Een verrassend lekker ontbijt is dit gerecht van zoete aardappel met appel. Het klinkt je misschien in eerste instantie wat vreemd in de oren maar dit lekkere gerecht is de moeite waard!

Zoete aardappel met appel

Zoete aardappel met appel

Voor dit makkelijke ontbijt recept heb je zoete aardappel nodig, die je grof raspt. Het raspen is nodig omdat het anders niet goed gaart in de koekenpan. Heb je toevallig nog wat blokjes gekookte zoete aardappel liggen dan kun je die daar ook zeker voor gebruiken. Die hoef je dan niet te raspen.

Je begint eerst met het bakken van de zoete aardappel in een ovenbestendige koekenpan. Gebruik een koekenpan die niet al te groot is anders heb je niet genoeg vulling als je het ei erbij gaat doen. Een diameter van iets van 20 centimeter is ideaal. Zodra je zoete aardappelrasp gaar is voeg je de appelrasp en de specerijen toe. Bak dit even kort mee.

zoete aardappel met appel

Met kokosmelk

De zoete aardappel met appel maak je vervolgens af met geklopte eieren en wat kokosmelk. Ik gebruikte hier 3 eieren en dit klopte ik los met de kokosmelk. Gebruik hiervoor de volvette kokosmelk uit blik. De dunnere uit pak kan ook wel, maar daar zit vaak allerlei toevoegingen in die je helemaal niet nodig hebt.

Je voegt de geklopte eieren toe aan de pan en je strooit er de rozijnen en gehakte pecannoten bij. Even mengen en zet het nu in de oven om af te bakken. Dit duurt een minuutje of tien. Je kunt voor het serveren eventueel nog wat extra pecannoten en rozijnen erover strooien.

Serveer dit makkelijke paleo ontbijt zo uit de pan of maak er een lunch van door er nog een salade bij te serveren.

Check zeker ook de lekkerste recepten met zoete aardappel hier.

Zoete aardappel met appel

Zoete aardappel met appel

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

clock
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 160 gr geraspte zoete aardappel
  • 1 appel geraspt
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • zout naar smaak
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gember
  • 3 eieren losgeklopt
  • 160 ml kokosmelk uit blik
  • 30 gr rozijnen
  • 30 gr gehakte pecannoten

  • Verhit de oven voor op 180ËšC
  • Neem een ovenbestendige koekenpan (niet te groot) en zet dit op medium vuur met wat kokosolie. Voeg de geraspte zoete aardappel toe en bak dit even mee tot het gaar begint te worden en licht begint te bruinen.
  • Voeg de appel toe en de specerijen en bak dit even mee.
  • In de tussentijd klop je de eieren los met de kokosmelk. Voeg dit toe aan je zoete aardappelmengsel in de pan en roer even door.
  • Verdeel de rozijnen en de pecannoten eroverheen. Zet voor een minuutje of 10 in de oven of tot het ei goed gestold is.
  • Serveer warm of koud

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 285kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 7g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 123mg | Natrium: 76mg | Kalium: 410mg | Vezels: 4g | Suiker: 7g | Vitamine A: 5884IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 54mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.