Simone's Kitchen

Citroen mascarpone macarons

20090924-1500

Wat is het toch met macarons? Waarom zijn die dingen zo moeilijk om te maken?? Eerst even voor degenen onder ons die niet weten wat een ‘macaron’ is; dit is een Franse uitvinding uit de 18e eeuw en wordt gemaakt met eiwit, amandelpoeder, suiker en poedersuiker. Voor degenen die in Parijs zijn geweest bij Laduree…. daar weten ze hoe ze die kleine rotdingen moeten maken!!

Tik het woord macaron maar eens in op google en je krijgt vanzelf de nodige informatie over deze kleine wonders. Het probleem echter met het zelf maken van macarons is dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Mijn allereerste poging tot het maken mislukte dramatisch; de macarons kwamen niet los van het bakpapier, waren veel te dun en zagen er niet uit. Wel lekker overigens, maar het oog wil ook wat natuurlijk. De tweede poging ging stukken beter en ze zagen er bijzonder smakelijk uit. Vandaag was dus de derde poging en die ging wat minder goed als gepland… 🙁

Ik was van plan om citroen macarons te maken en dat gedeelte is wel gelukt. Het probleem is dat ze wederom niet van het bakpapier af wilden komen, met als resultaat dat de enigen die heel waren hierboven op de foto te zien zijn. Ze rezen ook niet perfect dus het “voetje” is ook niet zo mooi als de bedoeling was…. Zucht… Wilde ik nog wel een goede beurt maken bij mijn schoonouders!! Hier kan ik natuurlijk niet mee aan komen zetten. Helaas pindakaas…

Op naar poging nummer vier dan maar!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.