Weekmenu week 02-2024
Zo de kop is er weer af, zullen we maar zeggen. Ik moet altijd lachen om de Darum berichtjes waarin staat hoe lang het nog duurt voor het weer Kerst is. Ik denk dan altijd maar: laten we eerst maar met volle teugen van dit jaar genieten. En in het kader van het weekmenu: genieten van allemaal heerlijke recepten die ik met liefde voor je uitzoek.
Maandag – Vegetarische bami goreng
En om meteen maar weer gezond te beginnen: een heerlijke vegetarische bami goreng, waarin je het vlees echt niet mist. Een lekkere portie groenten met veel verschillende kruiden en specerijen maken dit tot een overheerlijke maaltijd op de maandag.
Dinsdag – Kabeljauw met roodlof
En omdat we nog in de periode zitten van de goede voornemens, daar staat ook dit jaar één keer per week vis eten op. Omdat het gezond is, maar ook omdat het zo fijn is om mee te variëren. En over het algemeen lekker snel klaar.
Woensdag – Speltsalade met bietjes
Met die donkere regenachtige dagen vind ik het altijd fijn om een beetje kleur op mijn bord te draperen. En bietjes zijn daar natuurlijk de uitgelezen groente voor. Om er een maaltijdsalade van te maken kun je er ook nog wat sla bij doen. Lekker is het in ieder geval wel.
Speltsalade met bietjes en granaatappel
Donderdag – Rode linzensoep
En zoek je kleur, dan schittert deze rode linzensoep je al van je bord tegemoet. Ik moet bij deze soep altijd aan Marokko denken, door het gebruik van de komijn. Het is een hartverwarmend soepje en met een versgebakken broodje er naast heb je een heerlijke makkelijke maaltijd
Rode linzensoep met komijn
Vrijdag – Spelt spaghetti met tomaten en feta
Helaas lees ik in dit recept over ons terugkerende drama wat afvallen heet. Want soms gaat het heel goed, maar soms ook helemaal niet. Waarschijnlijk voor iedereen een herkenbaar probleem. En ja hoor, we zijn weer begonnen met afvallen en dan is zo’n gezonde pasta best een prima idee.
Knoflook spelt met geroosterde tomaat en feta
Zaterdag – Wortel tarte tatin
Deze heerlijke tarte tatin heb ik al geproefd tijdens de kooksessie, en jongens dit wil je eten!!! Kunnen worteltjes nog wel eens wat “laf” zijn qua smaak, in combinatie met de nduja heb je een pittige tarte tain, die je zelfs je visite voor kan schotelen. Voor mij mag er wel wat extra kaas bij, maar verder klaag ik niet.
Wortel tarte tatin
Zondag – panforte met kastanjemeel
Jaren geleden heb ik eens voor een kerstdiner met een grote groep vrienden een panforte gemaakt. Die was ook zo lekker. En toen ik deze versie met kastanjemeel tegen kwam moest ik die natuurlijk weer een keer maken. Oké, misschien niet helemaal het geschiktste recept als je wil afvallen, maar een klein stukje mag toch wel?