Weekmenu week 09-2024
Als ik dit schrijf hebben we net een hele druilerige dag achter de rug, en dat is jammer want de temperatuur is hoger als normaal in deze tijd van het jaar. Tenslotte kan er maar zo een pak sneeuw liggen of een ware storm over het land razen. Eerlijk gezegd vind ik dat makkelijker om een winters menu bij elkaar te zoeken, dan wanneer het gevoelsmatig lente lijkt. Maar het is gelukt hoor!
Maandag – Bonensalade met roquefort
Vandaag een heerlijke makkelijke en vegetarische salade. Tussendoor probeer ik ook weer even op de lijn te letten, en dan wil je toch ook genoeg gezonde dingen binnen krijgen. Maar ook niet te lang in de keuken hoeven te staan. Bonen zijn echt gezonde bommetjes in je eten.
Gemengde bonensalade met roquefort
Dinsdag – Andijvie roerbak met honingkip
Meestal eet ik andijvie in een stamppot, maar hoe lekker is deze roerbak. En ook een verrassende combinatie met de kip en de soba noodles. Hollandse groenten met een Aziatische twist, ik hou d’r van!
Andijvie roerbak met honing/sojakip
Woensdag – Bloemkoolrijst nasi met garnalen
Wil je koolhydraten vermijden en toch lekker eten, dan vervang je gewoon de rijst door bloemkoolrijst. Ik merk het verschil niet hoor. En je kunt het ook net zo pittig maken als je zelf wil. Ik zeg dit wil je proberen.
Nasi goreng met bloemkoolrijst
Donderdag – Traybake met pittige kip
Traybake, nou ja ik zeg bakplaat of ovenschotel, met kip, courgette, ui en broccoli. Hoe je het ook noemt, dit is gewoon een makkelijke maaltijd op de donderdag, boordevol gezonde groente en pittige kip. Daarnaast is het ook een leuke manier om je avondeten te presenteren.
Pittige kip met courgette, ui en broccoli
Vrijdag – Beenham met ovengroente
Ook vandaag doet de oven het meeste werk. Een lekker sappig beenhammetje met een overdosis groenten. Je kunt dit gerecht zelfs eten bij een feestelijke gelegenheid, maar is een vrijdagavond dat ook niet?! Voor mij is het voldoende om alleen groenten en vlees te eten, maar heb je behoefte aan aardappelen, dan kunnen die er in alle vormen bij: gekookt, gepureerd of in kroketjes ook uit de oven.
Beenham met geroosterde groente
Zaterdag – Pasta pesto met wortel
Dit is misschien niet de eerste combinatie die je zou kunnen bedenken met wortel, maar het is een heerlijke verrassende smaak door de pesto van het wortelloof. En een hele duurzame versie bovendien.
Pasta pesto met wortel en pesto van wortelloof
Zondag – Ontbijtkoek
Deze ontbijtkoek is zo makkelijk om te maken, maar zoveel lekkerder dan die je in de supermarkt haalt. Normaal is een plakje meer dan genoeg, maar je moet bij deze ontbijtkoek echt oppassen dat je niet blijft eten. Vooral die parelkandij maakt het af.
Hoi Simone ik heb jou ontbijtkoek gemaakt heerlijk.
Jij schreef volgende keer maak ik het met gember lijkt mij ook lekker wat voor gember gebruik je dan poeder of van die bolletjes uit een potje en hoeveel gebruik je dan.
Hoi Gree. In principe gebruik ik in dat geval gemberpoeder. Ik zou iets van een theelepel aanhouden.