instructies

  • Meng de honing, oestersaus, het limoensap, de gember, knoflook en het water in een kom en zet apart.
  • Verhit de olie op hoog vuur in een grote wok of anti aanbak pan. Voeg de kippenreepjes toe en bak in porties 6 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg het honingmengsel en de plakken limoen toe en breng aan de kook. Kook nog 2-4 minuten of tot het vocht iets is ingedikt.
  • Serveer op een schaal en leg de kip erop. Bestrooi eventueel met gesneden bosuitjes en serveer met rijst of bloemkool couscous

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Het water loopt me weer in de mond….
    En het was ook weer gezellig!!! Kus

  2. Avatar

    Lijkt me een prachtig boek maar ik las ergens dat er bijna niets vegetarisch in staat, en ik wil mijn maaltijden afwisselen;-) deze kip lijkt me heerlijk.

  3. Avatar

    Ik heb er al een drietal recepten uit gemaakt, en voorlopig maar één echt gelukt (bij de andere leek het recept niet helemaal te kloppen). Hopelijk slaat de balans binnenkort naar de positieve kant over. Dit noteer ik alvast om binnenkort uit te proberen, lijkt me heerlijk!

  4. Avatar

    was echt super maar bittertje van de citroen schil overheerste…….hoe kan ik dat voorkomen? citroen schijven staan nl wel weer super goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.