Heerlijke recepten met zoete aardappel

Het is inmiddels alweer jaren geleden dat ik voor het eerst een zoete aardappel voor mijn neus kreeg. Waar het was weet ik inmiddels niet meer, maar in die tijd was de zoete aardappel niet echt algemeen. Je kon ze nergens krijgen en het was nog echt een rariteit. Grappig hoe de tijden inmiddels zijn veranderd!

7 x de lekkerste recepten met zoete aardappel

Recepten met zoete aardappel heb ik enorm veel op de site. Ik vind het een heerlijke knol om mee te werken. Overigens is de zoete aardappel helemaal geen familie van de aardappel. Hij wordt vooral zo genoemd omdat het qua looks een beetje op elkaar lijkt.

Veelzijdigheid van de zoete aardappel

Dat het een enorm veelzijdige groente is blijkt wel uit de collectie van mijn favoriete recepten met zoete aardappel. Het zijn er nog veel meer, maar dit zijn mijn 7 favorieten!

Zoete aardappelrijst met gehaktballetjes

zoete aardappelrijst met gehaktballetjes

Deze heerlijke schotel is geschikt voor ontbijt, lunch of diner. Lekker veelzijdig dus. En mocht zeker niet ontbreken in mijn rijtje met favoriete recepten met zoete aardappel. Het is veelzijdig dus varieer met de groente die je gebruikt of met het soort vlees. Of laat het gewoon helemaal vega.

Vind hier het recept voor de zoete aardappelrijst met gehaktballetjes

Zoete aardappel ramen noedelsoep

Zoete aardappel ramen noodles

Noedels maken met zoete aardappel is net wat minder voor de hand liggend als met courgette, maar zeker niet minder lekker. De zoete aardappel is wat harder dus je hebt er wel een goede spiraalsnijder voor nodig, maar zoals in deze heerlijke Oosterse soep is het geweldig.

Probeer zelf het recept voor de zoete aardappel ramen noedelsoep

Zoete aardappelsoep met boerenkool en spek

zoete aardappelsoep met boerenkool

In de lijst met zoete aardappel recepten had ik met gemak 7 keer een soep neer kunnen zetten, maar ik hou het bij twee. Deze zoete aardappelsoep met boerenkool en spek is een soort stamppot maar dan vloeibaar. Nou dat klinkt eigenlijk niet aantrekkelijk. Hahaha… Probeer het zelf maar eens. Het is echt heel erg lekker!

Vind hier het recept voor de zoete aardappelsoep met boerenkool en spek

Zoete aardappel ontbijtbowl

Zoete aardappel ontbijtbowl | simoneskitchen.nl

Ook als ontbijt kun je de zoete aardappel heel goed gebruiken in een soort smoothiebowl in combinatie met mango. De zoete smaak leent zich uitstekend voor zowel zoete als hartige gerechten.

Probeer het zelf met de zoete aardappel ontbijtbowl

Tortillabowl

Tortilla bowl

De smaken van Mexico in deze heerlijke tortillabowl. Een soort tortilla maar dan zonder de tortilla.

Vind hier het recept voor de tortillabowl met zoete aardappel

Zoete aardappelsalade met chorizo

Zoete aardappelsalade

Het zoete van de aardappel, met het romige van de avocado en het knapperige van de krokant uitgebakken chorizo maken dit een heerlijke salade!

Vind hier het recept voor de zoete aardappelsalade met chorizo

Zoete aardappelbowl met eiersalade

zoete aardappelbowl

En om de rij af te sluiten met de lekkerste recepten met zoete aardappel een ontbijtje.

Vind hier het recept voor de zoete aardappelbowl

Kun je er nog geen genoeg van krijgen? Dan vind je hier een overzicht met nóg meer lekkere recepten met zoete aardappel!

Delen is fijn!